به گزارش «شیعه نیوز»، تعدادی از پژوهشگران مرکز دمکراتیک عرب در تحقیق اقتصادی با عنوان «صکوک اسلامی به عنوان ابراز سرمایه گذاری و تاثیر آن در رشد اقتصادی» اعلام کردند: صکوک (اوراق قرضه) در تعداد متنوعی همچون اوراق مشارکت، مضاربه و سلم و ... از یکدیگر متمایز است و درهای بسیاری را برای سرمایه گذاری باز کردند و این مسئله به افزایش قدرت و توانایی صکوک اسلامی به عنوان ابزار سرمایه گذاری اسلامی انجامیده است.
این تحقیق نشان می دهد که ارتباط مستقیم بین صدور صکوک اسلامی(اوراق قرضه اسلامی) و تولید ناخالص ملی وجود دارد.
باتوجه به این تحقیقات صندوق بین المللی پول تاکید دارد که ابزار بانکداری اسلامی، شاهد رشد فزاینده است و می توان آن را به گسترش راه حلها و محصولات اسلامی ارجاع داد که با بخش های گسترده سرمایه گذاری ها خواه دولت ها یا شرکت ها یا نهادهای مالی سازگار باشد.
در این تحقیق آمده است که بسیاری از کشورهای جهان عرب و کشورهای غربی، تلاش دارند تا به صدور صکوک اسلامی اقدام کنند، زیرا در سطح اقتصاد کلان خواه درکمبود بودجه یا فعال کردن بازارهای مالی یا سرمایه گذاری در پروژه های توسعه و پروژه های زیر ساختی از اهمیت برخوردار است.
این تحقق تاکید دارد که نتیجه اهمیت و صدور صکوک اسلامی به عنوان ابزار سرمایه گذاری در تعدادی از تحقیقات منتشر شده که به این مسئله توجه دارند، نشان داده شده است.
همچنین در این تحقیق به تاثیر صکوک اسلامی بر رشد اقتصادی پرداخته شده است و از خلال آن تجربه های سه کشور مالزی، امارات و انگلیس بررسی شده است؛ در این تحقیق تلاش شده تا ارتباط بین صدور صکوک و تولید ناخالص ملی در کشورهای مذکور در دوره (2007 - 2015) تبیین و تشریح داده شود و توصیه ها و سفارش هایی از خلال نتایج به دست آمده به مصر ارایه شود.
براساس این تحقیق، صکوک اسلامی و سهام و اوراق قرضه، ابزارهای مالی به شمار می آیند، استفاده از آن در بازارهای مالی به منظور حمایت مالی از طرف هایی است که به صدور این ابزار برای دستیابی به سرمایه گذاری لازم برای رشد و توسعه اقدام می کنند. همچنین دولتها برای صدور اوراق قرضه به اهداف متعدد از جمله تامین مالی عمومی پناه می آورند.