۳

تحولات یمن از برکناری علی عبد الله صالح تا مرگ او

خبرگزاری فرانسه در گزارشی با اشاره به کشته شدن «علی عبد الله صالح» رئیس جمهوری سابق یمن به تحولات سیاسی و نظامی این کشور طی شش سال اخیر و از زمان برکناری صالح تا مرگ او پرداخت.
کد خبر: ۱۵۳۶۴۱
۰۹:۱۴ - ۱۴ آذر ۱۳۹۶
به گزارش«شیعه نیوز»، «فرانس پرس» در گزارشی به تحولات مهم یمن از زمان برکناری «علی عبد الله صالح» رئیس جمهوری سابق از قدرت در فوریه (بهمن/ اسفند) سال 2012 میلادی پرداخت.
علی عبدالله صالح روز دوشنبه کشته شد

**هادی قدرت را پس از صالح به دست گرفت
صالح در 27 فوریه (بهمن/ اسفند) 2012، پس از شش سال حکومت، به نفع معاونش «عبد ربه منصور هادی» از قدرت کناره گیری کرد.
صالح پیش از آنکه با طرح انتقال قدرت از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس موافقت کند، ماه ها بود که با اعتراضات گسترده مردمی در کشورش روبرو شده بود.
در تابستان سال 2014 میلادی، نیروهای انصارالله پس از چندین جنگ که نیروهای صالح در دوره ریاست جمهوری اش علیه آنها به راه انداخته بود و خود را در حاشیه می دیدند، از پایگاه هایشان در استان صعده در شمال یمن، حملاتی به صنعا پایتخت انجام دادند.
** ورود نیروهای انصار الله به صنعا
در 21 سپتامبر (شهریور/مهر) همان سال، نیروهای انصارالله با چند یگان نظامی قوی که همچنان طرفدار صالح بودند، وارد صنعا شدند و پس از چند روز درگیری، بر مقر حکومت سیطره پیدا کردند.
این در حالی است که علی عبد الله صالح، در طول ریاست جمهوری اش، شش مرتبه وارد جنگ با نیروهای انصار الله شده بود.
در 14 اکتبر (مهر/ آبان) سال 2014 میلادی، نیروهای انصار الله موفق شدند بندر «الحدیده» در غرب کشور را به کنترل خود درآوردند و تا مرکز کشور پیش رفتند.
نیروهای انصار الله در 20 ژانویه (دی / بهمن) سال 2015 میلادی، کاخ ریاست جمهوری در صنعا را به کنترل خود درآوردند. در 21 فوریه (بهمن /اسفند) نیز عبد ربه منصور هادی از صنعا به عدن گریخت و عدن را به عنوان پایتخت موقت خود اعلام کرد.
در ماه مارس (اسفند / فروردین) همان سال، نیروهای انصار الله تا جنوب یمن پیشروی کردند و عدن را نیز تحت کنترل درآوردند. «عبد الملک الحوثی» رهبر انصار الله هدف از این حملات را مبارزه با افراط گرایان گروه تروریستی القاعده و داعش اعلام کرد.

** زمانی که «طوفان قاطعیت» عربستان به دادِ هادی می رسد
در ماه مارس (اسفند / فروردین) 2015، 9 کشور به سرکردگی سعودی علمیات موسوم به «طوفان قاطعیت» را برای جلوگیری از پیشروی های نیروهای انصار الله آغاز کردند. در همین زمان، هادی نیز به ریاض پناه برد.
در 17 جولای (تیر / مرداد) همان سال، دولت فراری هادی، آزادسازی استان عدن را به عنوان اولین پیروزی نیروهای طرفداری هادی که مورد حمایت ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان بودند، اعلام کرد.
در نیمه ماه آگوست (مرداد / شهریور)، نیروهای طرفدار هادی توانستند پنج استان جنوبی یمن را تحت سیطره خود درآورند.
در ماه اکتبر (مهر/ آبان) سال 2015 میلادی، نیروهای هادی توانستند تنگه باب المندب، مهمترین مسیر کشتی رانی جهان را به تصرف خود درآورند. حملات آنها تا امروز به صنعا که تحت اختیار نیروهای انصار الله، بی نتیجه بوده است.

** سازمان ملل: یمن بدترین بحران انسانی در جهان را دارد
جنگ یمن از ماه مارس (اسفند /فروردین) 2015 میلادی، باعث کشته شدن بیش از هشت هزار و 750 نفر شده است که از این تعداد بیش از هزار و 500 تن کودک هستند. همچنین حدود 50 هزار تن زخمی شدند که بیشترشان غیرنظامی هستند.
سازمان ملل هشدار داد که یمن «با بدترین بحران انسانی» در جهان روبه رو است. در پی انتشار بیماری وبا بیش از دو هزار تن جان خود را از دست دادند و هشت میلیون تن دیگر به کمک های غذایی فوری نیاز دارند.

** ایجاد اختلاف میان هادی و استاندار عدن
در اواخر آوریل (فروردین / اردیبهشت) 2017 میلادی، هادی «عیدروس الزبیدی» استاندار عدن را از سمتش برکنار کرد.
در 11 می (اردیبهشت/ خرداد) همان سال، الزبیدی تشکیل «شورای انتقالی در جنوب» را اعلام کرد و خود ریاست آن را به عهده گرفت که هدفش اداره استان های جنوبی بود.

**آغاز اختلافات میان انصار الله و صالح
در 23 اگوست (مرداد / شهریور)، پس از آنکه علی عبد الله صالح، نیروهای انصار الله را «شبه نظامی» خواند، رهبر نیروهای انصار الله، صالح را به «خیانت» متهم کرد. روز بعد از آن، صدها هزار تن از طرفداران علی عبد الله صالح به مناسبت سی و پنجمین سالگرد تاسیس حزب کنگره مردمی، در صنعا راهپیمایی کردند.
در 26 آگوست (مرداد/ شهریور) همان سال، تنش میان نیروهای انصار الله و صالح در صنعا پس از کشته شدن یک فرد نزدیک به صالح و دو تن از نیروهای نزدیک به انصار الله، شدت گرفت.
در 29 نوامبر (آبان/ آذر)، بار دیگری درگیری هایی میان دو طرف در صنعا روی داد که منجر به کشته و یا زخمی شدن دست کم 60 تن طی چند روز شد.
در 2 دسامبر (آذر/ دی)، صالح به عربستان پیشنهاد گشایش صفحه جدیدی در روابط را به شرط لغو محاصره شدید یمن، ارائه داد.
انصار الله یمن این پیشنهاد صالح را کودتا علیه اتحاد او و از پشت خنجر زدن صالح به خود اعلام کردند.
در 4 دسامبر (آذر / دی)، هادی رئیس جمهور فراری یمن به نیروهایش دستور داد که با حمله به صنعا، پایتخت را پس بگیرند که در همین روز خبر کشته شدن علی عبد الله صالح رئیس جمهور سابق و 75 ساله یمن همراه تنی چند از همراهانش اعلام شد.
منبع: IRNA
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
نظرات بینندگان
سیدمحمد
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۴
عجب سرنوشت شومی داشت مثل معمر قذافی توسط مردمی که سالها برانها حکومت کرده بود اینچنین حقیرانه وذلیلانه به هلاکت رسید .الله اکبر از این سرنوشت باید همگان عبرت بگیرند
yebande
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۱۶
نوبت ما کی میشه؟
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۳
این بار نوبت بن سامانه انشاالله .