به گزارش «شيعه نيوز»، «شهید امین الهانی»، استاد، مربی و فعال قرآنی بود که علاوه بر حدود هزار دانشجو که موفقیتهای خود را از دورههای مختلف «اندیشه و نوآوری» وی دارند، در بنای شخصیت ممتاز صدها دانشآموز در مدارس شهر الجبیل نقش داشته است.
آل هانی نتوانست از حملهای که در صبح روز شنبه، سوم تیرماه به او شد، نجات یابد و پیش از آن که در خودروی خود بسوزد، به ضرب چندین گلوله به شهادت رسید.
پایگاه خبری مرآة الجزیره در مطلبی گزارش داد: شواهد نشان میدهد آل هانی توسط گلولههای 50 میلیمتری و از فاصله 60 متری از یک پادگان نظامی هدف قرار گرفت که شش سال پیش بر روی سد الناصره در شهرک العوامیه که از هر سو محاصره شده است، ایجاد شده و از دهم می گذشته(20 اردیبهشت) تا کنون بهطور بیسابقهای بسیاری از شهروندان را در راهها و مناطق مسکونی مورد هدف قرار داده است.
حتی به ذهن این جوان نیز نمیرسید که او به آخرین لحظات عمر خود نزدیک میشود... او بعد از ساعت دو صبح شهرک القدیح را ترک کرد. پیش از آن که آل هانی به سمت خانوادهاش در شهر صفوی حرکت کند، یک تماس تلفنی به او شد و از او خواسته شد مسیر خود را به منطقه «الدخل المحدود» تغییر دهد تا نتایج ارزشیابی شرکتکنندگان در مراسم قرآنی را دریافت کند و از سمت الناصره و گذشتن از ایست بازرسی به شهرک خود برود.
انتظار و نگرانی
آل هانی در رسیدن به خانه تأخیر کرد و این امر موجب نگرانی بسیار خانواده وی شد و آنها هرچه تلاش میکردند با وی تماس بگیرند با تلفن خاموش روبهرو میشدند. در همین حین بود که خبر آتش گرفتن یک خودرو در اطراف شهرک العوامیه و در نزدیکی الناصره رسید.
خانواده آل هانی هنوز امید داشتند تا او به خانه برگردد و روزهای آخر ماه رمضان را در کنار آنها روزه بگیرد. طولی نکشید که با درخواست نمونه خون فرزند وی برای انجام آزمایشهای DNA نگرانی آنها بیشتر شد. آنها چهار شبانهروز را با ترس و نگرانی از مفقود شدن فرزندشان و در انتظار جواب آزمایش سر کردند. بهویژه این که در ماههای اخیر دست کم سه جوان در قطیف به ضرب گلولههای نیروهای سعودی به شهادت رسیده و در خودروهای خود سوخته بودند.
شبهات
نزدیکان شهید آل هانی در گفتوگو با مرآة الجزیره تصریح کردند: وی روز پیش از شهادت توسط یک فرد ناشناس تعقیب میشد که به یکی از دوستان خود به نام «ع س» از این بابت ابراز تعجب کرده بود.
وی در این باره میگوید: ما گمان میکردیم این تعقیب، یکی از اقدامات اطلاعاتی حکومت سعودی برای مطمئن شدن از عدم فعالیتهای سیاسی شهید آل هانی است. زیرا بسیاری از فعالان اجتماعی در روزهای اخیر رصد میشوند و حتی فکر این را هم نمیکردیم که این مسئله با هدف به شهادت رساندن او انجام شود.
وی همچنین افزود: حتی پس از سوختن اتومبیل مقامات سعودی در پلیس قطیف و مرکز استان به خانواده شهید اجازه ملاقات با وی را ندادند، بلکه به شدت با آنان برخورد کردند. آنها حتی زمانی که خانواده آل هانی کارت شناسایی او را برده بودند بر سر آنها فریاد کشیده و گفتند: «فرزند شما تروریست و مستحق مرگ بود و شما او را پنهان کرده بودید»!
حقیقت
مرآة الجزیره از منابع امنیتی به اطلاعاتی دست یافته است که تأکید میکند آل هانی حوالی ساعت 2:25 دقیقه صبح از طریق سد الناصره که یکی از پادگانهای نظامی در آنجا قرار دارد، به سمت منزل خود در صفوی حرکت میکرده که با چندین گلوله هدف قرار میگیرد. این منابع امنیتی از علت به شهادت رساندن او چیزی نگفتند.
یک منبع دیگر در این باره میگوید: آل هانی میخواست از مسیر بانک کشاورزی در العوامیه به منزل خود در صفوی برود که توسط گلولههای نظامیانی که داخل ماشین زرهی بودند به او شلیک شد و او ناچار شد برای در امان ماندن از گلولهها وارد اتومبیل خود شود که از هر سو به آن تیراندازی میشد و به محض این که اتومبیل حرکت کرد، تیراندازیها توسط نظامیان دیگر بیشتر شد تا این که خودرو آسیب دیده و از حرکت ایستاد.
این منبع آگاه افزود: بعد از این به هیچ کس اجازه داده نشد به محل حادثه نزدیک شود، اتومبیل آتش گرفت و زمانی که تقاضای اورژانس شد یک خودروی شهری و تعدادی بازرس آمدند.
بعد از آتش گرفتن اتومبیل، اورژانس رسید اما به بهانه احتمال انفجار منبع بنزین از نزدیک شدن امدادگران به خودرو ممانعت به عمل آمد تا این که بالاخره آتشنشانی بیست دقیقه بعد از آتش گرفتن اتومبیل آل هانی رسید.
سؤالهای بیجواب و سکوت مقامات
جشن گلوله شبانه، اتومبیل سوخته، خبرهایی از جسد سوختهای که شناسایی آن ممکن نیست، تعدادی عکس و ویدئوی کوتاه از آتش گرفتن اتومبیل، نه خبری و نه اطلاعاتی... حکومت و دستگاههای وزارت کشور، محل حادثه و همه اطلاعات و تفاصیل را در قبضه خود نگه داشته است.
علیرغم افتضاحی که تا کنون 16 روز از آن میگذرد، وزارت کشور عربستان بر خلاف عادت خود در حوادث مشابه همچنان سکوت کرده و هیچ بیانیه یا توضیحی را در این باره صادر نکرده است.
ناظران محلی از اهالی قطیف معتقدند که به شهادت رساندن آل هانی نشان دهنده مرحله جدیدی از هدف قرار دادن نخبگان شیعه و حتی افراد غیر سیاسی است که تا کنون در هیچ فعالیت اعتراضآمیزی در منطقه مشارکت نداشتهاند.
شخصیتهای شیعه در این باره میگویند: به شهادت رساندن فعال سرشناسی مانند امین آل هانی و سوزاندن اتومبیل او با هدف رهایی از شواهد به شهادت رساندن وی، مسئلهای است که با سکوت محو نمیشود.
آنها با تأکید بر مطالبات خانواده شهید آل هانی، فعالان و فرهیختگان بر کشف شبهات این جنایت و مجازات عاملان آن، تأکید کردند. فیلمهای ضبط شده در دوربینهای برجهای پادگان میتواند همه شبهات موجود در این مسئله و افرادی را که در به شهادت رساندن وی و سوختن پیکرش داخل اتومبیل دست داشتند، روشن کند.