۰

دختران در انتخاب همسر به چه نکاتی توجه می‌کنند؟

یک روانشناس درباره انگیزه‌های ازدواج در جوانان توضیحاتی داد.
کد خبر: ۲۰۰۲۶۰
۱۰:۰۰ - ۲۲ مهر ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»، مجتبی حبیبی روانشناس و مشاور درباره انگیزه‌های ازدواج در جوانان اظهار کرد: اولین عنصر محرک برای آشنایی با یک فرد جذابیت اوست و جذابیت ظاهری بیش‌ترین تأثیر غیرمنطقی را بر اکثریت افراد دارد.

این روانشناس بیان کرد: طبق تحقیقات انجام گرفته ظاهر فیزیکی در همه‌ی موارد به عنوان جذاب‌ترین عامل توسط مردان ذکر شده، در حالی که خانم‌ها به دورنمای مالی مردان و بلندپروازی آن‌ها یا سخت‌کوشی و جدی بودن آن‌ها توجه می‌کنند.

او با اشاره به اینکه ضمیر ناخودآگاه در انتخاب همسر نقش دارد، افزود: از نظر دیدگاه روانکاو‌ها دلیل غائی این که چرا عاشق شدید این نیست که نامزد یا همسرتان جوان و زیبا بوده، شغل تحسین برانگیز داشته، و یا خلق و خویی مهربان دارد، بلکه، شما به این دلیل عاشق شده اید که مغز کهنه شما او را با پدر و مادرتان اشتباه گرفته است.

حبیبی اضافه کرد: مغز کهنه شما چنین باور دارد که بالاخره توانسته است کاندید ایده آلی برای جبران لطمات روانی و عاطفی‌ای که در کودکی تجربه کرده اید، بیابد و منظور از مغز کهنه ضمیر ناخودآگاه است که فقط به دنبال کسب امنیت و حفظ بقا و تمامیت خویش است، او به دنبال جلب حمایت بدون شرط پدر و مادر خویش است و بدترین احساس او، "حس طرد شدگی" از جانب والدینش است و بخش نو مغز شامل تفکر، کلام، تصمیم گیری و کلیه‌ی اعمال مربوط به "خودآگاه" را انجام میدهد.

این روانشناس با بیان اینکه باید بدانیم که آن بخش از مغز ما که دست به انتخاب همسر میزند، مغز منطقی و منضبط ما نیست، گفت: بلکه مغز کوته بین و کهنه (ناخودآگاه) ماست که در زمان گذشته متوقف مانده است، او خاطرات دردناکی از "زخمها" و "جراحات" دوران کودکی دارد که در لحظاتی از جانب مادر (یا پدر) خویش مورد طرد، بی مهری یا خشم واقع گردید و تحقیر شده است.

او ادامه داد: بنابراین زمانی که در بزرگسالی و هنگام انتخاب همسر کسی را میبیند که دارای همان خصوصیات مثبت و منفی والد خویش است بی اختیار جذب او و عاشق او می‌شود، با شناخت ضمیر ناخودآگاه می‌توانیم انتخابی آگاهانه داشته باشیم.

این روانشناس با بیان اینکه هر فردی در دوران زندگی خود دارای یک پیش نویس است، گفت: شناخت پیش نویس در رفتار متقابل بسیار مطرح است و در واقع شامل ایده و نقشه راه یک فرد می‌شود اما طرحواره‌ها الگو‌هایی هستند که روی زندگی ما تاثیر می‌گذارند.

حبیبی بیان کرد: ممکن است فردی دارای طرحواره طرد باشد و دائم فکر کند که آدم‌های مهم زندگی اش وی را طرد و ترک خواهند کرد و به طور ناخودآگاه ممکن است که کسانی را جذب کند که در آینده وی را ترک کنند یا اینکه شخص از ترس طرد شدن به طرحواره خود بچسبد و دست به رفتار‌های جبرانی بزند.

وی ادامه داد: تشابه و تفاوت شخصیتی برای ازدواج لازم است، اما نمی توان به صرف آن که فرد کاملا شبیه من است یا کاملا متفاوت است تن به ازدواج بدهیم، به عنوان مثال شخصی که برون گراست اگر همسری درون گرا داشته باشد قطعا در زندگی به مشکل برمی خورد.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: