به گزارش «شیعه نیوز»، کیوان الچیان در حاشیه برگزاری سیامین کنگره سالیانه جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران بابیان اینکه خواه ناخواه به دنبال سیل مشکلات مختلفی در منطقه احتمال وقوع دارد گفت: تداخل فاضلاب شهری و خانگی با آب مصرفی، همچنین وجود گلولای در منازل احتمال عفونتهای مختلف را افزایش میدهد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: آبیاری سبزیها و درختان با آبهای آلوده شهری میتواند امراض عفونی گوارش ازجمله تیفویید و پاراتیفوئید را بروز دهد.
وی گفت: میکروبهای مولد امراض داخلی، اسهال، وبا ، زردی و ... میتواند علائم خاص خود را داشته باشند.
عضو هیأت مدیره جامعه متخصصین داخلی ایران با اشاره به اینکه سالمونلاتیفی باکتری است که از طریق آب و مواد غذایی خصوصاً شیر آلوده و سبزیها آلوده میتواند موجب عفونتهای دستگاه گوارش گفت: وبا به دنبال آلودگی آب آشامیدنی شهری با آب آلوده پس ازاینگونه بلایای طبیعی میتواند مشکلاتی ایجاد کند.
الچیان افزود: در این راستا حشرات نیز قادر به انتقال اینگونه آلودگیها هستند و باید نگران شیوع اسهالهای آمیبی نیز بود؛ میکروب لپتوسپیروز که انسان را به زردی مبتلا میکند نیز از طریق پوست و آب آلوده میتواند انتقال یابد.
این متخصص داخلی با تأکید بر اینکه آنچه مهم است ماندگاری این عوامل عفونی در خاک و آب است گفت: برخی از این عوامل بیماریزا ماهها در خاک زنده میمانند.
الچیان با اشاره به طول عمر برخی از میکروبها و انگلها، افزود: تخم آسکاریس ۳۷ روز در خاک باقی میماند، برخی کلی برگهها در سبزیها، کاهو، گوجهفرنگی... در دمای ۱۷ درجه بین ۱۴ تا ۱۸ روز باقی میمانند، عوامل بروز برخی کیستهای کبدی ناشی از بعضی میکروبها چندین هفته در خاک باقی میمانند، استرپتوکک ها در خاک بین ۳۶ ساعت تا ۳۶ روز قادر به ادامه زیست هستند، همچنین سالمونلاتیفی ۶تا۱۲ هفته در محیط خاک زنده میمانند.
وی ادامه داد: حداقل تا حدود سه ماه بعد از سیل و اینگونه بلایای طبیعی باید نگران و منتظر بروز برخی بیماریها و یا اپیدمی انواع عفونتهای گوارش از نوع تیفوئیدی، شیگلا، لپتوسپیروز، وبا... باشیم.
الچیان ضمن هشدار به خانههای بهداشت و مسؤولین بهداشتی گفت: مراقبت از آب آشامیدنی بسیار حائز اهمیت است و توجه ملی نیاز دارد.
الچیان گفت: برای احتمال انتقال این امراض به حیوانات و یا بروز برخی امراض مشترک بین انسان و حیوانات و دام نیز باید پیشبینی لازم صورت گیرد؛ همچنین دام آلوده، حشرات، عقرب و مار احتمال گسترش داشته و انسان و محیطزیست را تهدید میکند.
وی در پایان تأکید کرد: با توجه به اقدامات انجامشده در منطقه و حضور نیروهای مختلف به نظر نمیرسد که سونامی بیماریهای عفونی در پیش باشد ولی باید اقدامات پیشگیرانه و مراقبت داشت.