به گزارش«شیعه نیوز»، رسانههای رسمی دولت سوریه امروز صبح خبر از یک حمله موشکی به پایگاهی هوایی در حمص دادهاند. درحالیکه این خبرگزاریها و رسانههای داخلی اشاره کردهاند که این حمله موشکی از سوی آمریکا و نیروهای آمریکایی صورت گرفته است، اما پنتاگون این مسئله را تکذیب و هرگونه دخالت در حمله موشکی را انکار کرده است.
این حمله موشکی درست یک روز بعدازآن صورت گرفته است که رسانههای خارجی و نهادهای غربی ادعا کردند که دولت سوریه و ارتش این کشور در حملات روز گذشته خود به مخالفان در غوطه شرقی، از سلاحهای شیمیایی استفاده کردهاند. موضوعی که دولت سوریه آن را انکار کرده است.
خبرگزاری رسمی دولت سوریه «SANA» گزارش داده است که در پی حملات موشکی صبح امروز به پایگاه هوایی T4 در استان حمص تعدادی زخمی برجایمانده است. این خبرگزاری اشاره کرده است که 8 فروند از موشکهای شلیک شده با سامانه دفاع موشکی ارتش، در هوا منهدم شده است.
دونالد ترامپ پیشازاین اعلام کرده بود که دولت سوریه به خاطر حملات شیمیایی ادعایی «بهای بزرگی» خواهد پرداخت. بااینحال بعد از گزارش حملات موشکی، سخنگوی پنتاگون «کریستوفر شروود» در بیانیهای اعلام کرد: در حال حاضر وزارت دفاع هیچ حمله هوایی در سوریه ندارد.»
پیشازاین و سال گذشته در پی ادعاهای مبنی بر حملات شیمیایی دولت سوریه به خان شیخون، آمریکا اقدام به شلیک چندین موشک کروز از نوع تاماهاک به یکی از پایگاههای هوایی دولت سوریه کرد و اسرائیل نیز حملات هوایی در این خصوص انجام داد. به شکلی جالبتوجه اکنون یک سال از موضوع خان شیخون میگذرد که بار دیگر حملات موشکی به پایگاهی هوایی در سوریه صورت میگیرد.
دونالد ترامپ روز گذشته با تکرار ادعای حمله شیمیایی به محله دوما در غوطه شرقی دمشق آن را «حمله شیمیایی بیفکر» خطاب کرد و یک سری توییت ایران، روسیه و بشار اسد را مسئول این حمله دانست. دولت سوریه این ادعا را رد کرده و آن را جعلی دانست.
این در حالی است که در پی حملات روز گذشته دولت سوریه جیش الاسلام مجبور به خروج نیروهای خود از محله دوما شد و ارتش سوریه نیز مهلت سهروزهای برای خروج این نیروها از غوطه شرقی دمشق به این گروه داده است. همچنین این گروه موافقت کرده است که زندانیان در بند خود را تحویل دولت سوریه دهد.
به گزارش تلویزیون دولتی سوریه در پی این توافق شب گذشته –یکشنبه- بیش از 100 اتوبوس برای انتقال مخالفان از این محله به جرابلس – منطقهای تحت کنترل دولت ترکیه و مخالفان - وارد دوما شد.
روز گذشته یکی از مقامات ارشد کاخ سفید در پاسخ به این سؤال که آیا امکان تلافیجویی مجدد آمریکا در پی حملات ادعایی شیمیایی دولت سوریه به محله دوما وجود دارد یا خیر؟ گفته بود: ما نمیتوانیم هیچ گزینهای را از روی میز حذف کنیم.
روز گذشته دولت سوریه با انتشار بیانیهای هرگونه حمله شیمیایی ادعاشده را انکار کرد و بیان کرد که این ادعا جعل از سوی جیش الاسلام بوده و تلاشی شکستخورده برای ممانعت از پیش روی ارتش سوریه در غوطه شرقی است.
این بیانیه اعلام کرده است که ارتش سوریه بااراده و بهسرعت در حال پیشروی است و نیازی به استفاده از سلاح شیمیایی ندارد. روسیه نیز هرگونه حمله شیمیایی از سوی ارتش این کشور را انکار کرده است و ژنرال یوری یوتوشنکو فرمانده نیروهای روسی برای اعزام تیمی از متخصصان برای بررسی ادعای حمله شیمیایی به غوطه شرقی اعلام آمادگی کرده است. پیشازاین مذاکرات میان روسیه و جیش الاسلام برای خروج از غوطه شرقی بینتیجه مانده بود.
دوما در غوطه شرقی دمشق در سال 2011 یکی از مناطقی بود که بهسرعت از سوی مخالفان به یکی از قطبهای اصلی اعتراض علیه دولت سوریه تبدیل شد. طی هفتههای اخیر این منطقه تنها منطقهای بوده است که در غوطه شرقی دمشق همچنان در دست مخالفان بود.