۰

انتقاد تند شیخ الازهر از سلفی ها

«شیخ احمد طیب» شیخ الازهر در مقاله ای به جنجال ایجاد شده درباره نقش الازهر و قضایای مربوط به تجدید گفتمان دینی واکنش نشان داد.
کد خبر: ۱۷۸۳۷۲
۱۲:۲۱ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۷
به گزارش «شیعه نیوز»، «شیخ احمد طیب» شیخ الازهر در مقاله ای به جنجال ایجاد شده درباره نقش الازهر و قضایای مربوط به تجدید گفتمان دینی واکنش نشان داد.

شیخ الازهر در این مقاله درباره موضوع تجدید گفتمان دینی نوشت: قدرت تجدید ذاتی، وجه دیگری از معنای قابلیت و صلاحیت دین اسلام برای هر زمان و مکان است و اگر چنین نبود، این رسالت نمی توانست در شرق و غرب منتشر شود. جریان اصلاح طلب میانه رو همان جریان واجدشرایط برای انجام وظیفه تجدید مورد نظر امت اسلامی به منظور تجدید دین نه تحریف و یا لغو آن است به شرطی که از تنشی که باعث تحلیل نیروها شود، جلوگیری کند.

احمد طیب افزود: الازهر از قدیم الایام مذهب اشعری را اساس کار خود قرار داده و آن را ترویج می کند چون درمان موثر امراض اندیشه دینی ناشی از تحمیل یک مذهب و یک دیدگاه را در این مذهب می بیند.

طیب همچنین نوشت: تجدید گفتمان دینی که مدتی است بر سر زبان ها افتاده، به دلیل کثرت تبلیغ آن از سوی رسانه ها، بر ابهام آن افزوده شده و سخنان غیر علمی درباره آن روز به روز بیشتر می شود.

هدف حامیان تجدید گفتمان دینی از نظر شیخ الازهر

شیخ الازهر با اشاره به اینکه حامیان تجدید گفتمان دینی، مشخص نمی کنند که به چه دلیلی به این موضوع دعوت می کنند و مقتضای دعوت به تجدید را مشخص نمی کنند، افزود: در واقع آنها می خواهند الازهر را به موزه ای از موزه های تاریخ تبدیل کنند این موضوع پس از آن صورت می گیرد که غرب و شرق اقرار دارند که الازهر قدیمی ترین و بزرگترین دانشگاه روی زمین است.

وی به صورت غییرمستقیم سلفی ها را به باد انتقاد گرفت و افزود: کسانی هستند که تجدید گفتمان دینی را تنها بازگشت به سلف امت در سه قرن اول می دانند. رویای آنها این است که روزی روی الازهر دست بگذارند و رسالتش را به یک مذهب و یک اعتقاد مشخص محدود کنند. آنها تهدیدی برای دین حنیف و شریعتی هستند که براساس تعددگرایی بنا شده است.

شیخ احمد طیب در پاسخ به اینکه چرا الازهر مذهب اشعری را اساس کار خود قرار داده است، در ادامه آورد: دلیل چنین موضوعی این است که درمان قطعی بیماری های اندیشه دینی بویژه در دو قرن گذشته در این مذهب وجود دارد؛ بیماری هایی که امت اسلام براثر تحمیل یک دیدگاه واحد و یک مذهب واحد، دچار آن شده بود. مذهب اشعری زمینه تجلی همه مذاهب کلامی را فراهم می کند و آنها را به عنوان مذاهب اسلامی به رسمیت می شناسد.
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: