به گزارش «شیعه نیوز»، با آزادسازی و پاکسازی غوطه شرقی به ویژه شهر دوما از وجود تروریست ها در 25 فروردین و همچنین آزادسازی اردوگاه یرموک و منطقه حجرالاسود در 31 اردیبهشت سال جاری، هم اینک نگاه ها به آزاد سازی استان درعا در جنوب سوریه دوخته شده است.
فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه عصر دوشنبه (31 اردیبهشت) با صدور بیانیه ای اعلام کرد که پس از پاکسازی کامل منطقه حجرالاسود و اردوگاه یرموک از تروریست ها، امنیت در دمشق و حومه آن به طور کامل برقرار شده است.
فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه با بیان این که دمشق و حومه آن، از این پس به عنوان مناطق امن اعلام می شود، افزود: ارتش به طور کامل بر منطقه حجرالاسود و اردوگاه یرموک و قبل از آن نیز بر سه شهرک های یلدا، ببیلا و بیت سحم تسلط یافت.
یگان هایی از ارتش سوریه از اول اردیبهشت امسال عملیات نظامی دقیقی را برای پایان دادن به حضور تروریست ها در جنوب دمشق آغاز کردند و 31 اردیبهشت با خروج باقیمانده گروه تروریستی داعش از منطقه یرموک و حجر الاسود توانستند بر این 2 منطقه که سال ها در اشغال گروه های تروریستی بود، مسلط شوند.
با آزادسازی حجر الاسود و یرموک دیگر صدای توپخانه ارتش سوریه که همواره در حال هدف قرار دادن مواضع تروریست ها با همراهی بمب افکن های سوری بود، در دمشق به گوش نمی رسد و مردم پایتخت سوریه 2 روز است که در آرامش به سر می برند.
ارتش سوریه 18 روز قبل نیز کنترل مناطق و مواضع تحت اشغال گروه تروریستی تحریرالشام (جبهه النصره) را در اردوگاه فلسطینی نشین یرموک در اختیار گرفته بود.
پس از اخراج تروریست ها از غوطه شرقی، ارتش سوریه این فرصت را پیدا کرد تا کار تروریست های حاضر در جنوب پایتخت در غوطه غربی را نیز یکسره کند که این امر عصر دوشنبه محقق شد.
*** نگاهی به پیروزی های جبهه مقاومت اسلامی و ارتش سوریه در 2 سال گذشته
از هشتم مهر 1394، آهسته آهسته پیروزی های ارتش سوریه و نیروهای مقاومت اسلامی در کنار حملات بمب افکن های روسی روند بهتری به خود گرفت تا این که در ابتدای دی ماه سال 1395 شرق حلب از دست تروریست های تکفیری آزاد شد؛ آزادسازی شرق حلب که دژ مستحکمی برای تروریست ها بود، زمینه پیروزی های دیگر جبهه مقاومت اسلامی و ارتش سوریه را رقم زد؛ خروج 40 هزار تروریست به همراه خانواده هایشان از شرق حلب و رفتن به استان ادلب نقطه عطفی در پیروزی جبهه مقاومت اسلامی بود.
پس از آن در آبان 1396 بود که سردار سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران، شکست گروه تروریستی داعش و فروپاشیدن حکومت خودخوانده این گروهک تروریستی را در سوریه اعلام کرد؛ پس از عملیات آزادسازی شرق سوریه باقی مانده این گروه تروریستی در خاک این کشور پراکنده و شماری نیز توسط آمریکایی ها به افغانستان و لیبی منتقل شدند.
پس از شکست گروهک تروریستی داعش در سوریه به ویژه در استان های الرقه و دیرالزور در شرق این کشور که تقریبا با شکست داعش در عراق همزمان بود، نوبت به پاکسازی مناطق تحت تصرف دیگر گروه های تروریستی در غوطه شرقی در استان ریف دمشق سوریه رسید.
ارتش سوریه در ششم اسفند 1396 عملیات خود را در غوطه شرقی که در تصرف گروه تروریستی جیش الاسلام قرار داشت آغاز کرد و این منطقه در25 فروردین 1397 کاملا آزاد شد.
هم اکنون (دوم خرداد) پیروزی های ارتش سوریه و نیروهای مقاومت اسلامی در سوریه تا حدی پیش رفته است که کمتر از 18 درصد از خاک این کشور در دست گروه های تروریستی - تکفیری باقی مانده است و هر روز نیز حلقه محاصره تروریست ها در نقاط مختلف سوریه تنگ تر می شود؛ شکست تروریست ها در سوریه سبب نگرانی حامیان غربی - عربی - صهیونیستی آن ها شده است تا حدی که بمب افکن های رژیم صهیونیستی، آمریکا، فرانسه و انگلیس در چند ماه گذشته به منظور کمک به تروریست های تکفیری و نجات آن ها چندین بار مواضع ارتش سوریه و نیروهای همپیمان آن را در داخل خاک سوریه بمباران کردند.
