به گزارش «شیعه نیوز»، داتوک شیخ عبدالغنی شمسالدین، رئیس جمعیت علمای جنوب شرق آسیا و استاد محمد عزمی عبدالحمید، رئیس شورای مشورتی سازمانهای اسلامی مردمنهاد مالزی، بيانيهاي را در خصوص حادثه سیل در ایران منتشر كردند.
در اين بيانيه كه با عنوان «جهان باید به ایران کمک کند» منتشر شده، آمده است: «سیل گستردهای که از مارس 2019 به ایران رسیده است، در برخی استانهای جنوبی ایران، به ویژه خوزستان، ویرانگر بوده است. این سیل دهکدهها و شهرها و زیرساختهای بزرگی را ویران کرده است.
تا کنون 70 نفر کشته شده اند، 400 هزار نفر آسیب دیدهاند، 200 پل و 400 کیلومتر جاده به طور کامل نابود شدهاند. بیش از 200 روستا به صورت کامل تخریب شده است.
ما از ملتهای اسلامی میخواهیم که بلافاصله کمکهای بشردوستانه را به صدها هزار قربانیان سیلاب ایران تحویل دهند.
این دو گروه اسلامی مالزی تاکید کردند: ما تحریمهای تحمیل شده توسط ایالات متحده به ایران را محکوم میکنیم که مانع دستیابی به کمک به ایران است.
محدودیتها و تحریمهای اعمال شده بر ایران توسط ایالات متحده، نقض حقوق بشر و مغایر موافقتنامههای بینالمللی در خصوص محدودیت اقدامات یکجانبه یک کشور در خصوص ارسال کمکهای بشردوستانه به کشور دیگر است.
ایران باید اجازه جایگزینی و تعمیرات وسایل نقلیه و هلیکوپترهایی که نیاز به کمک به مناطق آسیبدیده دارند را دریافت كند.
با این شرایط ایران مجبور است در شرایط محدودی کار کند؛ زیرا دسترسی به قطعات یدکی لازم را نداشته تا بتواند عملیات امدادی را بدون محدودیت همانند کشورهای دیگر اجرا کند.
در این بیانیه آمده است: جهان نمیتواند با عدم کمک، ایران را به سمت یک فاجعه سوق دهد. همانطور که ایران در کمک به دیگر کشورهای آسیبدیده از بلایای طبیعی همیشه پیشقدم بوده است، در این شرایط کمک به ایران نشانهای از همبستگی انسانی است.
تخریب ناشی از سیل، بزرگترین خسارت در ایران است. صدها میلیون دلار برای بازگرداندن زیرساختهای تخریب شده لازم است.
نگرش و سکوت برخی از کشورهای اسلامی در کمک به قربانیان فاجعه در ایران صرفاً به این دلیل که ایران تحت فشار و هدف قدرتهای امپریالیستی غرب است، رویکرد نامناسب و ریاکارانهای است.
اگر در بلاياي طبيعي به كشورهاي ديگر كمك میکنید، چرا ايران را جدا میدانید؟
این یک تبعیض سیاسی است که باعث میشود مردم عادی ایران قربانی شوند و این در حالی است که راه کمکهای بینالمللی بشردوستانه برای رسیدن به ایران مسدود میشود.
هنگامی که مردم ایران و قربانیان بلایای طبیعی نیاز به کمک دارند، دبیرخانه کشورهای اسلامی نباید گزینشی برخورد کند.
ما از مالزی میخواهیم که ابتکار عمل را برای ارسال کمکهای بشردوستانه به ایران به عنوان نشانهای از برادری اسلامی و وحدت امتهای اسلامی به دست بگیرد.»