به گزارش «شیعه نیوز»، سید سعید راد مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران در آخرین جلسه ستاد عرضه بهداشتی دام با تاکید بر به کارگیری تمام توان و امکانات این سازمان در جهت جلب رضایت حداکثری شهروندان، گفت: عرضه بهداشتی دام، ضامن حفظ سلامت شهروندان، کمک به اقتصاد خانواده و جلوگیری از آلودگی محیط شهری است.
وی با اشاره به خطر انتقال بیماریهای مشترک انسان و دام به ویژه بیماری مهلک تب کریمه کنگو، افزود: علاوه بر امکان انتقال برخی بیماریهای کُشنده و مخاطرات بهداشتی و خطرات جانی، ممکن است بعضی سوء استفادهها و تقلب در فروش دامهای سرگردان، به لحاظ اقتصادی نیز موجب ضرر و زیان شهروندان شود.
راد به اهمیت اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به شهروندان در مورد آثار و عوارض مصرف دامهای غیر بهداشتی اشاره و تاکید کرد: یکی از راههای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو، نگهداری گوشت گرم و جگر تازه گوسفند به مدت 24 ساعت در برودت صفر تا 4 درجه یخچال و مصرف یا انجماد آن بعد از گذشت این مدت است.
وی با اشاره به پرداخت معادل ریالی کل لاشه یا بخشی از آن به خریداران در صورت تشخیص بیماری دام طبق نظر دامپزشکان مستقر در جایگاههای عرضه دام به خریداران از سوی سازمان مدیریت میادین، اظهار کرد: نجات جان شهروندان با هیچ مبلغی قابل معامله نیست و چنین اقدامی را نه تنها هزینه نمیدانیم، بلکه آن را سرمایهگذاری برای حفظ سلامت جامعه میدانیم.
راد ضمن تقدیر و تشکر از همراهی و هماهنگی خوب شهرداریهای مناطق در اجرای طرح عرضه بهداشتی دام، لزوم جمعآوری دامهای سرگردان را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: اگر شهروندان از مخاطرات خرید دامهای سرگردان مطلع شوند، یقیناً برای خرید و ذبح دام به افراد متفرقه و مراکز غیر مجاز مراجعه نخواهند کرد و امتناع شهروندان از خرید این دامها، در جمعآوری دامهای سرگردان موثر خواهد بود.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران با تاکید بر اهمیت و ضرورت رعایت حقوق شهروندی و کرامت انسانی شهروندان در اجرای طرحهای شهری از جمله طرح عرضه بهداشتی دام، خاطرنشان کرد: در حالی که سعی میکنیم در برگزاری یکی از بزرگترین اعیاد اسلامی و به جا آوردن آداب و رسوم آن مشارکت داشته باشیم، باید تلاش کنیم تا فعالیت جایگاههای عرضه بهداشتی دام، موجب آزار و اذیت همسایگان و ساکنان مجاور این جایگاهها نشود.