به گزارش «شیعه نیوز»،نمایندگان انجمنهای اسلامی در آلمان به حکم دیوان دادگستری اتحادیه اروپا درباره گوشت حلال اعتراض کردند.
این گروه معتقدند که حکم جدید این دیوان، مانع از دسترسی اقلیتهای مذهبی به گوشت حلال میشود. دیوان دادگستری اتحادیه اروپا هفته گذشته اعلام کرد که گوشت حیواناتی که در کشتارگاهها بدون «ضربه به گیجگاه» ذبح شرعی و اسلامی میشوند، نمیتوانند در فروشگاهها با برچسب ارگانیک عرضه شوند.
رایزنی فرهنگی ایران در آلمان در این باره اعلام کرد: این دیوان که مقر آن در لوکزامبورگ قرار دارد، در حکم خود آورده است که شیوه ذبح مذهبی حیوانات در تضاد با استانداردهای عالی اروپا قرار دارد. همچنین بسیاری در اروپا نیز معتقدند که ذبح بدون گیجکردن اولیه باعث میشود حیوانات درد زیادی بکشند. در حالی که براساس اعتقاد مسلمانان، حیوان نباید پیش از ذبح گیج یا بیهوش شود.
محدود کردن آزادی مذهبی
مسئولان شورای مرکزی مسلمانان در آلمان، این رأی دیوان دادگستری اتحادیه اروپا را نوعی تبعیض علیه اقلیتهای مذهبی دانستهاند. ایمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان در آلمان، در این باره گفت: «به جای مبارزه با افراط کارخانههای اروپایی در تولید گوشت و همچنین برنامهریزی برای کاهش مصرف گوشت در اروپا، حق دسترسی اقلیتهای مذهبی (مسلمانان و یهودیان) به گوشت ارگانیک و حلال را سلب کردهاند».
مازیک ادامه داد: «این تصمیم نهتنها به معنای محدودکردن بیشتر آزادی مذهبی در اروپا است، بلکه تصمیم پوچی است که رفاه حیوانات را نیز کمتر میکند. مسلمانان برای حیوانات اهمیت زیادی قائل هستند. آنها حاضر نیستند که هیچ حیوانی آزار ببیند. علاوه بر این، هنوز ثابت نشده است که درد و رنج حیوانات هنگام ذبح، بیشتر از وقتی است که آنها را بیهوش میکنند و سپس میکشند.»
تبعیض علیه مسلمانان و یهودیان
همچنین شورای اسلامی آلمان نیز به رأی دیوان دادگستری اتحادیه اروپا، اعتراض کرده است. برهان کسیچی، رئیس شورای اسلامی آلمان، در این باره گفت: «دیوان دادگستری اتحادیه اروپا با حکم خود، زندگی مسلمانان و یهودیان را محدود کرده و نشان داده که فلسفه ذبح اسلامی را درک نکرده است. این رأی به خوبی نشان میدهد که قضات این دیوان، اطلاعات کمی درباره دستورالعملهای اسلام و ذبح اسلامی دارند. علاوه بر این، حکم جدید دیوان دادگستری اروپا، دسترسی مسلمانان و یهودیان را به محصولاتی که برچسب ارگانیک دارند، غیرممکن میکند.». به گفته رئیس شورای اسلامی آلمان، این موضوع به معنای تبعیض علیه بخشی از جامعه آلمان است.
حکم دیوان دادگستری اتحادیه اروپا ریشه در اختلافات قانونی در فرانسه دارد. در سال ۲۰۱۲ یک نهاد غیرانتفاعی فرانسوی که در زمینه دفاع از حقوق حیوانات فعال است، برای اولینبار به دادگاه شکایت کرد و خواهان ممنوعیت استفاده از برچسب ارگانیک برای محصولات گوشتی حلال شد. این شکایت در مرحله نخست رد شد، اما به دفعات مورد فرجامخواهی قرار گرفت. کلمه «حلال» به معنای خالص و مجاز است. مسلمانان فقط میتوانند از گوشت حلال استفاده کنند.