به گزارش «شیعه نیوز»، گوشی تلفن همراه با همه فوایدی که در دنیای ارتباطات برای ما به ارمغان آورده، مانند هر فناوری مفید آثار مخربی را در استفاده نامناسب یا طولانیمدت ایجاد میکند که شاید علت مراجعه بسیاری از بیمارانی باشد که با دردهای گردنی، سردرد و دیسکهای گردن به کلینیکهای درد مراجعه میکنند.
بیماری «گردن پیامکی» شامل مجموعه علائمی است که در اثر استفاده از گوشی همراه در وضعیتهای ناصحیح گردن ایجاد میشود پیشگیری از وقوع این بیماری راهکار سادهای است که برای همه افرادی که از آن استفاده میکنند، توصیه میشود.
در حالت عادی، وقتی سر و گردن در زاویه صفر درجه با بدن قرار دارند (وضعیت استاندارد) حدود پنج کیلوگرم فشار روی مهرههای گردن وارد میشود.
وقتی گردن در وضعیت ۱۵ درجه خم شده به سمت جلو قرار میگیرد این فشار به ۱۸ کیلو بر جسم مهره میرسد و وقتی در حال استفاده از گوشی همراه هستیم و این زاویه به ۴۵ درجه میرسد فشاری در حدود ۲۵ کیلوگرم به مهرههای گردنی وارد میشود. طولانی شدن این فشار روی مهرههای گردن سبب ایجاد آسیب به محل اتصال مهرهها و ایجاد التهاب و آسیب به مفاصل بینمهرهای و در ادامه سبب ایجاد آسیب به دیسکهای گردنی و بیرونزدگی یا فتق یا حتی پارگی دیسکهای بینمهرهای در گردن خواهد شد.
بیماران معمولا با درد در ناحیه گردن، سردرد، دردهای منتشر به دستها و حتی درجاتی از تنگی نفس به کلینیکهای درد مراجعه میکنند.
پس از معاینه دقیق درمانهای اولیه با تجویز دارو، لیزرهای پرتوان و شاید انجام عملهای کمتهاجمی در ناحیه دیسک یا مفصل آسیبدیده انجام میشود. ولی آنچه از همه موارد مهمتر است، اصلاح وضعیت استفاده از گوشی همراه و توصیههایی است که در جهت جلوگیری از وقوع مجدد بیماری
انجام میشود.
نکتهای که بهصورت خاص در کلینیکهای درد از طرف پزشکان فوقتخصص درد مورد تاکید قرار میگیرد، آموزشهایی است در جهت اصلاح سبک زندگی که شاید اهمیت آنها از انجام عملهای مداخلهای در پیشگیری و درمان بیماران مبتلا به دردهای عضلانی اسکلتی بیشتر باشد.
منبع: روزنامه جام جم