شیعه نیوز: چرا شيعه به كتابهاي دعا بيش از قرآن اهتمام ميورزد؟
پاسخ: در آموزههاي ديني، كه از ائمه اهل بيت(علیهم السلام) به ما رسيده است، چنين مطلبي كه به دعا بيش از تلاوت قرآن بايد بها داد، وجود ندارد. قرآن، معجزة جاودان و آخرين حلقه از كتب آسماني است كه پيوسته بر تارك اعصار ميدرخشد و روايات زيادي در تأكيد بر قرائت و حفظ و تلاوت آن با صداي خوش رسيده و در اين مورد كتابهاي ويژهاي به نگارش درآمده است.
كافي است در اين مورد به كتاب «قرآن در روايات اهل بيت(علیهم السلام)» كه در ايران و مصر منتشر شده است، مراجعه كنيد. مراجعه به اين كتاب، عظمت و اهميت اين كتاب آسماني را نزد پيشوايان به روشني ثابت ميكند.
هم اكنون در جمهوري اسلامي ايران، اهتمام فراواني به حفظ قرآن در ميان برادران و خواهران و حتي نونهالان پديد آمده است. تا آنجا كه كودكاني در سن 5سالگي يا كمي بيشتر، حافظ كل قرآن شده و
در مسابقات بينالمللي برنده جوايز گشتهاند و در داخل كشور نيز
همه ساله مسابقات بين المللي برگزار ميشود و با دعوت از داوران بينالمللي، برگزيدگان رشتههاي حفظ ، ترجمه و تفسير با اعطاي جايزه تشويق ميشوند.
و نيز رسانهای ويژة قرآن تأسيس شده كه 24ساعته، برنامههاي قرآني اجرا و پخش ميكند.
توجه ويژه به ادعيه در ميان مردم، بيشتر در مورد دعاي كميل و ندبه است كه به صورت دسته جمعي در شبهاي جمعه و صبح جمعه خوانده ميشود و همين سبب شده است اين توهم پيش آيد كه عنايت به دعا بيش از عنايت به قرآن است.
از آنجا كه در ميان اهل سنّت چنين ادعيه بليغ و رسا و سازندهاي كمتر وجود دارد، لذا عنايت آنان به دعا بسيار كم است و همين سبب شده است كه عنايت شيعه به دعا چشمگيرتر به نظر آيد.
خواندن «دعا» و راز و نياز با خدا، از والاترين مراتب عبادت و پرستش خدا است كه در حق آن گفته شده است: «الدعاء مخّ العبادة»[1]: «راز و نياز با خدا ، مغز عبادت است».[2]
--------------------------------------------------------------------------------
[1] . سفينة البحار:1، ماده دعا.
[2] گزیده راهنمای حقیقت، آیت الله سبحانی، ص 116.