به گزارش «شیعه نیوز»، برخی از تحلیلگران رسانه های عرب زبان معتقدند تهران توانسته است جایگاه منطقه ای خود را تقویت و دست برتر را در تحولات منطقه از آن خود کند که در نتیجه این قدرت یابی، واشنگتن توان عقب راندن ایران را ندارد.
ایران با توجه به جایگاه ژئوپلیتیک خود مهم ترین بازیگر منطقه ای در حوزه خلیج فارس و خاورمیانه به شمار می رود و تحولات سال های اخیر در منطقه، توان نفوذ و تاثیر گذاری تهران در منطقه را به اثبات رسانده است.
در این خصوص روزنامه «العرب» چاپ لندن نوشت: در سایه نبود راهبرد مشخص از سوی آمریکا هر روز آشکارتر می شود که ایران با حضور در عراق، سوریه، لبنان و یمن به برجسته ترین بازیگر منطقه ای در سال 2019 میلادی تبدیل می شود که نمی توان آن را نادیده گرفت.
به نوشته العرب، تصادفی نبود که پس از قدرت یابی گروه انصارالله در صنعا در 21 سبتامبر سال 2014 میلادی، شماری از مقام های ایران به سرعت اعلام کرده ند که تهران اکنون چهار پایتخت عربی (بغداد، دمشق، بیروت و صنعا) را در اختیار دارد. این موضع گیری مقام های ایران تنها قدرت نمایی و سخن توخالی نبود، بلکه ایران به طور واقعی ثابت کرده است که چهار پایتخت کشورهای عربی را در اختیار دارد و به کنترل در آوردن کامل تنگه هرمز و باب المندب را در سر می پروراند.
روزنامه العرب در ادامه مدعی شد: ایران در تشکیل دولت عراق دخالت کرده است و از بغداد می خواهد که به خواسته های ایران تن دهد. ایران تلاش می کند «فالح الفیاض» فرمانده نیروهای داوطلب مردمی به عنوان وزیر کشور عراق انتخاب شود. پذیرش این خواسته از سوی «عبدالمهدی» نخست وزیر عراق به معنای تصیمیم گیری تهران درباره عراق است و همه طیف های مردم عراق باید به تمایل سپاه ایران که خواهان انتقال تجربه ایران به عراق است، تن دهند.
'ایران مانع از این شد که «حیدر العبادی» بار دیگر به نخست وزیر عراق دست یابد. زیرا او درباره تحریم های جدید آمریکا علیه ایران با واشنگتن همسو شد. تهران می تواند هر مقام عراقی را که مخالفش باشد، مجازات کند. ایران اکنون حاضر نیست هیچ گونه امتیازی در عراق و سوریه بدهد. ایران در سوریه به گونه ای رفتار می کند که دست برتر را در دمشق داشته باشد. لبنان هم به دلیل پافشاری ایران برای قدرت یابی حزب الله در این کشور هزینه بسیاری پرداخته کرده است. ایران تلاش می کند با قدرت یابی حزب الله، تشکیل دولت در لبنان برپایه خواسته های تهران رقم خورد.
به نوشته روزنامه العرب، شگفت آور نیست که پس از همه فشارها علیه ائتلاف حمله به یمن بازهم توافقنامه گروه های یمنی در سوئد هیچ پیشرفتی را نداشته است. زیرا یمن برگ برنده ای برای ایران است و گروه انصارالله وابسته به ایران تمایلی برای خروج از بندر الحدیده ندارد.
به نوشته روزنامه العرب، هنوز هم با وجود نارضایتی مردمی در ایران تاثیر تحریم های آمریکا علیه ایران ظاهر نشده است. همه آنچه تاکنون مشخص شده آن است ایران به یک بازیگر منطقه ای مهمی تبدیل شده که می داند با استفاده از جنگ های مذهبی برنامه های خود را در خارج پیش برد.
