به گزارش «شیعه نیوز»، در چند روز اخیر هشدارهایی از سوی مسئولان درباره ماده مخدری جدید به گوش میرسد که در افغانستان تولید شده و مقصد اصلی آن نیز ایران است. روز گذشته معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستانوبلوچستان درباره این موضوع هشدار داد.
اهمیت این هشدار تا جایی است که روز چهارشنبه هم سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره این موضوع گفته بود: «یک ماده مخدر جدید با مضرات بیشتر و قیمت ارزانتر در راه است. این ماده جدید همان شیشه است که ناخالصی آن بیشتر است و قیمت آن نیز پایینتر است و هنوز معلوم نیست از چه گیاهی تولید میشود و شاید از گیاه افدرین باشد.»
پیشتر از همه البته جمعه هفته پیش بود که رئیس انجمن سازمانهای غیردولتی آسیایی، عباس دیلمیزاده دراینباره گفته بود: «مسأله دیگری که این روزها با آن مواجه هستیم ماده مخدر جدیدی از خانواده شیشه است که در افغانستان درحال تولید است و بهزودی وارد بازار میشود و احتمالا طی ماههای آینده با افزایش مصرف این ماده مخدر نوظهور روبهرو باشیم.»
مخدری ارزان و خطرناک
آنچه در مقدمه آوردیم هشدار مقامات مختلف درباره ظهور این ماده مخدر جدید بود. آخرین خبرها و جزییات درباره این ماده به صحبتهای دیروز معاون امنیتی و انتظامی استانداری سیستانوبلوچستان برمیگردد. هادی مرعشی در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستانوبلوچستان درباره این ماده جدید اطلاعاتی تازهتر ارایه داد که نشان میداد دستگاههای امنیتی و انتظامی دراینباره به اطلاعات کاملتری رسیدهاند.
طبق گفتههای او این ماده آزمایشگاهی نیست و برای تولید آن نیاز به استفاده از وسایل آزمایشگاهی هم نیست. این ماده مخدر در مناطق سردسیر افغانستان کشت میشود، نیاز به پیشساز ندارد و خودش تبدیل به شیشه میشود. مشکل اصلی هم اینجاست که تولید این ماده مخدر جدید باعث شده قیمت شیشه بشدت پایین بیاید، چراکه محصول تمامشده برای کشتکاران قاچاق، بسیار ارزانتر تمام میشود. تا جایی که بنا به گفتههای مرعشی: «تولید این ماده قیمت ماده مخدر شیشه را در افغانستان از ١٠٠میلیون تومان به ٦میلیون تومان کاهش داده.»
سوژه از مرز گذشت
اما نکته مهم در صحبتهای مرعشی این است که تا هفته گذشته احتمالاتی مبنی بر حضور این ماده در آینده در ایران مطرح بود اما به گفته او: «کشفیات اخیرسال گذشته در حوزه سیستان نشان از ورود این مواد دارد که پاتوقها نیز درحال افزایش است و باید بهطور جدی در این زمینه اقداماتی صورت گیرد. در گذشته ٧٠ تا ٧٥درصد کشفیات مواد مخدر مربوط به تریاک بود، اما اکنون ٦٧درصد کاهش یافته و با افزایش رو به رشد کشفیات شیشه مواجه هستیم.»
درواقع آنچه سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، رئیس انجمن سازمانهای غیردولتی آسیایی و دیگران درباره آن هشدار داده بودند، در زمانی بسیار اندک تبدیل به واقعیت شده است.
منبع: روزنامه شهروند