به گزارش «شیعه نیوز»، وزارت دفاع آمریکا روز (چهارشنبه) اعلام کرد، داعش در ماههای اخیر مجددا به توسعه فعالیت و تقویت شبکه سری خود در عراق و سوریه مبادرت کرده است. این به خلاف ادعای ترامپ مبنی بر پایان کار داعش است.
گِلِن فاین، بازرس کل وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در گزارشی درباره عملکرد ائتلاف مدعی مقابله با داعش به سرکردگی کشورش اعلام کرد، داعش طی دوره آوریل – ژوئیه ۲۰۱۹ از تاکتیک حفظ اراضی به تحرکات شورشی در سوریه منتقل شده و توانمندیها و قابلیتهای شورشیان خود در عراق را تقویت کرده است.
وی افزود: گزارش غیرقابل تردید فرماندهی اتاق عملیات مقابله با داعش اشاره میکند، این تشکیلات دست به حملات انتحاری و عملیات ربایش و آتش زدن محصولات کشاورزی چه در عراق و چه در سوریه زده است، در عین حال داعش گروهکهایی جدید در سوریه به راه انداخته و تلاش دارد نقاط رهبری و تسلط در عراق را توسعه دهد.
این در حالی است که سوریه از مارس ۲۰۱۱ شاهد درگیریهای مسلحانه بین ارتش سوریه و گروههای تروریستی مختلف در راس آن داعش و جبهه النصره است که هر دو در لیست سازمانهای تروریستی سازمان ملل هستند.
این بازرس آمریکایی همچنین گریزی به بحث عقب نشینی جزئی نیروهای آمریکایی از سوریه در ماههای اخیر زد و گفت، این عقبنشینی منجر به تضعیف قدرت نیروهای دموکراتیک سوریه در جنگشان علیه داعش میشود.
فاین در گزارش خود آورده است، نیروهای آمریکایی در طول دوره آوریل تا ژوئیه ۲۰۱۹ دست به عقبنشینی جزئی از سوریه زدند که منجر به تضعیف حمایت لازم از شرکای محلی شد در حالی که این نیروها نیاز به آموزش و تجهیزات برای تعامل با گروههکهای جدید داعش داشتند.
وی با تکیه بر گزارشهای نیروهای امنیتی سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه اشاره کرد، نیروهای مورد حمایت واشنگتن قادر به انجام عملیات طولانی علیه داعشیها نبودند به خصوص که نیروهای سوری نتوانستند اراضی آزاد شده از دست تروریستها را به مدتی طولانی حفظ کنند در حالیکه نیروهای کرد سوریه از نظر تعداد، تجهیزات و توانمندیهای اطلاعاتی برای مقابله با عناصر داعش اندک هستند.
فاین تاکید کرد، تعداد نیروهای مسلح داعش در عراق و سوریه حدودا به ۱۸ هزار تن میرسد.
وی خاطرنشان کرد، فرماندهی عملیات بنا بر اطلاعات منابع مطمئن اعلام کرده داعش احتمالا بین ۱۴ تا ۱۸ هزار نیروی جنگجو در عراق و سوریه دارد در حالی ۳۰۰۰ تن آنها خارجی هستند.
فاین تاکید کرد، مناقشه نیروهای سوری و نیروهای کرد منجر به تقویت صفوف داعش شد، طبق اطلاعات ما تناقضات سیاست داخلی کردها ریشه عمیقی داشته و درگیریها بین دولت مرکزی در دمشق و کردها درباره اراضی مورد مناقشه غنی از نفت به نیروهای داعش اجازه داد از این شکاف سوء استفاده کرده و صفوف خود را تقویت کنند و برای حملات در منطقه آماده شوند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا ۱۹ دسامبر آغاز خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و بازگشتشان به آمریکا را بدون تعیین جدول زمانی مشخص به ادعای اینکه داعش شکست خورده، اعلام کرد، حال این گزارش عکس گفته رئیسجمهوری آمریکا را نشان میدهد.