به گزارش«شیعه نیوز»، بن سلمان شاهزاده جوان سعودی که این روزها عملا اختیار عربستان را در دست گرفته است، به تازگی با صراحت تمام از احتمال جنگ با ایران سخن گفته و تهدید کرده است که در صورت حل نشدن مسائل بین ایران و عربستان از طریق تحریم و فشار، جنگ این دو کشور در آینده حتمی خواهد بود.
بسیاری از تحلیلگران این سخنان بن سلمان را تنها یک بلوف خام اندیشانه دانسته و آن را ناشی از جاه طلبیهای شاهزاده جوان میدانند چرا که جنگ عربستان در یمن بیش از هر کس، به خود سردمداران این کشور ثابت کرد که به راه انداختن و پیروزی در یک جنگ واقعی با آن چه در تخیل شان میگذرد کاملا متفاوت است.
با این حال حتی اگر احتمال وقوع این جنگ را نیز بالا بدانیم، شواهد بسیاری نشان میدهد که اتفاقا ایران باید مشتاقتر به رخ دادن چنین رویدادی باشد چرا که علاوه بر مزیتهای بزرگی که در حوزه نظامی و نیز منطقهای دارد، سوابق جنگهای نیابتی و غیرنیابتی منطقه نیز نشان میدهد که ایران دست بالا را داشته است.
تایم: ایران پیروز جنگهای نیابتی با عربستان
در همین زمینه هفته نامه تایم در یادداشتی به قلم کای سرجیو روزنامهنگار و تحلیلگر مسائل غرب آسیا عنوان کرده بود: «رقابت بین دو کشور پادشاهی سعودی و جمهوری اسلامی کاملا عریان به نمایش گذاشته شده است. در سالهای اخیر جنگهای بسیاری میان ایران و عربستان به صورت نیابتی پیش آمده که اکثر آنها را ایران برده است.
در عراق امروز، میلیونها زائر در نجف و کربلا گردهم میآیند که تعداد بسیاری از آنها ایرانی هستند. ایرانی که از زمان سقوط دیکتاور عراق با حمله آمریکا، توانسته است رابطهای متحدانه با عراق شکل دهد. این روزها بیش از هر آن چه که در قرون گذشته وجود داشته، میان دولتهای و شیعیان دو کشور برادری دیده میشود. حتی نیرویی مشابه بسیج ایران در میان شیعیان عراق شکل گرفته است.
در سوریه نیز پرواضح است که دولت بشار اسد بدون کمک ایرانیان در همان سالهای اولیه جنگ فرو می پاشید. ایران در سوریه توانست روسیه و حزب الله را متحد کند و نیروهای این اتحاد، اگر چه آهسته، ولی سرانجام توانستند زمینها را از گروههای شورشی مورد حمایت عربستان پس گیرند.
در یمن نیز که عربستان به دنبال پیروزی سریع و قاطعانه بود با سدی دشوار به نام حوثیها برخورد کرد که پس از حمله سعودی به یمن، کاملا به ایران نزدیک شد. تهران هم اکنون اگر چه در مقابل تهدیدهای عربستان سعودی دست به تهدید خاصی نزده است، اما در حال کمک به حوثیها و دیگر گروههایی است که سعودی با آنها مخالف است.
اکنون دیگر برخلاف زمانی که ایران توسط طالبان و صدام محاصره شده بود، ایران به ویژه پس از حل شدن مساله هسته ای، در بسیاری از پاستختهای منطقه نفوذ بالایی دارد و سودای برتری در منطقه را در سر دارد. از این دید اگر به مساله نگاه شود، درگیری با عربستان که از نظر ایران در آستانه فروپاشی است، کاملا مطلوب ارزیابی میشود با این حال هم چنان از نظر ایران پیش دستی نیاز نیست.»
دست بالای ایران
تحولات نظامی یمن برای جهانیان و عربستان کاملا شوکه کننده بود. در حالی ک عربستان در این سالهای میلیاردها دلار برای خرید تسلیحات نظامی و سامانه های موشکی و پدافند موشکی خود هزینه کرده است. سامانههای اس۳۰۰ و اس ۴۰۰ روسها را به خدمت گرفته و در اخرین اقدام ۶۵۰۰ موشک به ارزش یک میلیارد دلار از ترامپ خریداری کرده است اما نتوانست آن طور که میخواست بر گروه نظامی حوثیها غلبه کند. حوثی ها اکنون توانستهاند با موشکهای خود بخشهایی از عربستان را مورد حمله قرار دهد و سامانههای ضد موشکی عربستان نیز نتوانسته اند آن گونه که در شوی تبلیغاتی عربستان گفته میشد، جلوی همه این موشکها را بگیرد. آل سعود که نتوانست از پس موشکهای یک گروه یمنی برآید آن را به ایران منتسب کرده است. حتی در صورت پذیرفتن این انتساب کار برای عربستان سختتر خواهد شد چرا که اگر ایران توانسته است علی رغم همه تحریمها و محاصرهها این موشکها را به یمنیها بدهد، در خزانه خودش یقینا موشکهای و تکنولوژیهای دست بالاتری را در اختیار دارد.
همان طور که در تصویر زیر نیز مشخص است برد موشکهای ایرانی سال هاست به اندازهای رسیده است که نه تنها عربستان بلکه متحدان منطقهای و غیرمنطقهای او نیز باید از این که جنگی میان این دو کشور شکل گیرد فراری باشند.
به همین دلیل بود که چندی پیش برخی از کارشناسان با تحلیل خریدهای سنگین تسلیحاتی عربستان هشدار داده بودند که عربستان با این وجود هم نمیتواند با ایران مقابله کند. به گزارش تسنیم آندری فرولوف کارشناس مسائل نظامی و سردبیر مجله «صادرات تسلیحات» روسیه به «گازیتا. رو گفته بود: «مدرنیزه سازی سامانههای دفاع ضد موشکی که ریاض هم اکنون در اختیار دارد، در واقع نتیجه درسهای گرفته شده از عملیات نظامی عربستان و متحدانش در یمن است که در جریان آن این کشور برای نخستین بار در معرض حملات موشکی قرار گرفت. سیستمهای موجود در عربستان در مقابله با حملات موشکی چندان موفق عمل نکرده اند و موفقیت حملات صورت گرفته از سوی نیروهای نظامی حوثی، برای مردم عربستان یک شوک بزرگ بود و بر عرصه سیاست داخلی این کشور تاثیر زیادی برجای گذاشت.
ویکتور موراخوفسکی سردبیر مجله «آرسنال میهن» نیز معتقد است که نیروهای مسلح عربستان سعودی با وجودیکه از سالها قبل با تسلیحات نظامی آمریکایی مجهز میشدهاند، حتی در جنگهای زمینی و پارتیزانی هم از آمادگی رزمی بالایی برخوردار نیستند، چه رسد به نبردهای هوایی و دریایی که نیازمند تخصص و آمادگی فنی بالایی هستند.