۰

شش راهکار پاکستان برای تامین امنیت مرزهایش با ایران

وزیر امور خارجه پاکستان روز شنبه و در آستانه سفر رسمی «عمران خان» نخست وزیر این کشور به جمهوری اسلامی ایران، از تهیه و تدوین «راهکار شش گانه» دولت اسلام آباد برای تقویت بیش از پیش امنیت مرزهای مشترک پاکستان با ایران خبر داد.
کد خبر: ۱۸۵۰۸۷
۱۵:۰۲ - ۳۱ فروردين ۱۳۹۸
به گزارش «شیعه نیوز»، وزیر امور خارجه پاکستان روز شنبه و در آستانه سفر رسمی «عمران خان» نخست وزیر این کشور به جمهوری اسلامی ایران، از تهیه و تدوین «راهکار شش گانه» دولت اسلام آباد برای تقویت بیش از پیش امنیت مرزهای مشترک پاکستان با ایران خبر داد.

 «شاه محمود قریشی» امروز طی نشست خبری ویژه با خبرنگاران داخلی و خارجی همچنین از رایزنی تلفنی خود با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران خبر داد.
وی تاکید کرد : پاکستان هرگز در هیچ زمان نسبت به اهمیت روابط خود با ایران غافل نخواهد شد.
وی گفت : ظریف در این گفت و گوی تلفنی با محکومیت مجدد حمله تروریستی اخیر در ایالت بلوچستان پاکستان، تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران این گونه اقدامات را در پاکستان قطعا حرکتی علیه خود می داند.
شاه محمود قریشی افزود: وی با همتای ایرانی خود در خصوص حمله تروریستی اخیر در جاده مکران-گوادر واقع در ایالت بلوچستان که 14 تن از نیروهای پاکستانی به دست عناصر تروریستی کشته شدند، گفت و گو شد.
قریشی اظهار داشت: سفر نخست وزیر پاکستان به ایران فردا انجام خواهد شد و ما معتقدیم این بازدید علاوه بر تقویت روابط میان دو کشور دوست و برادر، همکاری های ایران و پاکستان برای مراقبت از مرزهای مشترک را گسترش می دهد.
وی با تاکید مجدد بر این که ایران کشور برادر و همسایه ما است و روابط محکمی میان دو کشور برقرار است، گفت: پاکستان برای تقویت بیش از پیش مرزهای مشترک با ایران و جلوگیری از سوء استفاده از این مناطق، راهکار شش گانه ای را اتخاذ کرده است.
وزیر امور خارجه پاکستان این راهکارها را این گونه برشمرد ؛ تاسیس مقر جدید فرماندهی نیروهای ارتش در شهر «تربت» ایالت بلوچستان؛ تشکیل یگان جدید در نیروهای سپاه مرزی که وظیفه اصلی آنها حفاظت از مناطق مرزی این کشور با ایران است؛ تشکیل مرکز مشترک مرزی پس از رایزنی های پیاپی میان دو کشور با هدف مبارزه با اشرار و تروریست ها مناطق مرزی؛ گشت مشترک مرزبانان دو کشور و نظارت مرزهای مشترک با استفاده از بالگرد.
قریشی گفت : اجرای طرح حصارکشی مرزهای پاکستان که با استقبال کامل طرف ایرانی روبرو بوده است در طول تقریبا 950 کیلومتر خواهد بود.

** تلاش پاکستان برای ثبات در منطقه
شاه محمود قریشی در این نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره اهداف منطقه ای سفر نخست وزیر پاکستان به تهران با توجه به تحولات در خاورمیانه، گفت : عمران خان پیش تر پیشنهاد میانجیگری میان تهران و ریاض را ارائه کرده بود و اکنون نیز ما خواستار صلح و ثبات در جهان اسلام هستیم.
وزیر امور خارجه پاکستان تاکید کرد: ما آماده کمک به بهبود روابط میان کشورهای مسلمان هستیم اما این ابتکار مشروط به استقبال طرفین است.
وی همچنین از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به رفع تنش ها میان اسلام آباد و دهلی نو استقبال کرد و گفت: مایه خرسندی ماست اگر ایران بتواند به حل اختلافات میان پاکستان و هند کمک کند.

**خط لوله صلح
وزیر امور خارجه پاکستان در پاسخ به سوالی درباره سیاست اسلام آباد در خصوص اجرای طرح خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان نیز گفت: این طرح (مشهور به خط لوله صلح) منافع زیادی را برای پاکستان به دنبال دارد از جمله بحران انرژی در کشور را با دریافت گاز ایران کاهش خواهد داد.
وی در عین حال افزود: عدم تامین منابع مالی برای تکمیل این طرح (در خاک پاکستان) و مواجه بودن با تحریم های خارجی علت اصلی تاخیر در اجرای خط لوله صلح است.
قریشی گفت: طرح خط لوله گاز تاپی (طرح انتقال گاز از ترکمنستان به افغانستان، پاکستان و هند موسوم به TAPI با هیچ تحریمی مواجه نیست اما روند آن کُند پیش می رود و دلیل اصلی آن نیز اوضاع افغانستان و عدم تامین امنیت برای این خط لوله است.
وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد که «عمران خان» نخست وزیر این کشور فردا یکشنبه 21 آوریل (اول اردیبهشت ماه) به دعوت رسمی «دکتر حسن روحانی»، برای سفری دو روزه به ایران می رود.
به گزارش ایرنا به نقل از بیانیه وزارت امور خارجه پاکستان؛ این اولین سفر عمران خان به ایران از هنگام برعهده گرفتن مقام نخست وزیری کشورش محسوب می شود.
در این بیانیه آمده است: نخست وزیر پاکستان قبل از عزیمت به تهران و مذاکره با مقام های بلندپایه ایران، توقف کوتاهی در شهر «مشهد» خواهد داشت.
منبع: IRNA
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: