به گزارش «شیعه نیوز»، محمود الضبع، رئیس شورای اداری مرکز کتب و اسناد ملی مصر گفت: بخش مرمت این مرکز کار ترمیم مصحف «سیده نفیسه» را که یکی از مشهورترین و نادرترین قرآنهایی است که مرکز به آن دست یافته، به پایان رسانده است.
وی افزود: در حال حاضر تحقیق درباره تاریخچه این قرآن که در سال ۱۸۷۸ میلادی از سوی مسجد «سیده نفیسه» مصر به مرکز اهدا شد، در حال انجام است.
سیده نفیسه از نوادگان امام حسن مجتبی(علیه السلام) و دختر حسن بنزید بنحسن است و مقبره وی در کشور مصر قرار دارد. منابع تاریخی، او را از زنان عابد، زاهد، محدّث، نیکوکار و حافظ قرآن کریم شمردهاند. وی همسر اسحاق مؤتمن فرزند، امام جعفر صادق(علیه السلام) بود. مقبره این بانو در قاهره از زیارتگاههای مشهور مسلمانان بهویژه شیعیان است.
برخی منابع سیده نفیسه را زاده سال ۱۴۰ هجری قمری در مکه میدانند و سال وفات وی نیز ۲۰۸ هجری در مصر اعلام شده است.
هنگام درگذشت روزه بود، از وی خواستند روزه را بشکند، گفت: «عجبا ۳۰ سال است که از خداوند درخواست میکنم که با حال روزه از دنیا بروم و حال که روزه هستم افطار کنم؟» سپس شروع به تلاوت سوره انعام کرد، پس از قرائت آیه ۱۲۷این سوره « لَهُمْ دَارُ السَّلَامِ عِنْدَ رَبِّهِمْ: براى آنان نزد پروردگارشان سراى عافيت است» درگذشت.
اولین بنای آرامگاه وی را در قاهره به عبیداللّه بن السری الحاکم، حاکم مصر نسبت دادهاند. در دوره فاطمیان مستنصر باللّه آن را بازسازی کرد.