۰

معجزات و شگفتی‌های طرح توسعه حرم امام حسین(ع)

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور گفت: ستون‌های اطراف ضریح مطهر سیدالشهدا که هزار تن بار روی آن‌ها بوده را، بدون ذره‌ای نشست، چهار متر عقب برده‌ و لاغر و مقاوم‌سازی کرده‌اند، کاری که اهل علم و فن در دنیا عملیاتی شدن آن را باور ندارند.
کد خبر: ۱۸۰۴۸۲
۱۰:۲۸ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۷
به گزارش «شیعه نیوز»، حسن پلارک در همایش روحانیون ستادهای بازسازی عتبات عالیات کشور به میزبانی کرمان اظهار داشت: استان کرمان همیشه در تاریخ درخشیده و این خطه همواره دانشمندان، قهرمانان و شخصیت‌های برجسته‌ای در تاریخ پر افتخار ایران داشته و سرآمد بوده است.

وی با اشاره به شخصیت تاریخ‌ساز سردار حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: ایشان در حال حاضر تنها منتسب به کرمان نیستند، بلکه منتسب به جهان اسلام هستند و کاری که الان در ستادهای بازسازی عتبات انجام می‌شود، هنر ایشان است.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور با بیان اینکه ابتدا ستادی جهت کمک به شیعیان محروم عراق در تهران راه‌اندازی شد، گفت: این ستاد کمک‌های غذایی را تهیه، بسته بندی و به عراق ارسال می‌کرد که بعد از چند ماه، سردار سلیمانی پیشنهاد دادند این ستاد با توجه به علاقه‌مندی مردم برای بازسازی عتبات، در این زمینه فکری بکند.

کاری که در حرم امام حسین (علیه السلام) انجام شده یک معجزه است

پلارک عنوان کرد: این فرمان منجر به تشکیل ستاد بازسازی عتبات عالیات در کشور شد و امروز بدون استفاده از بودجه دولتی و تشکیلات حاکمیتی، این ستاد به عنوان تدبیر ایشان به یک شجره تنومند تبدیل شده که در امر عتبات، تاریخ‌ساز است.

وی افزود: ستاد عتبات طی پنج سال حرم امام علی (علیه السلام) را ۲۰ برابر افزایش داد که این فقط نتیجه‌ اخلاص است چرا که در کشور خودمان شاهدیم برخی پروژه‌ها با بودجه کلان و مدیریت قوی، سال‌ها طول می‌کشد و به ثمر نمی‌رسد.

رئیس ستاد عتبات عالیات کشور بیان کرد: در حرم امام حسین (ع) برای طرح توسعه که چهار فاز دارد، در فاز اول، ۱۴ متر زمین کربلا را حفاری کردیم و ضمن برخورد با آب‌های زیرزمینی، دور ۶ هکتار زمین را در عمق ۵۰ متری نوار آب‌بند زدیم و عملا یک سد بسیار بزرگ را ایجاد کردیم.

پلارک با اعلام اینکه تا پایان آبان سال آینده اسکلت کل زیربنا را که ۱۵۰ هزار متر زیربناست، اجرا می‌کنیم، افزود: در حال حاضر ۴۰ هزار متر آن انجام، تونل‌ها به هم وصل شده و فاز اول توسعه تقریبا ۱۴ برابر، فضای حرم موجود را افزایش می‌دهد که این کارها در تاریخ کربلا و نجف ماندگار است.

وی کاری که در حرم امام حسین (علیه السلام) انجام شده را یک معجزه دانست و خاطرنشان کرد: تیمی در کربلا ستون‌های اطراف ضریح مطهر سیدالشهداء که هزار تن بار روی آن‌ها بوده، بدون ذره‌ای نشست چهارمتر عقب برده‌ و لاغر و مقاوم‌سازی کرده‌اند، کاری که اهل علم و اهل فن در دنیا عملیاتی شدن آن را باور ندارند.

پلارک افزود: این کار با همه‌ محدودیت‌های شدیدی که داشت، جرأت و جسارت می‌طلبید، مسئولین مربوطه در عراق اجازه‌ حفاری و فونداسیون بیشتر از عمق ۸ متر نمی‌دادند و می‌گفتند ابدان مطهر شهدا آن‌جا دفن است، در حالی که مشاورین ما معتقد بودند حداقل باید ۱۰ متر حفاری انجام شود از طرفی زیارت را هم که نمی‌توان تعطیل کرد، لذا در کنار انبوه جمعیت زائر، باید کارهای فنی و مهندسی هم انجام می‌شد.

