به گزارش «شیعه نیوز»، «المانیتور» در گزارشی در این زمینه نوشت که تحریم های آمریکا نتوانست ایران را مجبور به عقب نشینی از سیاست های منطقه ای اش کند.
دولت «دونالد ترامپ»،رئیس جمهوری آمریکا در پی خروج از توافق بین المللی هسته ای با ایران (برجام) از استراتژی خود برای «مقابله با ایران» پرده برداشت.
«مایک پمپئو»،وزیر امور خارجه آمریکا در ماه اکتبر اعلام کرد که این کمپینی برای جلوگیری از تامین مالی تروریست ها از سوی ایران است! اما دلیل اصلی واشنگتن از این اقدام صرفا جلوگیری از نفوذ منطقه ای ایران برای قدرت گیری خودش به همراه عربستان در منطقه بود.
دروغ پردازی واشنگتن در این زمینه،این بار هم موجب شد تا تقریبا هیچ یک از کشورهای جهان با دولت ترامپ در زمینه تحریم ها همراهی نکنند و به این ترتیب آمریکا مجبور به عقب نشینی از برخی از مواضع و تحریم های سختگیرانه خود علیه ایران شد.
«المانیتور» در گزارشی در این زمینه نوشت که تحریم های آمریکا نتوانست ایران را مجبور به عقب نشینی از سیاست های منطقه ای اش کند.
برای ارزیابی اثربخشی احتمالی سیاست های اعلام شده آمریکا، مهم است که از ماهیت و میزان هزینه های نظامی ایران خبر داشته باشیم و بدانیم که چگونه بحران اقتصادی چنین هزینه هایی را تحت تاثیر قرار می دهد.
به طور قطع و بر اساس گزارش های موجود؛تحریم ها تأثیر منفی بر هزینه های نظامی ایران داشته اند تا آنجا که هزینه های نظامی ایران در بازه زمانی سال های 2006 تا 2015 تقریبا یک سوم کاهش پیدا کرده است که یکی از بالاترین درصد کاهش هزینه های نظامی در سطح جهانی است.
اما کاهش این هزینه ها موجب نشده است تا ایران از سیاست های منطقه ای خود عقب نشینی کرده و اجازه دهد تا آمریکا به همراه متحدانی مانند عربستان سعودی در منطقه برای تامین منافع جنگ طلبانه و مالی خود جولان دهی کنند.
گزارش اخیر «گروه بین المللی بحران» در مورد سیاست منطقه ای ایران در مواجهه با قیمت های پایین نفت و تحریم ها شاهدی بر این مدعاست.
با نگاهی به بازه زمانی سال های 2011 تا 2015 میلادی که ایران هدف تحریم های چندجانبه قرار گرفته بود،می توان دریافت که این تحریم ها تاثیری در نوفذ منطقه ای ایران نداشت.
در این دوران، صادرات نفت ایران به نصف کاهش پیدا کرد، تورم افزایش پیدا کرد و رکود اقصادی به وجود آمد اما حمایت نظامی ایران از دولت های سوریه و عراق کاهش پیدا نکرد.
این تحریم ها همچنین نتوانست ایران را وادار به عقب نشینی از حمایت از نیروهای انصارلله در یمن در برابر نیروهای ائتلاف سعودی نکرد.
این اولین بار نیست که آمریکا برای کاهش نفوذ ایران در منطقه از ترس قدرت نظامی تهران دست به چنین اقداماتی می زند و این بار هم مانند آنچه در گذشته شاهد آن بوده ایم در استراتژی خود شکست خواهد خورد.