۰

۸ نکته در مورد شرایط گروه‌های خاص متقاضی فرزندخواندگی

خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی می‌توانند به سازمان بهزیستی به عنوان متولی نگهداری کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست مراجعه کنند، اما این گروه‌های متقاضی باید شرایط خاصی نیز داشته باشند.
کد خبر: ۲۰۱۶۵۳
۰۸:۴۸ - ۱۲ آبان ۱۳۹۸

به گزارش « شیعه نیوز »، خانواده‌های دارای فرزند زیستی ( بیولوژیک)، خانواده‌های بدون فرزند و دختران مجرد گروه‌های متقاضی فرزندخواندگی هستند که هرکدام از این گروه‌ها باید با واجد شرایط لازم برای این منظور باشند.
برخی از شرایط خاص هرکدام از این گروه‌ها به شرح زیر است:
۱- براساس قوانین فرزندخواندگی در کشور باید ۵ سال از تاریخ ازدواج زن و شوهر بدون فرزند برای ارائه درخواست فرزندخواندگی گذشته باشد و آنها از ازدواج فعلی خود فرزند نداشته باشند.
۲- اگر زوجین بنا به تشخیص پزشکی قانونی بچه دار نشوند نیاز به گذشته ۵ سال نیست. همچنین اگر از ازدواج متقاضیان ۵ سال گذشته باشد و آنها بچه نداشت باشند نیاز به اخذ گواهی پزشک متخصص زنان و زایمان نخواهند داشت.
۳-در صورتی که متقاضی فرزندخواندگی، زنان مجرد باشند، فرد مذکور نباید فرزند داشته باشد. اما اگر خانم مجرد بخواهد سرپرستی، خواهران و برادران یا برادرزاده‌ها یا خواهرزاده‌ها یا نوه‌های خود را به عهده بگیرد، داشتن فرزند بلامانع است.
۴- قانون به زنان مجرد اجازه داده است که فقط کودک دختر را به سرپرستی بپذیرند، اما اگر خانم مجرد واجد شرایط بخواهد سرپرستی برادر یا پسر برادر یا پسر خواهر یا نوه خود را بپذیرد، بهزیستی موضوع را به دادگاه منعکس می‌کند. اگر دادگاه این امر را بپذیرد بهزیستی فرایند کار را ادامه خواهد داد.
۵- دختران و زنان بدون شوهر باید دارای منزل مسکونی به صورت مستقل باشند البته ملکی یا استیجاری بودن منزل تفاوتی ندارد. اگر متقاضی در منزلی به همراه اعضا خانواده خود زندگی می کند منزل مذکور باید دارای امکانات رفاهی برای کودک باشد. همچنین اعضا خانواده نیز باید بررسی شوند.
۶- برای پذیرش درخواست زوجین دارای فرزند، رعایت تناسب سنی کودکان زیستی بیولوژیک متقاضی و کودک تحت سرپرستی الزامی است.
۷- در خصوص خانواده‌های دارای فرزند، واگذاری کودک غیر همجنس با کودکان زیستی متقاضیان بلامانع است.
۸- در صورتی که متقاضیان سه کودک زیستی داشته باشند که با متقاضیان زندگی می کنند، صرفا آنها می‌توانند یک کودک دیگر را به سرپرستی بپذیرند مگر آن که کودکان تحت سرپرستی خواهر یا برادر باشند. اگر کودکان زیستی به دلیل ازدواج با خانواده زندگی نمی‌کنند شرط مذبور برای رعایت ضروری نیست.

منبع: ISNA
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: