به گزارش «شیعه نیوز»، با اینکه خبر پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موجی از نگرانی را در جهان منتشر کرد، یکی از متحدان آمریکا نسبت به آینده جهان با ریاست جمهوری وی امیدوار است: عربستان سعودی.
مقامات سعودی کمتر درباره این مسئله اظهار نظر میکنند؛ با اینحال، به نظر میرسد سیاستهای دونالد ترامپ همسو با سیاستهای عربستان خواهد بود. بسیاری از جمهوریخواهان در آمریکا با توافق هستهای ایران مخالفت کرده اند. پس از حصول توافق هستهای ایران، سعودیها احساس کردند واشینگتن آنها را به حاشیه رانده و به تهران قدرت بخشیده است.
در سخنرانیهای انتخاباتی، ترامپ توافق هستهای ایران را "بدترین توافق تاریخ" خواند و تعهد داد پس از راهیابی به کاخ سفید، لغو این توافق در اولویت نخست وی قرار خواهد گرفت. با اینحال، اظهارات ترامپ درباره مسلمانان و بیتجربگی وی در سیاست خارجی، نگرانی سعودیها را برانگیخته است.
این در حالی است که مقامات ارشد عربستان با اطمینان اعلام کرده اند ترامپ همکاری بین ریاض و واشینگتن را از سر خواهد گرفت. در پیام تبریک ملک سلمان – پادشاه عربستان – به دونالد ترامپ به "روابط تاریخی نزدیک" میان ریاض و واشینگتن اشاره شده است. "سداد الحسینی" – یکی از مقامات ارشد سابق شرکت ملی نفت عربستان – در مصاحبه با انبیسی نیوز گفت: "دولت جرج بوش فاجعهبار بود." وی افزود: "اوباما هیچ دستاوردی نداشته است. اما ترامپ یک تاجر است. او میداند چگونه میتوان با جهان معامله کرد. ما نیز میتوانیم با وی وارد معامله شویم." وی دونالد ترامپ را فردی قابل اطمینان توصیف کرد که میتوان با او وارد مذاکره شد.
وی گفت: "ترامپ فردی است که میگوید: با اینکه از شما متنفرم، اما بیایید بر سر میز مذاکره بنشینیم و به توافق برسیم. آمریکا چند روز پیش (پیش از اعلام نتایج انتخابات) ضعیف بود، اما با روی کار آمدن دونالد ترامپ، این کشور بار دیگر قدرت یافته است."
اقدامات دولت اوباما در جنگ سوریه، خشم مقامات عربستان – که از گروههای مخالف دولت دمشق حمایت میکند – را برانگیخته بود. با اینکه سعودیها نسبت به آینده روابطشان با آمریکا امیدوار هستند، با احتیاط عمل میکنند و رویکردی محتاطانه را در قبال دولت ترامپ در پیش گرفته اند. یکی از مسائل مهم برای سعودیها، قانونی است که به واسطه آن، بازماندگان حملات 11 سپتامبر میتوانند از دولت عربستان شکایت کنند. این قانون در کنگره آمریکا، آرای بسیاری را از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه کسب کرد.
ترکی الفیصل – رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان – در یک سخنرانی در واشینگتن، نگرانیهای سعودیها را تشریح کرد. وی گفت: "پس از 7 سال، روند صلح عربستان و اسرائیل به بنبست رسیده است، تروریسم القاعده جای خود را به تروریسم داعش داده است، شرایط عراق، سوریه، افغانستان و یمن فاجعهبار شده است. ایران نیز بیش از پیش قدرت گرفته است. در صورتی که رئیس جمهور آینده آمریکا مدیریت مناسبی نداشته باشد، نه تنها خاورمیانه، بلکه تمام جهان دچار تنشهای بیشتری خواهد شد."