به گزارش"شیعه نیوز"، در روزهای گذشته مقامات ائتلاف سعودی_اماراتی چندین بار در تریبونهای رسمی گفتهاند که این ائتلاف توانسته ۸۵ درصد خاک یمن را به کنترل خود در آورد.
«ترکی المالکی» سخنگوی ائتلاف سعودی-اماراتی در ریاض نیز روز جمعه قبل همین ادعا را تکرار کرد. اما این مسأله چگونه ممکن است؟ در حالی که نیروهای انصارالله و ارتش یمن هنوز بر مناطقی که بیشترین جمعیت یمن را در خود جای داده مسلط هستند و همزمان در بسیاری از جبههها از حالت دفاعی به حالت تهاجی روی آوردهاند.
العربی الجدید در ادامه به تحولات سرنوشتساز میدانی در ماههای اول جنگ (مارس ۲۰۱۵) پرداخته و نوشت که انصارالله یمن در ابتدا تلاش کرد شهر «عدن» را به کنترل خود در آورد. شهری که دولت مستعفی منصور هادی آن را پایتخت موقت خود اعلام کرده بود. سپس عمده درگیریها در استانهای جنوبی یعنی شبوه، أبین، الضالع، لحج و عدن صورت میگرفت. در ماههای بعدی یعنی از ژوئیه تا اکتبر نیروهای ائتلاف توانستند بیشترین پیروزیهای خود را در استانهای جنوبی و اطراف مأرب به دست آورده و انصارالله و کمیتههای مردمی را عقب برانند. در شرق استان صنعاء یعنی شهرستان نِهِم و همچنین غرب استان تعز و مشرف به بابالمندب نیز جبهه جدیدی باز شد.
در همان زمان فرماندهان و مسؤولان سعودی و اماراتی و همچنین دولت منصور هادی مدام تکرار میکردند که توانستهاند ۸۵ درصد خاک یمن را به کنترل خود در آورند. حتی «محمد بن سلمان» که در آن زمان منصب جانشین ولیعهد را بر عهده داشت در مصاحبههای خود مدام مدعی میشد که ۸۰ الی ۸۵ درصد یمن به تسلط ائتلاف سعودی-اماراتی درآمده است و اینکه جنگ طی چند ماه پایان خواهد یافت!.
این وبگاه در ادامه سؤال میکند که آیا واقعا ائتلاف سعودی-اماراتی به ۸۵ درصد خاک یمن مسلط شده است؟ این درصد از کجا آمده است؟ واقعیت این است که مناطقی که ائتلاف سعودی-اماراتی توانسته از دست نیروهای انصارالله خارج کند نیمی از این درصد هم نیست و عمده آنها در استانهای جنوبی رقم خورده است. البته باید گفت که در استانهای «حضرموت» و «المهره» که یک سوم مساحت یمن را در بر میگیرد و تحت کنترل ائتلاف قرار دارد هیچ درگیری وجود ندارد و اساسا این دو بیابانی است و جمعیت آنچنانی در خود جای نداده و اهمیت راهبردی ندارد