۰

آلودگی آب‌های زیرزمینی مازندران به مواد فوق سمی

ضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: آلودگی آب های زیرزمینی به مواد سمی و فوق سمی خصوصا در استان مازندران به جهت بالابودن سطح آب و استفاده بسیاری از منازل و ویلاداران از آب های چاه از چشم همه پوشیده مانده و به این مورد از نظر اصولی نگاه و توجه خاص نمی‌شود.
کد خبر: ۱۷۴۰۳۵
۱۱:۳۸ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷
به گزارش «شیعه نیوز»،عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: آلودگی آب های زیرزمینی به مواد سمی و فوق سمی خصوصا در استان مازندران به جهت بالابودن سطح آب و استفاده بسیاری از منازل و ویلاداران از آب های چاه از چشم همه پوشیده مانده و به این مورد از نظر اصولی نگاه و توجه خاص نمی‌شود.

سامره فلاحتکار اظهار کرد: مازندران سال ها با معضلات زیاد زباله دست و پنجه نرم می کند و هربار پس از ساعت ها جلسه و صرف وقت و هزینه به دلیل تغییرات مدیریتی تمامی برنامه ریزی‌ها بر باد فنا میرود و با جایگزین شدن سیستم مدیریتی جدید ممکن است آن طرح کنار گذاشته شود، این روند همچنان با تمامی هزینه هایی که در طول سال های متمادی انجام می‌شود ادامه دارد و دردی از زباله را حل نکرده است.

وی با اشاره به مشکلات حضور توریست و سطح فرهنگ مردم در حفظ اکوسیستم تصریح کرد: با پیشرفت علم می توان با مطالعه سامانه اطلاعاتی جغرافیایی، مکان های مناسب را برای محل دفن زباله مشخص کرد که متاسفانه ارتباط بین دستگاه های اجرایی و دانشگاه‌ها در کشور و به نوعی حادتر در مازندران بسیار ضعیف است؛ همکاری بیشتر با دانشگاه باعث می شود تا با روش کاملا اصولی مکان های مناسب جهت دفن زباله با کمترین آلودگی برای ساکنین منطقه و آب های زیرزمینی مشخص شود.

* دفن غیراصولی را یکی از متداول ترین دفن ها در کشور
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه دفن غیراصولی را یکی از متداول ترین دفن ها در کشور دانست و افزود: مکان یابی نامناسب و دپو کردن زباله‌ها یکی از چالش های پسماند در کشور است. در دفن غیراصولی شاهد تجمع بسیاری از حیوانات هستیم که باعث انتقال آلودگی بین انسان و حیوانات می شود. همچنین جمع آوری نشدن شیرابه ها و نفوذ آن به لایه های زیرین خاک و آب های زیرزمینی موجب واردشدن مواد سمی و فوق سمی به آب و خاک می‌شود.
فلاحتکار با اشاره به پدیده گرمایش جهانی و تغییر اقلیم، مدیریت نشدن انتشار گاز متان از محل دفن زباله را یکی دیگر از معضلات عنوان کرد و گفت: یکی از منابع اصلی انتشار گاز متان، محل های دفن زباله است که با طراحی مناسب و سیستم جمع آوری گاز متان می‌توان درمصارف خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار گرفته شود.

*حجم عظیم زباله در مازندران نوعی تهدید است
وی در ادامه تصریح کرد: حجم عظیم زباله در مازندران نوعی تهدید است که می‌توان با احداث کارخانه کمپوست به یک فرصت تبدیل شود، در درجه اول فرهنگ سازی در تفکیک از مبدا باید مدنظر قرار گرفته شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در استان‌های شمالی به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی بخشی از زباله های "تر" را که قابلیت تجزیه شدن را دارد می‌توان از طریق ورمی کمپوست به کمپوست تبدیل کرد، افزود: در مازندران به جهت شرایط آب و هوایی مناسب می توان پسماندها را به ورمی کمپوست تبدیل کرده و با توجه به رونق کشاورزی در استان مورد استفاده قرارگیرد و یا در بسته بندی های شکیل به استان های دیگر برای مصارف هایی مانند گل‌های آپارتمانی ارسال شود.

منبع: ISNA
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: