۰

گلایه از حاشیه‌های تخصیص ارز حجاج

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت گفت: حاجی که بیش از یک ماه در سفر حج است و گاهی نیازهای اولیه پیدا می‌‌کند آیا نباید برای هزینه‌های خود ارز همراه داشته باشد؛ ولی برای آنتالیا و تایلند خروج ارز بلامانع تلقی می‌شود؟
کد خبر: ۱۶۵۹۷۸
۱۲:۵۰ - ۱۶ تير ۱۳۹۷
به گزارش «شیعه نیوز»، حجت‌الاسلام سیدعلی قاضی‌عسکر نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه حج توفیقی بزرگ از جانب خداوند متعال است، اظهار داشت: خداوند در این سفر حاجی را به خانه خود دعوت کرده که موفقیت بزرگی برای او است و امیدواریم که همگان ارزش لحظه لحظه این سفر را درک کنند.

وی افزود: سفر حج سفری منحصر به فرد است که برکات آن در سفرهای دیگر قابل دستیابی نیست، زائر در سفر حج به یک سلسله از دستاوردهایی نائل می‌‌شود که به صورت یکجا در فرایض دیگر قابل دسترسی نیست و از جمله آنها مغفرت و آمرزش گناهان است.

سرپرست حجاج ایرانی خاطر نشان کرد: در برخی روایات داریم بعد از طواف وقتی حاجی پشت مقام ابراهیم نماز می‌‌خواند فرشته‌ای به شانه راست او دست می‌‌زند و می‌‌گوید: «خداوند تو را بخشید، از امروز کار را از نو شروع کن».

وی با اشاره به اینکه پاداش حج مبرور در روایات، بهشت عنوان شده است، گفت: یکی دیگر از دستاوردهای حج این است که خداوند به حاجی خیر دنیا و آخرت را عنایت می‌‌کند، همچنین نورانیتی که از برکات سفر حج نصیب حاجی می‌‌شود تا زمانی که گناه نکرده است در جان او باقی می‌‌ماند.

حجت الاسلام قاضی‌عسکر تصریح کرد: دعای حاجی مستجاب است و در روز قیامت همنشین با پیامبران و ائمه اطهار(ع) خواهد بود، از این رو می‌‌توانیم صریحا بگوییم که این همه دستاورد و اجر و ثواب در هیچ عبادتی دیده نمی‌شود؛ همه این برکات در کنار زیارت قبر نورانی پیامبر گرامی اسلام (ص) و چهار امام معصوم به اوج خود می‌‌رسد.

وی با اشاره به اینکه باید برای سفر حج برنامه ریزی دقیقی داشته باشید تا بتوانید به همه این اهداف برسید، اظهار داشت: در غیر این صورت ممکن است خیلی از این برکات از دست حاجی برود به همین جهت ما امسال شعار حج را «حج، تحول روحی و اخلاقی، سبک زندگی دینی، عزت و کرامت اسلامی» قرار داده‌ایم.

نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت در ادامه با اشاره به اینکه مردم در مرحله اول از حج بهره معنوی و اخلاقی می‌‌برند، گفت: حاجی باید با سبک زندگی دینی و اخلاق و رفتار پیامبر و ائمه اطهار(ع) آشنا شده و بعد از برگشتن برنامه جدید زندگی را در اختیار داشته باشد و در این کنگره به گونه‌ای رفتار کند که موجب عزت و کرامت و سربلندی امت اسلامی بشود.

وی تأکید کرد: شما و ما برای هر کدام از این سه بخش باید برنامه‌ریزی جداگانه‌ای داشته باشیم و امیدواریم با کمک یکدیگر به این اهداف برسیم؛ یکی از مسائلی که باید به آن توجه داشت شرایط حساس کنونی منطقه است که به شکل دهی درست برنامه‌ریزی‌ها به ما کمک می‌‌کند.

حجت‌الاسلام قاضی‌عسکر ادامه داد: درعین حالی که روابط سیاسی و اقتصادی با دولت عربستان نداریم ولی در حوزه حج مشکل خاصی بین دو کشور وجود ندارد چراکه با هم توافق نامه امضا کرده‌ایم، کارها و مقدمات سفر را انجام داده‌ایم و تا به امروز که در آستانه سفر حج هستیم مشکل مهمی وجود ندارد.

وی با تأکید بر اینکه نباید به برخی شیطنت‌ها در فضای حج توجه کرد، خاطرنشان کرد: برخی سال گذشته باعث ایجاد خوف و ترس در مردم شدند تا جایی که شماری از زائران از سفر حج انصراف دادند، ولی حاجیانی که به حج مشرف شدند سفری همراه با عزت و کرامت و امنیت داشتند.

سرپرست حجاج ایرانی خطاب به زائران گفت: شما هیچ گونه اضطراب و استرسی به خود راه ندهید و با قدرت برای حجی صحیح آماده کنید.

وی با اشاره به اینکه در حج هیچگونه تبعیضی بین زائران وجود ندارد، افزود: غذا، حمل و نقل و سایر موارد برای همه حجاج یکی است و تبعیضی وجود ندارد و تنها اختلاف قیمت برای مسکن است، چراکه ساختمان‌های مکه و مدینه متفاوت است و قیمت اجاره هر یک با دیگری تفاوت دارد.

حجت الاسلام قاضی‌عسکر تصریح کرد: در طول چند سال گذشته همه تلاش ما بر این بوده که قیمت حج افزایش پیدا نکند و اگر شما شاهد افزایش قیمت حج هستید به دلیل نوسانات ارزی است که در کشور ما متأسفانه در این سال‌ها به وجود آمده است، سال گذشته قیمت ارز حدود 3350 بوده و امسال 3900 تومان شد و همین اختلاف قیمت باعث افزایش قیمت حج سالجاری شده است.