وقتی آب‌ها به مرخصی می‌رفتند

پلارک در ادامه گفت: با شروع حفاری سطح آب یک و نیم متر بالا می‌آمد ولی وقتی چال شمع‌ها را می‎زدند و می‌خواستند سبدها را بگذارند و بتن‌ریزی کنند و شمع‌ها را بگذارند، آب‌ها به مرخصی می‌رفتند، این چهار تا ستون به همین منوال مقاوم‌سازی شدند و گنبد هزار تنی را نگهداشتند و ستون‌ها الان برای نصب گنبد جدید که در کرمان طراحی و ساخته شده، آمادگی دارند.

گنبد جدید حرم امام حسین(علیه السلام) در مقطع زمانی زعامت آیت‌الله خامنه‌ای نصب می‌شود

رئیس ستاد عتبات عالیات کشور افزود: گنبد جدید حرم مطهر امام حسین (علیه السلام) که در کرمان ساخته می‌شود و مراحل پایانی را طی می‌کند، بعد از سال‌های متمادی توسط شیعیان ایران در مقطع زمانی زعامت حضرت آیت الله خامنه‌ای در کربلا بر روضه منوره نصب می‌شود.

وی تصریح کرد: دانشگاه‌های اروپایی که این مسائل را رصد می‌کنند، به این پروژه به عنوان یک پایلوت آموزشی نگاه می‌کنند هر چند معتقدند این کار با محاسبات فنی مهندسی نشدنی است.

افتتاح دو شبستان زیبا در کاظمین

پلارک افزود: در کاظمین هم در سالروز تولد حضرت زهرا (سلام الله علیها) مراسم افتتاح دو شبستان بزرگ و زیبا را داریم که چهار برابر فضای زیارتی حرم را افزایش داده‌اند، در سامرا هم اول حرم را که در اثر انفجار تخریب شده بود، بازسازی کردیم و فرصت نشد حرم را توسعه دهیم، ۲۰ روز قبل توافق‌نامه‌ای برای توسعه حرم مطهر در سامرا نوشتیم که طراحی آن نیز انجام شده است.

وی با بیان اینکه شعاع توسعه در اطراف حرم را ۲۰۰ متر گرفته بودیم، افزود: وقتی به حضرت آقا گزارش دادیم، ایشان فرمودند کم است و تا شعاع ۳۰۰ متری توسعه دهید، طرح را برای شعاع ۳۰۰ متری آماده کردیم، بعداً متوجه شدیم با طرح جامع شهری که یک شرکت ایتالیایی‌ در سامرا اجرا می‌کرد، کاملا منطبق است.

نذورات اهدایی مردم به عتبات بیشتر شده است

وی الحاق روحانیت به بدنه‌ی ستاد بازسازی عتبات عالیات را مبارک و منشأ اثر دانست و گفت: حضور روحانیون برای ما حکم شارژی دارد که خستگی را از بین می‌برد و مایه خیر و برکت و مطمئنأ تدبیر الهی و خواست اهل بیت علیهم السلام بوده است.

پلارک خطاب به روحانیون حاضر در همایش تاکید کرد: امروز نسبت به سه سال قبل بیشتر به وجود شما در کنار خودمان نیازمندیم، کشور شرایط مناسبی ندارد، هزینه‌های ما سه برابر شده و هزینه‌کردهایمان ارزی است و از طرفی با یک موج مخالفت در همه ابعاد توسط دوست و دشمن مواجه شده‌ایم که شما روحانیون باید روی آن کار کنید.

وی افزود: از سلبریتی‌ها تا دیگران گاهی اظهار نظرهایی می‌کنند که بیشتر ناشی از عدم آگاهی است و با این‌ها باید با تدبیر برخورد کرد، جلوی رشد تشکیکات را باید گرفت و به جذب منتقدین پرداخت، همان‌گونه که کاری مانند برنامه «نشان ارادت» از سیمای جمهوری اسلامی که بسیار موثر و مفید بود.

پلارک بیان کرد: تجربه گرانقدری که ما در ستاد عتبات کسب کردیم این است که در عشق و ارادت مردم از هر قشر و طبقه‌ای نسبت به اهل بیت (علیهم السلام) و خصوصاً امام حسین (علیه السلام) ذره‌ای تردید نیست.

وی یادآور شد: هزینه ستون‌های حرم امام حسین (علیه السلام) به مبلغ ۲۰ میلیارد تومان را یک فرد آملی پرداخت کرد، یک فرد یزدی همه‌ سنگ‌‌ها و کاشی و سرامیک مورد نیاز ما در بازسازی و توسعه عتبات را تقبل کرده و مردم با کمک‌های ریز و درشت خود ما را تنها نگذاشتند، این‌ها با برکاتی که خداوند به آن‌ها داده، آخرت خود را تامین می‌کنند.
منبع: FARS NEWS
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: