۰

ورود ارتش سوریه به عفرین و افزایش احتمال وقوع جنگ

وضعیت در شمال سوریه و مشخصا در عفرین وارد یک فرایند حساس و تنش زا شده است. جایی که ارتش ترکیه حملاتی را تحت عنوان عملیات شاخه زیتون آغاز کرده و اخیرا نیز نیروهای کرد از ارتش سوریه تقاضا کرده اند برای مقابله با حملات ارتش ترکیه به این منطقه اعزام شوند.خبرگزاری رویترز به‌نقل از یک مقام ارشد کرد در شمال سوریه می‌گوید شبه‌نظامیان کـرد و دولت مرکزی سوریه، برای ورود نیروهای ارتش به عفرین و همکاری در برابر حملات ترکیه، به‌توافق رسیده‌اند.
کد خبر: ۱۵۸۴۹۰
۰۸:۵۴ - ۰۱ اسفند ۱۳۹۶
به گزارش«شیعه نیوز»، وضعیت در شمال سوریه و مشخصا در عفرین وارد یک فرایند حساس و تنش زا شده است. جایی که ارتش ترکیه حملاتی را تحت عنوان عملیات شاخه زیتون آغاز کرده و اخیرا نیز نیروهای کرد از ارتش سوریه تقاضا کرده اند برای مقابله با حملات ارتش ترکیه به این منطقه اعزام شوند.

 خبرگزاری رویترز و شماری از شبکه‌های خبری محلی، به نقل از مقام‌ها و شبه‌نظامیان کـرد سوریه، از «توافق» میان آن‌ها و دولت دمشق، برای ورود ارتش سوریه به عفرین و «همکاری» در برابر حملات ترکیه، خبر داده‌اند.

خبرگزاری رویترز به‌نقل از یک مقام ارشد کرد در شمال سوریه می‌گوید شبه‌نظامیان کـرد و دولت مرکزی سوریه، برای ورود نیروهای ارتش به عفرین و همکاری در برابر حملات ترکیه، به‌توافق رسیده‌اند.

در همین زمینه، ارتش سوریه نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرد که تا ساعاتی دیگر، یگان‌های نظامی آن وارد عفرین می‌شوند.

بدران ژیان کرد، از مقام‌های اداری شمال سوریه که در کنترل کـردها قرار دارد، به رویترز گفته‌است نیروهای ارتش سوریه در برخی نقاط مرزی مستقر خواهند شد و ممکن است تا دو روز دیگر نیز وارد منطقه شوند.

دیگر رسانه‌ای که خبر مشابهی را منتشر کرده، شبکه خبری «کردستان۲۴» است که به نقل از یک مقام «یگان‌های مدافع خلق»، گفته آن‌ها وارد گفت‌وگو با مقام‌های دمشق شده‌اند. به گفته این مقام گروه شبه‌نظامی «ی‌پ‌گ» هدف از این گفت‌وگوها، ورود ارتش دولت مرکزی سوریه به عفرین و «دفاع در برابر حملات ترکیه» است.

سخنگوی ی‌پ‌گ در برابر پرسش رویترز در مورد همکاری‌های احتمالی به بیانیه‌ای که قبلا صادر شده بود اشاره کرده، که برپایه آن هنوز پاسخی از سوی ارتش سوریه دریافت نشده‌است.

دولت سوریه هنوز به این گزارش‌ها واکنشی نشان نداده‌است.

 

رویترز با اشاره به این موضوع که دولت مرکزی دمشق و نیروهای کـرد سوریه، در مقایسه با مابقی گروه‌ها، بیشترین مناطق تحت کنترل در سراسر کشور را در اختیار دارند، می‌گوید روابط «پیچیده» میان آن‌ها در فرجام جنگ داخلی سوریه نقش تعیین‌کننده‌ای خواهد داشت.

بدران ژیان کرد به رویترز گفته توافق صورت‌گرفته میان شبه‌نظامیان و نیروهای ارتش «تنها یک توافق نظامی» است و هنوز بحثی بر سر مسائل سیاسی انجام نشده‌است.

«روداو» نیز به‌نقل از مقام ارشد «حزب اتحادیه دمکراتیک» می‌گوید توافق فعلی بر سر «حفاظت از مرزها» است.

وزیر خارجه ترکیه در نخستین واکنش رسمی این کشور به ورود ارتش سوریه به منطقه عفرین گفته که حضور نیروهای سوریه در عفرین نمی‌تواند جلوی عملیات شاخه زیتون را بگیرد.

وزیر خارجه ترکیه می گوید که آنکارا ورود نیروهای سوری به شهر عفرین برای پاکسازی تروریست ها را اقدامی خوب می‌داند اما در صورت حمایت ارتش سوریه از گروه های کُرد با آن مخالف است.

بر اساس گزارش «دیلی‌صباح» چاووش اوغلو گفته اگر نیروهای ارتش سوریه به منظور مبارزه با نیروهای کُرد سوریه وارد عفرین شده‌اند ما با آن مشکلی نداریم اما اگر به قصد حمایت از آنها وارد منطقه عفرین شده آنگاه ما دست‌بسته نخواهیم بود و هیچ‌کس نخواهد توانست پیشروی نیروهای ترکیه را متوقف کند.

به نظر می رسد تحولات شمال سوریه وارد مرحله جدیدی شده است که می تواند زمینه های گسترش هرچه بیشتر بحران در این منطقه را فراهم کند.

ارتش سوریه و کردها اگرچه اختلافات زیادی با یکدیگر دارند و در مناطقی مانند دیرالزور و رقه ممکن است با همدیگر وارد تنش شوند، اما شواهد حاکی از آن است که در مسئله عفرین در حال ایجاد یک همکاری مشترک نظامی برای مقابله با ارتش ترکیه هستند.

در واقع عامل مشترکی که باعث شده کردهای طرفدار و تحت حمایت آمریکا از ارتش سوریه درخواست کمک کنند و ارتش سوریه نیز به درخواست آن ها پاسخ مثبت دهد تهدید مشترکی به نام ترکیه است.

ترکیه ادعا کرده که عملیات شاخه زیتون را با هماهنگی روس ها و اطلاع ارتش سوریه آغاز کرده است؛ اما دولت سوریه بارها از آنکارا خواسته به تجاوزات خود در سوریه پایان دهد و نیروهای خود را از شمال این کشور عقب براند.

به طور کلی، اتحادها و ائتلاف های میدانی و جنگی در سوریه بسیار سیال و پیش بینی ناپذیر هستند؛ به طوری که بازیگرانی که در یک منطقه یا استان سوریه دشمن هستند در محیط دیگر ممکن است به سمت ائتلاف و اتحاد برای مقابله با یک تهدید مشترک بروند.

در نهایت اینکه؛ شمال سوریه و به ویژه استان ادلب بیش از هر زمان دیگری وارد یک مرحله پیش بینی ناپذیر، تنش زا و پرمخاطره شده است که اگر بازیگران آن نتوانند اختلافات خود را مدیریت کنند، می تواند به یک درگیری و جنگ بزرگتر منجر شود.
منبع: TABNAK
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: