به گزارش «شیعه نیوز»، آلکساندر رادواگ نماینده حزب سوسیال مسیحی خواستار وضع پرداخت مالیات از سوی مساجد در آلمان با عنوان "مالیات مساجد" شد. وی در سخنان خود عنوان کرد که ائمه جماعت مساجد، در خارج از آلمان تحصیل کرده اند و از لحاظ مالی از سوی کشورهای خود حمایت می شوند که این امر باعث اعمال نفوذ آن کشورها در مساجد می شود.
وی ادامه داد: مسئله از آن جایی آغاز می شود که ما در برخی کشورهای اسلامی رشد و توسعه اما در برخی دیگر شاهد پسرفت هستیم. همین این امر با ساختارهای اجتماعی جامعه آلمان در تضاد است و دقیقا به همین دلیل است که نیاز به یک زندگی اسلامی در چهارچوب آلمانی و اروپایی احساس می شود. اولین قدم در این راه نیز می تواند حمایتهای مالی از سوی خود مسلمانان از طریق پرداخت مالیات بوده تا بدین وسیله نقش حامیان آنها در کشورهای خود از میان برود.
رادواگ در ادامه سخنانش می گوید: سوال اصلی که در این بین مطرح می شود اینست که مقررات مالیاتی مساچد چگونه وضع می شود؟ آیا می توان قوانین آن همانند قوانین کلیساها وضع شود؟ مسئله حائز اهمیت در این بین اینست که ابتدا مراکز اسلامی طبق قوانین عمومی، به تعیین وضعیت حقوقی خود و تعیین شخص حقوقی همت گمارند. که البته در ایالت بایرن، تا رسیدن به این نقطه فاصله زیادی باقیست.
در این بین، کشور اتریش می تواند به عنوان یک سرمشق برای آلمان در نظر گرفته شود چرا که این کشور از سال 2015 قانونی را وضع نموده که طبق آن، مراکز اسلامی باید توسط پرداخت مالیات از سوی مسلمانان حمایت شده و هرگونه حمایتهای مالی از کشورهای این مراکز غیرقانونی می باشد.
آرهان کارداس حقوقدان و نویسنده ترکیه ای-اتریشی در این مورد اینگونه می گوید: اسلام به عنوان یک مذهب و از لحاظ حقوقی به میزان کلیساهای کاتولیک و پروتستان در اتریش پذیرفته شده است و ما می توانیم از این قانون در آلمان نیز استفاده کنیم. این امر سبب می شود که مراکز اسلامی به صورت مستقل اداره شده و مسلمانان می توانند در آن مشارکت مستقیم داشته باشند.