۰

تاثیر خوابیدن در فضای باز بر سلامت

کیفیت خواب، موضوعی است که اهمیت زیادی دارد وآرامش محیط زیست در ارتقای کیفیت خواب موثر است
کد خبر: ۱۹۴۳۸۸
۱۴:۰۴ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۸

به گزارش «شیعه نیوز»، هـمـه ما در دوران کودکی با خوابیدن مشکل داشته‌ایم و حالاکه خوابیدن را دوست داریم به دلایلی مثل استرس نمی‌توانیم خواب با کیفیتی داشته باشیم. اما خوشبختانه این مشکل می‌تواند برطرف شود!

مطالعه‌ای که در دانشگاه کلرادو انجام شد، نشان داده است؛ کسانی که شب را در چادر سپری می‌کنند به طور متوسط 10 ساعت می‌خوابند و دو ساعت زودتر ازهنگامی که درخانه هستند به رختخواب می‌روند. موارد زیر تاثیرخوابیدن در فضای باز را روی بدن بر می شمارد:


تنظیم چرخه طبیعی بدن

طبق مطالعه دانشگاه کلرادو، قرار گرفتن در معرض نور طبیعی، ساعت طبیعی بدن را از نو تنظیم می‌کند و باعث می‌شود ساعات شب را به طور کامل بخوابیم، با نور طبیعی روز از خواب بیدار شویم و در طول روز بدخلق نباشیم.


تغییر سطح ملاتونین بدن

مطالعه‌ای که در دانشکده پزشکی هاروارد انجام شد، نشان داده است؛ قرار گرفتن در معرض نور فلورسنت قبل از خواب اثر منفی بر کیفیت خواب دارد. این نور، تولید هورمون ملاتونین را که تنظیم‌کننده خواب و بیداری است و به نوبه خود بر تنظیم درجه حرارت بدن، فشار خون و سطح گلوکز تأثیر می‌گذارد، مختل می کند.


تقویت ایمنی بدن

تحقیقاتی که مدت‌ها پیش ژاپنی‌ها انجام دادند نشان داد، مواد شیمیایی به نام فیتونسیدها که گیاهان برای محافظت از خود تولید می کنند، می تواند از بدن ما نیز محافظت کند. ژاپنی‌ها نام این پدیده را حمام جنگل گذاشتند. بر این اساس حتی یک شب خوابیدن در فضای باز می‌تواند سیستم ایمنی ما را دست‌کم برای یک هفته تقویت کند.


بهبود عملکرد مغز و ماهیچه‌ها

مغز و ماهیچه‌ها برای عملکرد مناسب خود اکسیژن زیادی مصرف می‌کنند. هرچقدر هوایی که تنفس می کنیم، اکسیژن بیشتری داشته باشد برای سلامت ما بهتر است. یک شب خوابیدن در هوای تازه، توانایی ما را برای فکر کردن تقویت می‌کند. همچنین به شکسته شدن بهتر اسید لاکتیک که باعث گرفتگی ماهیچه می‌شود، کمک می‌کند بنابراین اگرهنگام صبح قصد پرداختن به ورزش هایی مثل دویدن دارید هوای تازه‌ای که در طول شب تنفس کرده‌اید، گرفتگی ماهیچه‌ای را زودتر از حد معمول برطرف خواهد کرد.


کاهش استرس

طبق تحقیقات، نگاه کردن به درختان نقش زیادی در آرامش و تقویت سلامت روحی ما دارد. خوابیدن در فضایی که درختان زیادی دارد نیز می‌تواند همین تاثیر را داشته باشد.

صداهایی که در طبیعت می‌شنویم هم برای ما آرامش‌بخش هستند. اگر با شنیدن صدای حیوانات مشکلی ندارید، خوابیدن در یک فضای پر از درخت آرامش‌بخش‌ترین تجربه‌ای خواهد بود که تاکنون داشته‌اید.


رهایی از دی اکسیدکربن اضافی

تنفس هوای راکد داخل فضاهای بسته باعث افزایش سطح دی اکسیدکربن بدن می‌شود و تاثیرات منفی بر فعالیت مغز و خلاقیت می گذارد و سردرد یا مشکلات تنفسی ایجاد می‌کند. یک چرت کوتاه در فضای باز می تواند شما را از شر تاثیرات این هوای راکد بر مغزتان خلاص کند!(این موضوع شامل خوابیدن طولانی مدت شبانه در جنگل و زیر درختان به جز سوزنی برگ ها نمی شود)

منبع:روزنامه خراسان

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: