به گزارش «شیعه نیوز»، روزنامه الشرق قطر اعلام کرد ؛ پرونده عربستان و امارات سوم ماه می (13 اردیبهشت ) سال جاری میلادی به اتهام انجام اقدامات نژادپرستانه علیه اتباع قطر در کمیته مبارزه با نژاد پرستی سازمان ملل واقع در ژنو بررسی می شود.
محاکمه این دو کشور بعد از آن انجام می شود که قطر در سال 2017 میلادی و اعمال تحریم های سخت علیه این کشور از سوی 4 کشور مصر ، امارات ، عربستان و بحرین دولتهای سعودی و امارات را به اعمال اقدامات نژاد پرستانه متهم و در این خصوص به کمیته مبارزه با نژاد پرستی شکایت کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه الشرق ، این کمیته که مسئول بررسی این شکایت خواهد بود اعلام کرد که در سوم ماه می سال جاری میلادی، اتهامات سعودی و امارات را بررسی و رای خود را در این باره صادر می کند.
کمیته یادشده متشکل از 18 عضو از چند کشور مختلف می باشد.
به نوشته الشرق، شهروندان قطری پس از تصمیم هایی که مقامات دو کشور یاد شده علیه آنان اتخاذ کردند از بسیاری حقوق ساده خود محروم شدند و شمار زیادی از آنان نتوانستند از آن پس با خانوداه های خود در این کشورها ملاقات داشته باشند.
گفتنی است قطر پس از شکایت های متعدد، در 23 جولای سال 2018 از دیوان بین المللی دادگستری ضمانتی مبنی بر اصلاح رفتارهای امارات با خانواده ها و اتباع قطری دریافت کرد و طبق آن ضمانت مقرر شد ابوظبی رفتارهای سیاسی و نژادپرستانه خود را اصلاح کند اما به نظر می رسد این رفتارها تاکنون اصلاح نشده است.
پیشتر نیز دوحه به علت نقض حریم هوایی خود از سوی یک هواپیمای باربری نظامی اماراتی در سوم ژانویه 2018 از ابوظبی به سازمان ملل شکایت کرده بود و مراتب اعتراض شدید خود را به سازمان ملل ابلاغ کرد.
در اقدامی دیگر، دوحه به علت سیاسی کردن «حج» از سوی مقامات سعودی و صادر نشدن ویزا برای حجاج قطری از این کشور به شورای حقوق بشر شکایت کرد.
هشتم آوریل سال جاری میلادی نیز دوحه اعلام کرد که سه دادخواست علیه بانکهای سعودی و اماراتی به محاکم قضایی لندن و نیویورک تسلیم کرده است.
گفته می شود برخی بانک های عربستان و امارات بر اساس برنامهای مشخص علیه بازار مالی قطر دست به خرابکاری زدهاند و تلاش می کنند تا منابع مالی و اوراق قرضه این کشور را تضعیف کنند.
4 کشور عربی عربستان سعودی ، امارات متحده عربی، بحرین و مصر در 5 ژوئن 2017 میلادی (15 خرداد 96 ) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم، روابطشان را با این کشور قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود را با این کشور بستند، همچنین برای عادی سازی روابط خود با دوحه 13 پیش شرط را مطرح کردند.
در مقابل دوحه نیز همواره خواستار گفت و گوی بدون پیش شرط با تحریم کنندگان خود بوده است.