۰

تحرکات خصمانه عربستان علیه رییس جمهوری مصر

سازمان اطلاعات مصر از تحرکات خصمانه عربستان علیه عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر خبر داد.
کد خبر: ۱۳۶۰۶۳
۱۲:۲۵ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۵
به گزارش «شیعه نیوز»،  مرکز مطالعات عربستان سعودی در گزارشی در همین زمینه به نقل از منابع امنیتی وابسته به سرویس های اطلاعاتی مصر نوشت: بعد از ناکامی احمد قطان سفیر عربستان در قاهره که قصد داشت اهداف ریاض را در مصر پیاده کند، پرونده مصر به ترکی الفیصل رئیس سابق سرویس اطلاعاتی عربستان سعودی منتقل شد.

ترکی فیصل قصد دارد در وهله اول با دعوت از نبیل فهمی و سامی حافظ عنان و عمرو موسی و مصطفی الفقی و برخی دیگر از مسئولین احزاب مصری به ایجاد تشکلی برای بررسی راهکارهای کنترل السیسی و واداشتن او به پیروی از عربستان سعودی دست بزند.

این منابع تاکید کردند که ترکی الفیصل در ماه های اخیر تلاش کرد با تعدادی از سازمان های حقوق بشری فعال در مصر دیدار کند، اما با سد محکم سرویس های اطلاعاتی مصر روبرو شد.
از سوی دیگر مراد موافی رئیس اسبق اطلاعات مصر نیز در راستای تلاش های ترکی الفیصل درخواست وی را برای دیدار رد کرد.

شایان ذکر است، که ترکی الفیصل معتقد است السیسی مجبور به بهبود روابط با عربستان سعودی است و سیاست کنونی او به منظور امتیاز گیری از عربستان و دریافت کمک های بیشتر از آن است. همچنین او معتقد است که اصرار السیسی بر این سیاست ها عواقب وخیمی را برای او بدنبال خواهد داشت و چه بسا او را از اریکه قدرت به زیر کشد.
دلایل بی شماری باعث ایجاد بحران روابط بین مصر و عربستان شده است که از مهمترین آنها مساله ترسیم مرزهای آبی بین دو کشور و واگذاری دو جزیره تیران و صنافیر از سوی قاهره به ریاض و همچنین اختلاف نظرهایی که مقامات دو کشور در باره جنگ در یمن و سوریه دارند، می باشد.
عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر سال گذشته برای مواجه با بحران مالی و اقتصادی و بدهی های کلان این کشور توافق کرد دو جزیره تیران و صنافیر را به عربستان سعودی واگذار کند؛ در مقابل عربستان نیز قول داد میلیاردها دلار در مصر سرمایه گذاری نماید.
این توافق موجب خشم جامعه مصر و اعتراض و در پی آن انجام تظاهرات اعتراض آمیز بود.
پس از اعلام خشم و انزجار جامعه مصر از واگذاری دو جزیره مذکور دولت مصر توافق نامه ترسیم مرزهای دریایی با عربستان را به پارلمان ارجاع داد و پارلمان مصر نیز بعد از چند بار تاخیر در برگزاری جلسه بررسی این مساله عاقبت آن را تصویب کرد و در نهایت یک دادگاه تجدید نظر عالی اداری مصر حکم نهایی در پرونده جزایر مصری را صادر کرد و اعلام نمود این دو جزیره به مصر تعلق دارد.
مصر و عربستان در مسایل دیگری مانند جنگ در سوریه و حمایت و پشتیبانی عربستان از گروه های تکفیری و اخوانی در سوریه و امتناع مصر در جنگ علیه یمن از جمله دلایل بحران بین روابط قاهره و ریاض است.

رای مثبت مصری ها در شورای امنیت به قطعنامه ای که روسیه آن را مطرح کرده بود نیز یکی دیگر از دلایل بحران روابط بین دو کشور است.
در جریان این تحولات ریاض برخی از امکاناتی را که در اختیار مصری ها گذاشته بود محدود کرد به طوری که شرکت آمریکایی سعودی آرامکو چند ماه پیش اعلام کرد از ارائه فرآورده های نفتی به مصر خودداری می کند.

در حال حاضر روابط مصر و عربستان همچنان تیره است و میانجیگری کشورهای عربی از جمله امارات نیز نتوانسته روابط بین قاهره و ریاض را بهبود بخشد.
منبع: IRNA
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: