به گزارش«شیعه نیوز»، نیروهای سعودی در همین راستا «علی حسن النمر» تاجر شیعه را در خیابان «العنود» واقع در شهر «الدمام» بازداشت کردند. این در حالی است که شماری از نیروهای امنیتی اقدام به بازرسی منزل النمر کردند بدون اینکه دلیل بازداشت وی و حمله به منزلش را اعلام کنند.
براساس این گزارش، نیروهای سعودی النمر را روز یکشنبه بازداشت کرده و به مکان نامعلومی بردند این در حالی است که خانواده وی هنوز از محل و شرایط بازداشت وی هیچ اطلاعی در دست ندارند.
«علی حسن النمر» مدیر برنامه های پدرش «حاج حسن النمر» یکی از بزرگترین تاجران شهرستان الاحساء به شمار می رود. ناظران می گویند بازداشت وی در چارچوب استیلا بر ثروت وی و در راستای بازداشت های اخیر تجار و شخصیت های عربستانی قرار می گیرد.
دستور دادستان سعودی برای بازداشت روزنامه نگار شیعه
از سوی دیگر و در چارچوب اعمال محدودیت ها و نقض حقوق شیعیان در مناطق قطیف و الاحساء، دادستان سعودی خواستار حبس «محمد بن حسن البدر» روزنامه نگار شیعه و مسئول تصویربرداری و ویراستاری در اداره زندانی های منطقه الشرقیه به اتهام انتشار مقاله ای در تمجید از کادرهای حفاظت محلی در استان قطیف شد.
براساس این گزارش، در حالی که البدر با انتشار مقاله ای با عنوان «کادرهای حفاظت محلی… آیا برحق نیستیم؟» در فیسبوک، از تلاش های کادرهای کمیته های حفاظت محلی در قطیف و الاحساء و نقش آنها در برگزاری و تامین امنیت فعالیت ها و مراسم عاشورایی تمجید کرده بود، اما دادستان عربستان این موضوع را خلاف سیستم مبارزه با جرایم اطلاعاتی و اهانت به قوانین عمومی برشمرد و خواستار صدور حکم ۵ سال حبس و جریمه ۳ میلیون ریالی برای وی شد و حساب این روزنامه نگار را در فیسبوک بست..
کمیته های حفاظت محلی در منطقه قطیف و الاحساء در پی حملات تروریستی داعش علیه حسینیه ها و مساجد شیعیان دراین مناطق که منجر به شهید و زخمی شدن شماری از مردم این منطقه شد، کمیته هایی برای محافظت از مراسم عاشورایی در برابر خطرات تروریستی و انفجارها تشکیل داده بودند.
نیروهای سعودی پیش از این شماری از جوانان کمیته حفاظت از مراسم عاشورایی در قطیف و الاحساء را به بهانه های مختلف بازداشت کرده بودند.
تداوم سرکوب معلمان زن الاحساء
از سوی دیگر منابع آگاه در اداره آموزش و پرورش الاحساء اعلام کردند: یکی از چهار معلم زن منطقه قطیف که اوایل ماه گذشته به ادعای تحریک نسبت به درگیری های فرقه ای و در پی جلوگیری از شکستن مهر تربت امام حسین(ع) از سوی یکی از معلمان زن تبعید شده بودند، به دلیل مجازات خودسرانه اداره آموزش و پرورش احساء و پس از وخامت وضعیت جسمی و روانی، سقط جنین و انجام چندین عمل جراحی به بخش مراقبت های ویژه در یکی از بیمارستان های منطقه منتقل شده است.
از سوی دیگر اداره کل آموزش و پرورش منطقه الاحساء نام یکی دیگر از این چهار معلم را از فهرست نامزدهای نظارت آموزشی خط زد در حالی که وی آزمایش ها و امتحانات مربوطه را با موفقیت به پایان رسانده بود.
ناظران محلی معتقدند که مقامات عربستان به بهانه های مختلف و روش های گوناگون در پی لطمه زدن به شیعیان هستند. به گفته این ناظران، سرکوب معلمان زن و موج بازداشت های شیعیان تنها تلاش هایی برای سرکوب مردم منطقه، مطیع کردن آنها و دور کردنشان از مطالبه ی حقوق ملی خود در زمینه مشارکت سیاسی و برابری در اشتغال، توسعه و مدیریت کشور است.