به گزارش«شیعه نیوز»، اپوزیسیون و نیروهای دولتی سوریه میگویند، با وجود اینکه داعش از پایگاههایش بیرون رانده شده است اما این تروریستها در حال بهرهبرداری از اختلافات میان دشمنانشان هستند و مشغول گروهبندی مجدد در سوریه شدند.
طی سال میلادی گذشته، داعش اراضی بیشماری را در سراسر عراق و سوریه از دست داد اما درست چند ماه پس از آنکه آخرین پایگاه بزرگ داعش در سوریه آزاد شد و روسیه و ایران اعلام کردند که این تروریستها شکست خوردند، افزایش تنشها و جاهطلبی ارضی جدید میان نیروهای بینالمللی منجر شد تا تمرکز از مابقی پایگاههای داعش برداشته شود.
یکی از چهرههای اپوزیسیون سوریه میگوید: عملیات ترکیه در شمال غرب سوریه علیه نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا هم به این تنشها دامن زد. کار داعش هنوز تمام نشده است و احتمالا این تمایل در برخی طرفها وجود دارد که مابقی آنها رها شوند تا بتوانند به جای آنها دشمنانشان را هدف قرار دهند.
گزارشهای پیشین "فایننشال تایمز" فاش میکند، اندکی پیش از افول خلافت داعش آنها برای چندین ماه زمان صرف آن کردند که منابع مالی خودشان را به دست سایر شبکههای خودشان برسانند. برخی از نیروهای اپوزیسیون سوریه میگویند، اکنون به نظر میرسد که ارتباط شبکهای و خطوط تامین در سراسر سوریه فعال شده باشد.
یکی از شیوخ قبیلهای از مناطق شرقی سوریه میگوید: آنها برای کنترل شهرها تلاشی نمیکنند. آنچه آنها انجام میدهند باز کردن راههاست. آنها نیاز دارند تا گروههای باقیمانده را در سراسر سوریه متصل کنند؛ از مرز جنوبی تا ابو کمال در شرق. شبکههای احیا شده همچون اهرمی از طرف داعش برای اجرای حملاتی در سراسر سوریه عمل میکنند. چنین تحولی خطرات بیشتری را متوجه حفظ ثبات در کشوری میکند که درگیریها داخلی آن منجر شده تا میلیونها تن به کشورهای همسایه فرار کنند و موجی از آوارگان به سمت اروپا روانه شوند.
با این حال رایان دیلون، سخنگوی ائتلاف تحت امر آمریکا این مساله را که نیروهای سوریه دموکراتیک (تحت امر آمریکا) حضور داعش را تحمل میکنند، رد کرد.
او با بیان اینکه تسلط بر مناطق صحرایی سختتر از کنترل مناطق شهری است، گفت: نیروهای داعش پراکنده شدند و اینگونه نیست که آنها جایی متمرکز باشند و بتوان آنها را آسان هدف قرار داد.
این سخنان در حالی مطرح میشوند که برخی از نیروهای اپوزیسیون تحت امر آمریکا و فعالان این شک و شبهه را دارند که طرف خودشان به گروههای کوچکی از داعش امان داده باشند تا آنها بتوانند حملاتی را علیه اصلیترین حامی منطقهای بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه که همان ایران است، صورت دهند. در پایگاه التنف تحت کنترل آمریکا در نزدیکی مرز سوریه با اردن و عراق، یکی از نیروها احیای گروه داعش را به تنشهای ایران – آمریکا مرتبط میداند که احتمالا پس از آن شدت گرفته است که واشنگتن همین ماه اعلام کرد ۲۰۰۰ سرباز آمریکا در شرق سوریه باقی میمانند تا با داعش و رشد نفوذ ایران مقابله کنند.