روزنامه «الاهرام» مصر هم در بخشی از گزارش خود درباره قدرت منطقه ای ایران نوشت: ایران از خلا موجود در کشورهای عربی که پس از آغاز انقلاب های بهار عربی آغاز شد برای تقویت جایگاه منطقه ای خود استفاده کرد. این کشور در نتیجه توافق هسته ای و برداشته شدن تحریم ها به اموال بسیاری دست یافت. ایران با استفاده از این اموال بر روی گروه های وابسته به خود در منطقه مانند حزب الله لبنان، گروه انصارالله یمن، گروه های شبه نظامی در سوریه و عراق استفاده کرد تا طرح های خود را در منطقه پیش برد.
نشریه «المدن» لبنان نیز چندی پیش نوشت: ایران اکنون از شکاف در جبهه دشمنان خود بیشترین سود را می برد. میان کشورهای حاشیه خلیج فارس اختلاف وجود دارد که محاصره قطر نمونه برجسته آن است. در پرونده یمن هم به نظر می رسد ائتلاف سعودی - اماراتی در ناگوارترین شرایط خود به سر می برد و پس از قتل «خاشقچی» روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول رسانه های کشورهای غربی بر این موضوع تمرکز کرده اند و ولیعهد عربستان را زیر فشار قرار داده اند تا به جنگ یمن پایان دهد. این فشارها سبب شده است که ایران دست برتر را داشته باشد.
تارنمای مرکز پژوهش های راهبردی «الروابط» عراق هم نوشت: ایران در جوامع کشورهای همسایه حضور قدرتمندی دارد و قدرت نفوذ این کشور حتی در ساختارها و زیربناها، نهادهای خدماتی و مذهبی کشورهای همسایه هم گسترش پیدا کرده است. اگر آمریکا بخواهد به مقابله با ایران وارد شود دچار خطا شده است. اگر آمریکا به جنگ با ایران وارد شود راهبرد خروج از آن را در اختیار نخواهد داشت و جامعه ایران بر خلاف جامعه آمریکا آمادگی مقابله با آمریکا را دارند. در شرایطی که واشنگتن برای تغییر رفتار ایران بر روی تحریم ها ضد ایرانی حساب باز کرده است تا از این راه ایران را بار دیگر به میز مذاکرات بکشاند. تهران برای مقابله با آمریکا در کشورهای همسایه پیشتازی کرده است و تلاش می کند ماهیت و میدان نبرد علیه آمریکا را تغییر دهد.
به نوشته روزنامه «رای الیوم» چاپ لندن، ایران پس از گسترش موشک های بالستیک ، برتری نیروی هوایی آمریکا و رژیم اسرائیل را خنثی کرد و به توسعه صنایع نظامی دریایی خود از جمله شناورها و ناو شکن های پرقدرت منتقل شد و با این پیشرفت ها توانسته است حضور ناوهای آمریکا در منطقه خلیج فارس، اقیانوس هند و باب المندب را به شکل های مختلف با چالش روبرو سازد.
'دریادار «تورج حسنی» فرمانده نیروی دریایی ایران با این اظهارات که کشورش در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری قصد دارد در پاسخ به حضور ناوهای آمریکایی در منطقه خلیج فارس، ناوشکن حامل بالگرد، «سهند» را به اطلس اعزام کند، آمریکا را به چالش کشیده است. فرماندهان نظامی آمریکا هم تهدیدهای ایران را جدی می گیرند. هنگامی که آمریکا تهدید کرد که صادرات نفتی ایران را به صفر خواهد رساند مقام های ایران هم تهدید کردند که تنگه هرمز را به طور کامل خواهند بست. این موضوع سبب شد که ترامپ به بهانه معافیت چند کشور برای خرید نفت از ایران از تهدیدهای ایران چشم پوشی کند.
همه چی رو به بازی گرفتن
مذهبو فدای سیاست کردن
برا وجهه تراشی از علما مایه گذاشتن
وجهه از اونا رفت ولی به اینا نیومد