به گزارش «شیعه نیوز»، آمار و ارقام هولناک به سادگی بیانگر تاثیر تحریم های ظالمانه غرب و آمریکا بر زندگی مردم سوریه است؛ سوری هایی که جنگ و جنایات گروههای تروریستی تحت حمایت طرف های خارجی از جمله غرب و آمریکا، زندگی آنها را مختل و بسیاری از شهرهای سوریه را به شهر اشباح تبدیل کرده است.
روزنامه الاخبار چاپ لبنان با انتشار مقاله ای به قلم "مرح ماشی"، نویسنده عرب، می نویسد: تفاوت قیمت ها در سوریه بیشتر زمانی خودنمایی میکند که فردی بعد از چند سال دوری از وطن به یک فروشگاه کالاهای اساسی در یکی از شهرهای سوریه وارد می شود؛ بدون شک او با افزایش 1100 درصدی قیمت ها مواجه می شود، افزایش قیمتی که معیشت سوری ها را مختل کرده است.
براساس گزارش های سازمان ملل متحد در سال 2016 ، 80 درصد مردم سوریه زیر خط فقر قرار گرفته اند و این رقم در مقایسه با قبل از جنگ در سوریه 12.2درصد افزایش یافته است.
قدرت خرید مردم سوریه اینک در مقایسه با قبل از جنگ و بویژه در سایه تحریم های ظالمانه آمریکا و غرب، 90 درصد کاهش یافته است و تاثیر آن را در همه بخش های جامعه سوریه به راحتی می توان مشاهده کرد.
بسته تحریم های آمریکا علیه سوریه در فوریه سال 2011 مشتمل بر توقف همه معاملات بانکی، ممنوعیت واردات اسلحه به سوریه، توقف صادرات نفت و گاز از این کشور و بلوکه کردن حساب های بانکی دولت سوریه در خارج بود که به تبع آن طرف عربی و ترکیه نیز در مسیر تحریم سوریه گام برداشتند و از همه مهم تر تحریم های اروپایی بود که به علت روابط اقتصادی نزدیک سوریه با کشورهای اروپایی، این تحریم ها سوریه را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
نتیجه تحقیقات "سازمان سوری در امور خانواده و اسکان" درباره تدابیر ظالمانه یکجانبه و تاثیر آن بر خانواده های سوری حکایت از آن دارد که با توجه به تکیه 45 تا 55 درصدی تجارت سوریه و مبادلات تجاری آن به اتحادیه اروپا، به سادگی می توان تاثیر تحریم های اروپا بر تجارت سوریه را تصور کرد.
براساس این گزارش، با کاهش شدید میزان سرمایه گذاری خارجی در سوریه، میزان بیکاری در این کشور به شدت افزایش یافته است و تحریمهای ظالمانه نه تنها به ظهور اقتصادِ در سایه در سوریه و مسموم شدن محیط کار و فعالیت کمک کرده و موجب فرار سرمایه گذاران شده است، دولت سوریه را نیز وادار کرده است که به دلال ها و تجار بازار سیاه متوسل شود.
از آغاز جنگ در سوریه، 14 شرکت نفتی که روزانه حدود 100 هزار بشکه نفت و 7 میلیون متر مکعب گاز طبیعی تولید می کردند، خاک سوریه را ترک کرده اند و زیان های سوریه در این زمینه به 27 میلیون دلار در سال 2015 افزایش یافت. بنابراین دولت سوریه ناچار شده به خواسته و شرایط شرکت های جایگزین تن دهد.
براساس این تحقیق که به آمارهای "مرکز پژوهش های سیاسی سوریه" استناد می کند، زیان های اقتصاد سوریه از تحریم ها و جنگ به 3368 میلیارد لیر سوریه رسیده است و در این میان بخش کشاورزی سوریه نیز به شدت خسارت دیده است به گونه ای که سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص محلی به 5درصد کاهش یافته است این درحالی است که پیش از جنگ و تحریم، این سهم 5 برابر بود.
همچنین بر اساس گزارش اولیه وزارت صنعت سوریه، بخش صنعت این کشور 100 میلیارد لیر خسارت مستقیم و 113 میلیارد لیر خسارت غیر مستقیم متحمل شده است.
از سوی دیگر گزارش وزارت آموزش و پرورش سوریه بیانگر آن است که 5 هزار مدرسه از مجموع 22500 مدرسه در نتیجه جنگ و در گیری خسارت دیده است به گونه ای که 3 هزار مدرسه به طورکلی یا جزئی ویران شده است و بازسازی آن حدود 100 میلیون دلار هزینه دارد.
همچنین جنگ و درگیری و موج تحریم ها باعث شده است که بودجه دولتی آموزش و پرورش سوریه از 708 میلیون دلار در سال 2010 به 65.7 میلیون دلار در سال 2016 کاهش یابد.؛ این درحالی است که بخش بهداشت وسلامت سوریه نیز وضع بهتری ندارد زیرا کمبود یا نبود دارو و افزایش قمیت آن، سلامتی و بهبود بیماران را که در زمان قبل از جنگ تقریبا رایگان بود، با مشکل جدی مواجه کرده است.
براساس گزارش های سازمان بهداشت جهانی در سال 2014، دولت سوریه برای آن که بتواند خدمات بهداشتی نسبتا مطلوب به شهروندان سوری ارائه کند، به بودجه 246 میلیون دلاری نیاز دارد.
گزارش وزارت بهداشت سوریه نیز در سال 2014، خسارت های بخش بهداشت این کشور از جنگ و تحریم را 100 میلیون لیر اعلام کرده است.