۰

دولت با ازدواج در سنین پایین مخالف است

مشاور رئیس جمهور در حوزه زنان و خانواده با استفاده از تریبون کنفرانس تخصصی کودک و نوجوان از رئیس مجلس درخواست کرد تا هرچه سریعتر لایحه به‌روزآوری حقوق کودکان و نوجوانان را در دستور کار مجلس قرار دهد.
کد خبر: ۱۹۴۵۳۶
۱۴:۲۶ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»، معصومه ابتکار صبح امروز در کنفرانس کودک و نوجوان که در اصفهان برگزار شد با اشاره به صحبتی که با مدیر یونیسف داشته است، گفت: سی‌امین سالگرد یونیسف نزدیک است و اصفهان به عنوان شهر دوستدار کودک معرفی خواهد شد.‌

وی افزود: یکی از کارهایی که در معاونت با توجه به نگاهی که رئیس جمهور نسبت به مباحث و موضوعات حقوقی دارند، اصلاح قوانینی که مشکلات برای کودکان به وجود نمی‌آورده، بوده است.

ابتکار گفت: یکی از مهمترین این مباحث لایحه حقوق کودکان و نوجوانان بود که نزدیک به ۱۰سال راکد و بی‌تغییر مانده بود و با درخواست اولویت دولت این لایحه به صحن علنی مجلس بازگشت و مصوب شد و اشکالات این لایحه بسیار مهم که از ابعاد مختلف به حقوق کودک اشاره دارد در آن برطرف شد.

مشاور رئیس جمهور در حوزه زنان و خانواده با استفاده از تریبون کنفرانس تخصصی کودک و نوجوان از رئیس مجلس درخواست کرد تا هرچه سریعتر این لایحه را در دستور کار مجلس قرار داده و مجلس تصویب نهایی و شورای نگهبان تائید نهایی را انجام دهند و به زودی ابلاغ شود.

وی آمادگی دولت برای اجرای این قوانین برای کودکان را اعلام‌کرد و افزود: مرجعیت این کار به عهده وزارت دادگستری خواهد بود، اما دولت همکار و همراه آنها در اجرای این قوانین خواهد بود.

ابتکار با اشاره به لایحه کودک همسری افزود: دختر زیر ۱۳سال از نظر وزارت بهداشت کودک محسوب می‌شود و ازدواج در این سن مانع از بلوغ کافی دختران در صورتی که از هیچ گونه حقوق اجتماعی شناخت ندارد، می‌شود.

دولت با ازدواج در سنین پایین مخالف است

مشاور رئیس جمهور در امور زنان گفت: این لایحه در معاونت تدوین شده و اسفند سال گذشته برای دولت ارسال شده و در کمیسیون لوایح دولت روند خود را طی خواهد کرد و هرچه زودتر این لایحه به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد.

وی همچنین اشاره کرد که هفته گذشته، مجلس هم طرحی را در این رابطه ارائه داد و دولت هم طرح مقابله با کودک همسری را تایید کرد و این یعنی موضع کلی دولت هم این است که با ازدواج در سنین پایین مخالف است.

ابتکار اصلاح سن کیفری کودکان را موضوع دیگری دانست که در حال حاضر در دست تصمیم‌گیری‌های لازم است و گفت: تلاش ما بر این است که در حوزه خانواده، زنان و کودکان قوانین روزآمد داشته باشیم و بتوانیم مشکلات موجود را با همکاری دستگاه‌های مختلف و به پشتوانه تعلیمات دینی مرتفع کنیم و این فرهنگ را در جامعه بسط بدهیم.

مشاور رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: مشکلی که وجود دارد این است که در مجامعی که برای کودکان تصمیم گیری انجام می‌شود، خود آنها وجود ندارند و این مسئله مهمی است که کودکان را به رسمیت بشناسیم و موضوع حقوق کودک را در سطوح شهری و کشوری مورد توجه قرار دهیم.

