به گزارش"شیعه نیوز"، رای الیوم در گزارشی نوشت هم امارات و هم عربستان در جنگ یمن شکست خوردند و در حال حاضر جنگی نیابتی بین دو طرف در جنوب یمن آغاز شده است.
درگیریهای خونین بین نیروهای (موسوم به) کمربند امنیتی وابسته به شورای انتقالی جدایی طلب یمن و تحت حمایت امارات با نیروهای دولتی وابسته به عبد ربه منصورهادی (رئیس جمهور مستعفی یمن) ادامه دارد. این درگیریها پس از یورش نیروهای کمربند ایمنی به قصر المعاشیق، مقر دولت موقت آغاز شد آن هم بعد از اینکه سران شورای انتقالی سرنگونی این دولت را خواستار شدند.
درگیریهای خونین در داخل ائتلاف سعودی–اماراتی که جنگ علیه انصارالله یمن را راه انداخت، بعد از آن آغاز شد که شورای انتقالی، حزب اصلاح را که تحت حمایت عربستان است به دست داشتن در یک حمله موشکی متهم کرد که رژه نظامی نیروهای شورای ملی را هدف گرفته بود و به کشته شدن دهها نفر از جمله منیر الیافعی، یکی از فرماندهان بارز نیروهای کمربند امنیتی منجر شد.
این جنگی نیابتی بین دو متحد اصلی یعنی عربستان و امارات است و نشان دهنده اختلافهای پنهان بین این دو است که بعد از تصمیمهای اخیر امارات یعنی خارج کردن نیروهایش از یمن و توقف حضور نظامی در این کشور به اوج خود رسید و امارات همه این تصمیمها را بدون هماهنگی با عربستان اجرا کرد.
کشورهای عربی در روابط خود با یکدیگر سیاست منسجمی ندارند و"دمدمی مزاج" هستند گاهی اوقات شدیدا با هم متحد میشوند و گاهی اوقات هم شدیدا دشمن و به نظر میرسد این قاعده در حال حاضر بر روابط عربستان و امارات حاکم است. درخواستها این است که طرفهای درگیر خویشتندار باشند و درگیریهای خونین را متوقف کنند و هرچه سریعتر و در آستانه عید قربان به آتش بسی هرچند موقت دست یابند، اما حوادث میدانی چیزی غیر از این را حکایت میکند.
امارات، آشکارا میگوید از جدایی جنوب یمن و تشکیل کشوری تحت سیطره خود حمایت میکند و چند نفر از مقامات اماراتی این راهبرد را اعلام کرده اند. از جمله این افراد عبدالخالق عبدالله، سخنگوی شبه رسمی شیخ محمد بن زاید، ولیعهد امارات، است که گفت یمن متحد مانند گذشته دیگر وجود نخواهد داشت. ضاحی خلفان، معاون رئیس پلیس دبی هم در یکی از توییتهای خود علنا جدایی جنوب یمن را خواستار شده بود و با انتقاد از عبدربه منصور هادی به او یادآوری کرد "رئیسی که در هتل ساکن باشد پیروز نمیشود".
در مقابل عربستان به منصور هادی پایبند است و (به اصطلاح) ”مشروعیت“ او را پوششی ضروری برای توجیه جنگ خود با یمن میداند که وارد پنجمین سال شده است. عربستان تانکها و هواپیماهای خود را برای حمایت از نیروهای هادی و جلوگیری از یورش به قصر المعاشیق به عدن ارسال کرد تا مستقیما با نیروهای کمربند امنیتی تحت حمایت امارات رودررو شود و به این ترتیب مخالفت مسلحانه خود را با امارات و طرح آن در جنوب یمن اعلام کرد.
امارات و عربستان در جنگ یمن شکست خوردند. امارات تصمیم به عقب نشینی و کاهش شکستها گرفت و عربستان هم بعد از اینکه خود را در رویارویی با جنبش انصارالله تنها دید و مشاهده کرد این جنبش به خاکش نفوذ میکند و فرودگاههای جنوب را هدف قرار میدهد و زرادخانه عظیمی از موشکها و پهپادها دارد، به دنبال راه حلی برای خروج از بحران است.
رای الیوم در پایان نوشت: شاید زود باشد که قاطعانه بگوییم تا به این لحظه طرف برنده جنگ یمن جنبش انصارالله هستند که وحدت داشتند و مقاومت کردند و دشمنانشان چه در سطح داخلی و چه در سطح خارجی به سبب درگیری به تفرقه دچار شدهاند، اما این واقعیتی است که نشانههای میدانی آن آشکار شده است.