به گزارش«شیعه نیوز»، مالزی اعلام کرد که در راستای همکاری کشورهای جنوب شرق آسیا به توسعه بازار حلال در فیلیپین کمک میکند تا جوابگوی جامعه مسلمانان 10 میلیون نفری فیلیپین باشد.
«مصطفی محمد» وزیر بازرگانی مالزی اظهار کرد که همکاری های کوالالامپور و مانیل، در مراحل اولیه خود است و شرکتهای فیلیپینی و مالزیایی میتوانند با یکدیگر در تولید محصولاتی چون شکر و نارگیل همکاری کنند.
وزیر بازرگانی مالزی همچنین خبر داد که مالزی محصولات خود را با نشان «حلال» به فیلیپین صادر میکند چرا که این محصولات در فیلیپین مشتریان زیادی دارد.
وی در مصاحبه خود با شبکه خبری فیلیپینی «ای.بی.اس» عنوان کرد: شرکتهای فیلیپینی که به دنبال گسترش بازار حلال خود هستند، نباید خود را تنها به غذا محدود کنند، چرا که این صنعت شامل بانکها، لوازم آرایشی و دارویی نیز میشود.
وی در اینباره افزود: این بازار بزرگ و در حال رشد است و زمان مناسبی برای اعضای آ.سه.آن، برای همکاری به وجود آمده است.
اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا موسوم به «آ.سه.آن» متشکل از 10 کشور در این منطقه از جهان شامل اندونزی به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان جهان میشود. این منطقه همچنین دارای کشورهایی با سریعترین رقم رشد اقتصادی است که شامل ویتنام و فیلیپین میشود.
حدود 80 درصد از جمعیت 103 میلیون نفری فیلیپین را مسیحیان کاتولیک تشکیل میدهند. با این حال در جنوب این کشور مجمع الجزایری و در نزدیکی کشورهای عمدتا مسلمان نشین مالزی، اندونزی و برونئی، بیش از 10 میلیون نفر مسلمان زندگی میکنند تا مسلمانان اقلیت قابل توجه این کشور محسوب شوند.
با این همه کیفیت پایین زندگی این اقلیت مسلمان که بی توجهی دولتهای مرکزی مسیحی از دلایل آن به شمار میرود، باعث شده تا طی سالیان اخیر نارضایتی هایی در میان آن ها به وجود بیاید.
گروههای تندرو و افراط گرا نیز با استفاده از نارضایتی مردم و نبود رفاه کافی در این مناطق، با تبلیغات افراط گرایانه خود، تعدادی از مردم این مناطق را به سمت گروههای تروریستی منحرف کردند.
از همین رو فعالیت گروههای تروریستی که همپیمانی خود را داعش اعلام کرده بودند با حمله تروریستی خود در سال گذشته میلادی (2017) باعث سقوط پنج ماهه شهر «مراوی» در «میندانائو» جزیره جنوبی کشور فیلیپین شد.
به گزارش رسانه های فیلیپینی توسعه صنعت حلال در کشور فیلیپین پس از ناآرامیهای به وجود آمده در مناطق مسلمان نشین، برای آشتی مردم ناراضی این مناطق با دولت مرکزی، میتواند گام مثبتی تلقی شود.