آزادسازی یرموک و حجرالاسود به عنوان آخرین قلعه داعش در نزدیکی دمشق، شکستی بزرگ برای تروریست های داعشی و حامیان غربی - عربی - صهیونیستی آن ها بود.
پس از اخراج تروریست ها از غوطه شرقی، ارتش سوریه این فرصت را پیدا کرد تا کار تروریست های حاضر در جنوب پایتخت در غوطه غربی را نیز یک سره کند که با یاری خدا این کار انجام شد.
*** آزادسازی درعا هدف بعدی ارتش سوریه
ارتش سوریه که این روزها در شرایط بسیار مطلوبی در مقایسه با گروه های تروریستی مورد حمایت جبهه غربی - عربی - صهیونیستی قرار دارد در روزهای اخیر و قبل از آغاز عملیات آزادسازی درعا اقدام با ریختن اعلامیه بر فراز این استان، از تروریست های حاضر در آن جا خواست با دولت سوریه مصالحه کنند؛ اقدامی که پیش از این در چند منطقه جنگی سوریه رخ داده بود.
حکومت دمشق با کمک همپیمانان خود قبل از آغاز عملیات آزادسازی اردوگاه یرموک و منطقه حجر الاسود در اول اردیبهشت تلاش زیادی کرد تا عناصر داعش را با مذاکره از این مناطق خارج کند، اما تروریست ها به هیچ وجه این موضوع را قبول نکردند و از این رو بود که عملیات ارتش سوریه در زمان اعلام شده به منظور اخراج تروریست ها آغاز شد.
هم اکنون گروه های تروریستی ارتش آزاد، داعش، تحریر الشام (النصره) و شمار دیگری از گروه های تروریستی در استان درعا حضور دارند و بالگردهای ارتش سوریه با ریختن اعلامیه هایی در جنوب سوریه خواستار تسلیم تروریست ها شده اند.
وبگاه خبری مراسلون در این زمینه گزارش داد: بالگردهای سوری اعلامیههایی را در استان و ریف درعا پرتاب و از تروریست ها خواستند با تحویل سلاح، به روند آشتی ملی بپیوندند.
ارتش سوریه پیش از آغاز چند عملیات اخیر خود، با پرتاب اعلامیه، از تروریست ها درخواست کرده بود تسلیم شوند که پرتاب اعلامیه در استان درعا نیز در همین راستا است.
در حالی که خبرها از نزدیک شدن عملیات ارتش سوریه در استان درعا حکایت دارد، وبگاه خبری معارض «سمارت» ادعا کرده که مسکو به دنبال جلوگیری از هرگونه عملیات نظامی در درعا توسط ارتش سوریه است، البته این ادعا هنوز از سوی منابع روسی - سوری تایید یا تکذیب نشده است.
گزارش های رسیده حاکی از آن است که گروه های تروریستی در شهرک محجه در شمال استان درعا مذاکره با دولت سوریه را پذیرفته اند؛ این گروه ها که کنترل شهرک راهبردی محجه را برعهده دارند، آزادی همه بازداشت شدگان از این شهرک را به عنوان پیش شرط مذاکره با دولت سوریه اعلام کرده اند.
این تصمیم گروه های تروریستی که چهار روز پیش گرفته شده بود از طریق 'عواد سویدان' شهردار محجه و عضو کمیته آشتی استان درعا به دولت سوریه اعلام شد.
رسانه های مخالف دولت سوریه افزودند که نمایندگان حکومت اعلام کرده اند که پرونده بازداشت شدگان، یک پرونده بین المللی و پیچیده است و نمی توان در چنین توافقاتی به عنوان پیش شرط به آن پرداخت.
روسیه نیز نیمه ماه مه جاری از تروریست های حاضر در شهرک محجه و روستای النجیح خواسته بود تا برای مذاکره با دولت سوریه کمیته ای را تشکیل دهند.
ارتش سوریه به گروه های تروریستی حاضر در استان درعا 2 روز مهلت داده است تا کمیته ای برای برگزاری نشست و گفت وگو درباره پیوستن این مناطق به آشتی ملی معرفی کنند؛ درصورتی که تروریست ها بتوانند با دولت دمشق به توافق برسند با تحویل سلاح و گرفتن امان نامه می توانند به زندگی عادی خود بازگردند و در غیر این صورت یا باید منتظر حملات سنگین ارتش سوریه و نیروهای مقاومت اسلامی باشند و یا با تحویل سلاح های سنگین و نیمه سنگین خود راهی استان ادلب در شمال غرب سوریه شوند که بیش از 2 سال است محل تجمع گروه های تروریستی - تکفیری شده است.