وی بیان داشت: برخی موجی به راه انداخته‌اند که چرا ارز دولتی به حجاج اختصاص پیدا کرده است؟ ما صریحا اعلام می‌‌کنیم که هیچ سوبسیدی در ارتباط با حج و حجاج اختصاص داده نشده است، چراکه سازمان حج و زیارت ارز را در اسفندماه سال گذشته تهیه کرده و تمام پول را پیش از پایان سال به بانک مرکزی پرداخت کرده است و در آن زمان قیمت دلار همین 3900 تومان بود نه بیشتر.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه با اشاره به اینکه هیچکس هیچ منتی بر حجاج ندارد، ابراز داشت: شما حاجیان عزیز به این جنجال‌ها به هیچ عنوان توجه نکنید، هرچند اخیرا برخی نیز به اشتباه خود اعتراف کرده و عذرخواهی کردند، ولی چه کنیم که هرکار بکنیم عده‌ای با حج مخالف هستند.

وی تأکید کرد: در چند ماه گذشته 850 هزار نفر فقط به یک کشور همسایه ایران سفر کرده و مبالغ ارزی قابل توجهی به این کشور برده‌اند ولی وقتی نوبت به 85 هزار حاجی می‌رسد که 12 یا 13 سال در نوبت بوده‌اند و می‌‌خواهند حج واجب خود را به جای بیاورند عده‌ای فریاد می‌‌زنند که ارز را از کشور خارج نکنید.

حجت الاسلام قاضی‌عسکر ادامه داد: حج جز در شرایط خاص و استثنایی تعطیل بردار نیست، اهمیت حج تا جایی است که در روایت داریم اگر شرایطی به وجود بیاید که مردم به حج نروند بر حاکم جامعه اسلامی است که مردم را به حج بفرستد.

وی با تأکید بر اینکه حج بیرق و علم اسلام است، ابراز داشت: برخی شیطنت بدتری کردند و گفتند حالا که حاجی می‌‌خواهد به عربستان برود و خرید کند با ارز آزاد خرید کند، ما در جواب می‌‌گوییم حاجی برای انجام فریضه حج به حرمین شریفین مشرف می‌شود نه برای خرید! تمامی پول خود را هم خود پرداخت می‌کند و هیچ باری بر دوش دولت ندارد لیکن حاجی که بیش از یک ماه در سفر حج است و گاهی نیازهای اولیه‌ای مثل خرید آب و برخی مسائل دیگر پیدا می‌‌کند آیا نباید برای هزینه‌های اولیه خود ارز همراه داشته باشد؟ آیا چون حاجی است و سفر دینی است باید برای او تضییقات قائل شد ولی برای آنتالیا و تایلند و... خروج ارز بلامانع تلقی می‌شود ؟ آیا این ظلم نیست؟

سرپرست حجاج ایرانی یادآور شد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود در روز عید فطر از مردم خواستند که به دلیل مشکلات اقتصادی داخلی، سفرهای خارجی را کمتر کنند ولی هوشیارانه و بلافاصله حج و عتبات را استثناء کردند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شیوه‌های آموزشی جدید برای حجاج زمینه حج بهتر را فراهم کرده است، عنوان کرد: تا به حال بیش از 1300 اثر مکتوب و نرم افزار متعدد تهیه شده که همه این موارد بر روی سایت بعثه وجود دارد و امکان خرید سوغات از داخل کشورنیزفراهم شده است.

حجت الاسلام قاضی‌عسکر تصریح کرد: ما قیم مردم نیستیم و نمی‌خواهیم کسی را مجبور کنیم ولی با توجه به شرایط اقتصادی کشور و شعار سال 97 که رهبر معظم انقلاب در ابتدای سال اعلام کردند، شایسته است که زائران فهیم و فرهیخته با خرید اجناس داخلی برای توسعه اشتغال و تولید در کشور تلاش کنند تا در سفر حج بتوانند از فرصت ها کمال استفاده را ببرند.

وی بیان داشت: انس با قرآن و نماز و دعا در مسجدالحرام و مسجد النبی ارزش بسیار بالایی دارد تا جایی که ثواب یک رکعت نماز در مسجد الحرام ثواب صد هزار رکعت نماز درمکان های دیگر است، یا وقتی حاجی در صحرای عرفات می‌ نشیند و همراه با امام زمان(عج) دعای عرفه می‌ خواند و مناجات می‌ کند مورد آمرزش خداوند قرار می‌ گیرد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه با اشاره به این که زیبایی های سفر حج در هیچ کجای دنیا دیده نمی‌شود، گفت: این فرصت ها تنها برای برخی بندگان خاص خدا فراهم می شود و باید برای چنین موقعیتی آماده بشویم و به اسرار و معارف و احکام حج نیز توجه داشته باشیم.

وی تأکید کرد: در حج چندین سال است که برخی امور به خود زائران سپرده شده و بخش های زیادی از مسئولیت های اداری حذف شده است به همین جهت در هر کاروانی 10 نفر از زائران به عنوان یاوران حجاج انتخاب شده اند تا هم بهره برداری معنوی از سفر حج داشته باشند و هم ثواب مضاعفی در خدمت به دیگر زائران ببرند.

حجت الاسلام قاضی‌عسکر افزود: سفر حج سفر تأثیر گذاری است و رهبر معظم انقلاب نیز روی حج عنایت ویژه ای دارند و ما امیدواریم که با عنایت خداوند متعال و پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه معصومین حجاج با حجی مقبول به کشور عزیزمان بازگردند.


منبع: FARS NEWS
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: