به گزارش«شیعه نیوز»، در پی این درگیری ها، دولت سودان جنوبی در این منطقه حالت فوق العاده اعلام کرده و در مناطق پرتنش که شاهد غارت و تعرض به زنان و ربودن کودکان است، نیروی نظامی مستقر کرده است.
داروی مابور نماینده مجلس سودان جنوبی در این ارتباط گفت: شغل ساکنان این منطقه قبیله ای در 250 کیلومتری شمال غرب 'جوبا' پایتخت سودان جنوبی، دامداری است و قبایل مختلف در خصوص چراگاه ها با هم در رقابت هستند .
مقام های محلی جمعه گذشته شمار کشته های این درگیری ها میان قبایل 'إثنیات الدینکا'، 'روب' و 'باکام' در ایالت دریاچه های بزرگ سودان جنوبی را که ششم دسامبر(15 آذر) آغاز شده، 60 تن اعلام کرده بودند .
'اتنی ویک' سخنگوی ریاست جمهوری سودان جنوبی در پی اعلام حالت فوق العده در این منطقه و استقرار نظامیان در آن، گفت: هدف از اعلام حالت فوق العاده، توقف خشونت ها است ، زیرا شمار زیادی از غیر نظامیان به دلیل درگیری های خشونت آمیز و سخت، در خانه هایشان به محاصره در آمده اند.
'پل ماشوک' وزیر اطلاع رسانی سودان جنوبی نیز در این خصوص گفت: تعدادی از خانه ها به آتش کشیده شده و ساکنان برخی روستاها ناچار به فرار از محل زندگیشان شده اند.
چوپانان قبایل رقیب در سودان جنوبی بسیار با هم درگیری می شوند و در جران این درگیری ها ، هر طرف اقدام به سرقت دام ها، غارت اموال طرف مقابل، تعرض به زنان و ربودن کودکان می کند که این آتش انتقام گیری را شعله ورتر می کند و باعث ناامنی در این کشور می شود .
سودان جنوبی در سال 2011میلادی از سودان جدا شد. از ابتدای سال 2013میلادی که جنگ های داخلی در این کشور میان طرفداران 'سالوا کر' رئیس جمهوری و 'ریک ماشار' معاون سابقش آغاز شد، اقتصاد وابسته به نفت آن دچار فروپاشی شد و با بالا رفتن نرخ تورم، فقر مردم نیز افزایش یافت.
درگیری ها در این کشور تازه استقلال یافته ده ها هزار کشته و میلیون ها آواره در پی داشته است.
شمار سودانی های نیازمند به کمک های غذایی چهار میلیون و 800 هزار نفر تخمین زده شده است.