به گزارش «شیعه نیوز»، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در همایش یاریگران زندگی و همینطور همایش فصلی دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سراسر کشور اظهار داشت: قطعا پیشگیری ارزانتر از درمان است و باید در این حوزه اقدامات بیشتری صورت بگیرد. و اگر تمرکز ما در حوزه آموزش باشد، قطعاً شاهد اقدامات مفیدتری در حوزه مبارزه با موادمخدر خواهیم بود.
وی افزود: امروزه براساس بعضی از کنجکاویها، جوانان به سمت مصرف موادمخدر میروند و دانشجویانی نیز داریم که بعضاً به سمت مصرف مواد مخدر رفتهاند.
وی با اشاره به اینکه پدیده مصرف مواد مخدر جهانی است، گفت: نحوه رویکردها و برخورد با این موضوع میتواند منجر به بروز نتایج مختلفی شود.
وی گفت: در حال حاضر تعداد نسبی دانشجویان مرتبط با مواد مخدر کمتر از میانگین جامعه است و ما به همان تعداد اندک نیز توجه داریم و اقداماتی نیز در این خصوص انجام دادهایم.
وی تأکید کرد: ما در حال تدوین یک برنامه جدی در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی هستیم و در این خصوص نیز اقداماتی صورت گرفته است.
وی یادآور شد: براساس بررسیهای صورت گرفته، دانشجویانی که دارای اعتقادات مذهبی و دینی بودهاند، کمتر درگیر موضوع مواد مخدر شدهاند و در پایشهای صورت گرفته در پنج گروه هفده عامل را در محیطهای دانشجویی در خصوص مواد مخدر شناسایی کردهایم که از جمله آن عوامل فردی، اجتماعی، محیطی و همسران آنها است.
وی افزود: در حال حاضر ما توجه جدیای به طرح یاریگران اجتماعی داشتهام و این طرح به دانشگاهها وارد شده است. ما 400 کانون همیاران سلامت روان را در دانشگاهها ایجاد کردهایم که 17 هزار نیز عضو دارد.
غلامی بیان داشت: همه دستگاهها باید به موضوع مواد مخدر توجه جدی داشته باشند و این موضوع را در اولویت خود قرار دهند.
وی یادآور شد: بسیاری از دانشجویان کشور درگیر کانونهای دانشجویی هستند و در زمینههای علمی، اجتماعی، فرهنگی و اعتقادی نیز اقدامات را انجام دادهاند و معمولاً در محیطهای دانشجویی تلاش این است که در پایگاههای دانشجویی مسائل را حل و فصل کنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ما در دانشگاهها برخوردهای انضباطی را محدود کردهایم، اما عموما به دنبال رفع بیماری و مشکل هستیم.
غلامی در ادامه در جمع خبرنگان نیز اظهار داشت: 2 تا 3 درصد دانشجویان کشور درگیر اعتیاد هستند.