وی اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی، دستگاه‌های اصلی در ایجاد زمینه مناسب برای رشد کودکان، بازی و ایجاد نشاط در تربیت و رشد آن‌ها هستند و مسئولیت اصلی را به عهده دارند، اما در کنار آنها شهرداری‌ها و دستگاه‌های فعال در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و به خصوص سازمان‌های مردم‌نهاد، نقش محوری در این زمینه دارند.

مشاور رئیس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: درحال حاضر سازمان‌های مردم‌نهاد بسیار موفقی را در ایران داریم از جمله خیریه‌ها و موسساتی که برای کودکان ایران در جهت آگاهی بخشی حقوق کودک و حمایت از کودکان، به خصوص کودکان در معرض آسیب فعال هستند.

وی با تاکید بر اینکه دولت در جهت حمایت از سازمان‌های مردم نهاد اقدام کرده، افزود: در معاونت زنان و خانواده، یکی از رویکردهای مهمی که دنبال می‌کنیم، توان افزایی سازمان‌های مردم نهاد در حوزه زنان و خانواده و به ویژه کودکان در معرض آسیب است. توان افزایی سازمان‌های مردم نهاد می‌تواند به گسترش و تکثیر این ظرفیت در سطح کشور کمک کند.

مشاور رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اولین نشست توان افزایی سازمان های مردم نهاد در سال گذشته را یادآور شد و ادامه داد: بعد از این نشست موفق، پنج نشست منطقه‌ای دیگر در سطح کشور برگزار شد و تا پایان امسال برای تمام سازمان‌های مردم نهاد در حوزه زنان، خانواده و کودکان این نشست‌ها برگزار خواهد شد و امیدواریم که این سرمایه عظیم نهادهای مدنی بتواند به تحولات خوب اجتماعی در سطح کشور کمک کند.

وی افزود: علاوه بر اقداماتی که در حمایت از سازمان‌های مردم نهاد انجام شد، یکی دیگر از رویکردهای مهم دولت، حمایت از سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که به طور خاص برای کودکان برنامه دارند، مثل سازمان بهزیستی بوده است.

ابتکار ادامه داد: دولت از نقش مهمی که اورژانس اجتماعی ۱۲۳ در مداخله برای حل مشکلات، به خصوص مقابله با کودک و همسر آزاری و خشونت‌های ممکن در خانه و خانواده دارد به طور خاص حمایت کرده است.

مشاور رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: مسئله خانواده و توجه به ضرورت انسجام بیشتر درون خانواده و آسیب‌هایی که خانواده ایرانی با آن‌ها مواجه است، یکی دیگر از دغدغه‌های دولت دوازدهم بوده است که بر اساس مطالعات جامعه شناختی و خانواده در کشور انجام شده است.

وی افزود: مطالعات ما نشان می‌دهد که آسیب اختلال ارتباطی یکی از مواردی است که خانواده ایرانی با آن مواجه است و لازم است تا به طور جدی به این مهم پرداخته شود.

ابتکار گفت: از سال گذشته توانسته‌ایم با همکاری وزارت آموزش و پرورش حدود ۳۲۰۰ مدرسه حامی و مروج گفت‌وگو بین نسلی، به عنوان مسئله مهم جامعه امروز کشور را حمایت کنیم، همچنین انجمن اولیاء و مربیان به طور خاص در خصوص مهارت‌های ارتباطی و گفت‌وگو با ما همکاری می‌کنند.

مشاور رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: سازمان‌های مردم نهاد که محوریت فعالیت ‌آنها طرح گفت و گوی بین خانواده به عهده آنهاست در استان اصفهان مشغول هستند و مرحله اول انجام شده و مرحله دوم در دست انجام است و ضرورت تقویت مهارت‌های ارتباطی از سطح کودکان تا بزرگسالان و ارتباط بین نسل‌های مختلف یکی از مسائل مهم جامعه ما است که به صورت تخصصی در دست پیگیری است.

منبع: ISNA
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: