۰

پیشنهاد صلح غنی طالبان را در مخمصه قرار داده است

تحلیلگران می‌گویند، واکنش نامفهوم طالبان به پیشنهاد ماه گذشته رئیس‌جمهور افغانستان برای برگزاری مذاکرات صلح بیانگر مناقشات داخلی در گروه طالبان درخصوص مزیت‌های مذاکره با دولت است؛ دولتی که طالبان مدت‌هاست که آن را نامشروع و غیرقانونی تلقی کرده است.
کد خبر: ۱۵۹۷۹۹
۱۱:۳۵ - ۲۳ اسفند ۱۳۹۶
به گزارش«شیعه نیوز»، تحلیلگران می‌گویند، واکنش نامفهوم طالبان به پیشنهاد ماه گذشته رئیس‌جمهور افغانستان برای برگزاری مذاکرات صلح بیانگر مناقشات داخلی در گروه طالبان درخصوص مزیت‌های مذاکره با دولت است؛ دولتی که طالبان مدت‌هاست که آن را نامشروع و غیرقانونی تلقی کرده است.

طی دو هفته گذشته، از زمانی که اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان پیشنهاد مذاکرات صلح را مطرح کرده، طالبان یک بیانیه و یک یادداشت امضا نشده در وب‌سایت خود "امارت اسلامی افغانستان" منتشر کرده و آب سردی بر روی این برنامه که از سوی مقامات آمریکا به عنوان اقدامی شجاعانه تحسین شده، ریخته است.

اما کارشناسان امنیتی می‌گویند این پیشنهاد، طالبان را که بزرگترین گروه شبه‌نظامی افغانستان محسوب می‌شوند در مخمصه قرار داده است.

رد صریح و بی‌درنگ مذاکره با دولت اشرف غنی به نیروهای آمریکایی و افغان این توجیه را می‌دهد تا حملات هوایی خود علیه این شبه‌نظامیان را افزایش دهند. از سوی دیگر قبول این پیشنهاد موضع دیرینه طالبان را که می‌گوید دولت افغانستان دست نشانده آمریکاست، متزلزل می‌کند و این خطر را به همراه دارد که اعتبار این گروه را در بین نیروهایش خدشه‌دار کند.

سکوت طالبان باعث مطرح شدن درخواست‌ها برای ارائه یک پاسخ مستقیم به این پیشنهاد اشرف غنی شده که در جریان یک کنفرانس بین‌المللی در کابل در تاریخ ۲۸ فوریه سال جاری میلادی مطرح شد. رئیس‌جمهور افغانستان همچنین خواستار یک آتش‌بس شده که به دنبال آن طالبان می‌تواند به یک حزب سیاسی تبدیل شود.

یکی از منابع امنیتی افغانستان گفت: تصمیم‌گیری در رابطه با این مساله آسان نیست. اگر طالبان این پیشنهاد را رد کند به دولت کابل اجازه می‌دهد تا دست بالا را بگیرد.

در این یادداشت امضا نشده طالبان که روز سه‌شنبه منتشر شد، تاکید شده که این گروه برای مذاکره آماده است اما مذاکره با واشنگتن نه کابل؛ چراکه دولت اشرف غنی رژیم برده مهاجمان آمریکایی است.

این طعنه و کنایه‌ها به دنبال بیانیه هفته گذشته مطرح شد که در آن طالبان دولت افغانستان را یک دولت نامشروع و تلاش‌هایش برای برقراری روند صلح را گمراه کننده توصیف کرد.

در این اظهارات همچنین طالبان خواستار تحریم کنفرانس سران اسلامی در جاکارتا شد که قرار است درباره دورنماهای صلح در افغانستان صحبت کنند.

یکی از مقامات ارشد در شورای رهبری طالبان موسوم به شورای کویته تایید کرد که شبه‌نظامیان طالبان برنامه صلح اشرف غنی را جدی نگرفته‌اند.

این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت: ما اعلام کرده‌ایم که آماده مذاکره با آمریکا هستیم نه دولت کابل چراکه این دولت یک دولت دست نشانده و بازیچه است.

اما همه در رهبری طالبان چنین دیدگاه‌هایی ندارند.

یکی از مقامات غربی که با طالبان ارتباط دارد گفت: برخی از مقامات طالبان معتقدند که باید مذاکره کنند اما برخی دیگر می‌گویند که نباید با افغان‌ها مذاکره کنند و در این بین افرادی نیز وجود دارند که معتقدند که به هیچ عنوان نباید مذاکره‌ای داشته باشند.

یکی از فرماندهان سابق طالبان در ولایت قندهار گفت: برخی شبه‌نظامیان طالبان حقیقتا خسته شده‌اند اما به خاطر آنکه خانواده‌هایشان در پاکستان هستند نمی‌توانند تسلیم شوند. آنها هر کاری را که پاکستان به آنها بگوید به خاطر خانواده‌هایشان انجام خواهند داد.

پاکستان مدت‌هاست که به حمایت از طالبان و تامین پناهگاه‌های امن برای رهبران این گروه متهم شده است؛ اتهاماتی که اسلام آباد آنها را رد می‌کند.
منبع: ISNA
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: