۰

گسترش تبلیغات تروریست‌های داعش در فضای مجازی

حتی با وجود تلاش جدی جامعه بین‌المللی برای مبارزه با تروریسم در سطح منطقه‌ای و جهانی تهدید ناشی از افراط‌گرایی همچنان بزرگ است.
کد خبر: ۱۹۴۸۶۷
۱۱:۱۸ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»، سایت تحلیلی «پالت- آسیا» قزاقستان در مطلب اخیر خود به بررسی موضوع مقابله با تبلیغات سازمان‌های تروریستی در فضای مجازی در آسیای مرکزی و اقدامات لازم برای جلوگیری از پیوستن جوانان به نهادهای افراطی پرداخت.

در این مطلب آمده است:حتی با وجود تلاش جدی جامعه بین‌المللی برای مبارزه با تروریسم در سطح منطقه‌ای و جهانی تهدید ناشی از افراط‌گرایی همچنان بزرگ است و سازمان‌های بین‌المللی به گسترش بی‌ثباتی در مناطق مختلف جهان می‌پردازد.

مقابله با برنامه داعش در ارتباط با تأسیس خلافت جهانی هنوز هم باعث نگرانی است و تبلیغات این سازمان تروریستی در فضای رسانه‌ای برای جذب طرفداران جدید از جمله در کشورهای آسیای مرکزی ادامه دارد.

بنابراین جذب کودکان و نوجوانان به عقاید مخرب به یکی از تهدیدات اصلی سایبری معاصر تبدیل شده است.

تبلیغات تروریست‌ها از طریق سایت‌های مختلف از جمله سایت‌های سرگرم کننده، شبکه‌های اجتماعی و وبلاگ‌ها اجرا می‌شود و در سال‌های اخیر استفاده از پیام‌رسان‌ها گسترش یافته است.

بازی‌های کامپیوتری آنلاین کانال دیگر گسترش تبلیغات تروریست‌ها است زیرا در این بازی‌ها امکان ارسال پیام‌های کتبی، ویدیویی و صوتی وجود دارد.

به تدریج بازی‌ها از فضای سایبری به دنیای واقعی منتقل می‌شود و مبلغان به نوجوانان دستورات مختلفی از جمله انجام کارهای مخرب در محل اقامت را می‌دهند.

علاوه بر این افزایش تعداد زنان علاقه‌مند برای پیوستن به سازمان‌های تروریستی در آسیای مرکزی یک فاکتور نگران کننده است که شهروندان این کشورها به دلیل تشدید مسائل سیاسی و اقتصادی هر چه بیشتر به سمت کارهای غیرقانونی حرکت می‌کنند.

این افراد دنبال پول نیستند و جوانان برای اهداف سیاسی به سازمان‌های تروریستی ملحق می‌شوند و در رابطه با این مبلغان سال‌های اخیرا بر جذب دختران متمرکز شدند.

جلوگیری از دسترسی مبلغان به جوانان یک هدف استراتژیک است و باید برنامه‌هایی برای شناسایی نوجوانان آسیب‌پذیر اجرا شود.

جوانان به طور شفاف در شبکه‌های اجتماعی نگرانی‌های خود در امور شخصی، سیاسی، بی عدالتی از طرف دولت و دیگر مسائل را می‌نویسند و مبلغان از این عامل به طور کامل استفاده می‌کنند و شناختن مشکلات مورد نگرانی آنان بستر خوبی برای فعالیت سازمان‌های تروریستی فراهم می‌کند.

شناسایی جوانان آسیب‌پذیر در برابر تبلیغات سازمان‌های تروریستی اقدام مهمی برای جلوگیری از پیوستن شهروندان کشورهای آسیای مرکزی به نهادهای افراطی بین‌المللی خواهد بود.

برنامه پیشنهادی برای کشورهای آسیای مرکزی شامل بندهای ذیل است:

1- مانیتورینگ تهدیدات تروریستی و افراطی در فضای مجازی و شناسایی برنامه‌های مبلغان در زمینه جذب جوانان

2- توقف فعالیت سایت‌های متعلق به سازمان‌های تروریستی و متحدان آنها

3- اجرای برنامه‌های ضدتبلیغات سازمان‌های تروریستی

4- انتشار مطالب درباره اقدامات مخرب اعضای سازمان‌های تروریستی در کشورهای مختلف

5- انتشار مصاحبه‌ها با اعضای سابق سازمان‌های تروریستی که آنان در مطالب خود جوانان را برای خودداری از پیوستن به آن نهادهای افراطی فراخوانند.

اقدامات ذکر شده به نظارت بر عقائد افراطی در آسیای مرکزی کمک می‌کنند و به نوبه خود دولت‌های منطقه باید مانیتورینگ دائم داشته باشند.

منبع: FARS NEWS
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: