به گزارش «شیعه نیوز»، تحلیگران معتقدند، بسته کمک اقتصادی که عربستان برای پاکستان تدارک دیده
است، احتمالا کمکی خوشایند به اقتصاد راکد این متحد مسلمان خواهد کرد.
کمک 10 میلیارد دلاری برای ساخت پالایشگاه و مجتمع نفتی در بندر راهبردی گوادر، بخش محوری بسته مالی عربستان به پاکستان است.
دو مقام عربستانی ضمن تایید سفر 'محمد بن سلمان' به اسلام آباد در آینده نزدیک، گفتند، انتظار می رود در این سفر، مقامات دو کشور چند توافقنامه مهم سرمایه گذاری را امضا کنند.
ریاض و اسلام آباد، متحدان قدیمی، از ماه ها پیش سرگرم مذاکره برای نهایی کردن جزییات توافقنامه هایی هستند که قرار است در سفر بن سلمان به اسلام آباد بین دو کشور امضا شود.
یکی از مقامات عالیرتبه وزارت امور مالی پاکستان گفت، نتیجه این مذاکرات تا کنون بسیار مثبت بود و می رود که یکی از بزرگ ترین سرمایه گذاری های عربستان را در پاکستان رقم بزند.
وی افزود: امیدواریم در سفر ولیعهد عربستان به پاکستان، توافقنامه ای در این زمینه امضا شود.
روزنامه آمریکایی وال استرست ژورنال ماه پیش نوشته بود، عربستان و امارات متحده عربی، بزرگ ترین شریک تجاری اسلام آباد در خاورمیانه، 30 میلیارد دلار در قالب سرمایه گذاری و وام در اختیار پاکستان قرار می دهند.
'فضل البوعنین'، اقتصاددان عربستانی، معتقد است، انتظار می رود سرمایه های ریاض جانی دوباره به اقتصاد متزل پاکستان بدمد که موسسه S&P در اوایل فوریه، رتبه آن را از B به -B تنزل داد. هدف سرمایه گذاری عربستان در قالب بسته کمک اقتصادی، کاهش فشار بدهی خارجی و کمبود ذخیره ارزی است.
به گفته وی، عربستان همچنین با سرمایه گذاری در پروژه های زیرساختی و پالایشگاهی، درصدد تحقق اهداف راهبردی و تجاری خود است.
'عمران خان'، نخست وزیر پاکستان، از زمان به قدرت رسیدن در ژوئیه گذشته تا کنون دو بار به ریاض و برای جلب سرمایه کشورهای دیگر، به قطر، ترکیه و چین، رقبای عربستان، سفر کرد.
البوعنین خاطر نشان کرد، یکی از اهداف عربستان از سرمایه گذاری در عرصه پالایشگاهی، داشتن سهمی در بازار و صادرات پایدار در مواجهه با رقابت بین المللی است.
به گفته کارشناسان، احداث خط لوله نفت از گوادر به چین، زمان عرضه نفت را از 40 روز فعلی به 7 روز می رساند و عربستان مانند بیشتر عرضه کنندگان نفت به منظور به دست آوردن خریداران بلندمدت برای نفت خود، در عرصه پالایشگاهی و پتروشیمی سراسر جهان سرمایه گذاری می کند.
با اجرای طرح 60 میلیارد دلاری یک کمربند، یک جاده چین، گوادر به قطب صنعتی منطقه تبدیل خواهد شد که برای آسیای میانه، افغانستان، خاورمیانه و آفریقا به راحتی قابل دسترسی است.
'جیمز دورسی'، عضو دانشکده مطالعات بین الملل راجاراتنام سنگاپور، در این رابطه گفت، سرمایه گذاری عربستان در گوادر دارای ابعاد ژئوپلتیکال نیز است.