۰

روزشماری کشورهای عربی برای مقابله آمریکا با ایران

عرب‌های سنی زمامداری باراک اوباما را فاجعه‌ای برای خود ارزیابی می‌کنند. ناظران می‌گویند که سیاست عدم‌ مداخله اوباما زمینه‌ای برای تقویت ایران و نیروهای شیعی در منطقه شد. آنها به ریاست جمهوری هیلاری کلینتون امید بسته‌اند.
کد خبر: ۱۲۹۸۳۵
۱۰:۱۵ - ۱۵ آبان ۱۳۹۵
به گزارش «شيعه نيوز»، سایت دویچه وله آلمان در گزارشی با عنوان "کارنامه منفی اوباما برای ناظران جهان عرب" از روز شماری کشورها عرب برای رفتن اوباما و آمدن هیلاری کلینتون خبر داد. بوشته رادیو دویچه وله کشورهای عربی امیدوارند با سرکار اومدن کلینتون، امریکا با قدرت بیشتری به منطقه برگردد و در مقابل نفوذ ایران در منطقه بایستد. در ادامه متن کامل این گزارش می آید:

کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خود را متحد ایالات متحده می‌دانند اما محافل سیاسی این کشورها عقیده دارند در هیچ زمانی به اندازه دوران باراک اوباما به آنها کم‌توجهی نشده است. ناظری می‌گوید که این کشورها برای رفتن اوباما و آمدن کلینتون روزشماری می‌کنند.

محافل و صاحب نظران سیاسی عرب عقیده دارند که در زمان اوباما، ایالات متحده خود را از تمام بحران‌های مهم خاورمیانه عقب کشید و نتیجه آن این بود که ایران، تنها حاکمیت شیعی منطقه، از این خلاء سیاسی استفاده کرد تا آنجا که امروز به صورت بزرگترین قدرت منطقه در آمده است.

به عقیده این ناظران، آمریکا به امید رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران، دست این کشور را در مناطق بحرانی باز گذاشت و امروز از ترس به خطر افتادن همان توافق با ایران مماشات می‌کند.

ناظران جهان عرب می‌گویند، اوباما سیاست خود را بر پایه شکست ایالات متحده در عراق تنظیم کرد. به دنبال سقوط صدام حسین در سال ۲۰۰۳، عراق به دموکراسی نرسید بلکه در غرقاب جنگ داخلی فرو رفت؛ جنگی که از دل آن داعش بیرون آمد، یک گروه تروریستی بی‌نهایت وحشی و خشن.

 باراک اوباما برای پایان دادن به بحران، مشکلات اعراب را به خودشان واگذار کرد. نتیجه آن شد که امروزه ملی‌گرایان عرب با تأسف شاهد هستند که ایران عملا بر چهار پایتخت عربی مسلط است: بغداد، دمشق، بیروت و صنعا.

بیشتر ناظران سیاسی عرب که خود را از سوی اوبامای دموکرات، رهاشده می‌بینند، حکومت جمهوری‌خواهان را ترجیح می‌دهند، زیرا باور دارند که آنها بهتر می‌توانند با جاه‌طلبی‌های ایران مقابله کنند. اما در شرایط فعلی که نامزد اصلی جمهوری‌خواهان کسی مانند دونالد ترامپ است، آنها ترجیح می‌دهند از هیلاری کلینتون حمایت کنند.

عبدالخالق عبدالله، استاد علوم سیاسی در دانشگاه دبی، عقیده دارد که در جهان عرب کسی ترامپ را جدی نمی‌گیرد. او درباره کلینتون می‌گوید: «ما او را خیلی خوب می‌شناسیم، به خوبی با او کار کرده‌ایم. او سیاستمداری کارکشته است و خاورمیانه را به خوبی می‌شناسد».

این کارشناس عرب آرزو دارد که هیلاری کلینتون از همان اولین روز ریاست جمهوری به خاورمیانه بپردازد. او می‌گوید: نه تنها در برابر ایران بلکه در برابر نفوذ روسیه نیز در این منطقه باید مقابله کرد.

 عبدالخالق عبدالله انتقاد می‌کند که اوباما به خاطر آن که خود را "مرد صلح" می‌داند،از درگیری فعال در بحران سوریه اجتناب ورزید و میدان بازی را به روسیه و ایران وا گذاشت: «جایزه نوبل صلح برای بی‌عملی فاجعه‌بار.»

به عقیده ناظران عرب، دولت  اوباما نه تنها از دخالت فعال در سوریه خودداری کرد، که قدرت‌های منطقه را نیز از یاری بیشتر به شورشیان سوریه باز داشت. آنها امید دارند که با آمدن کلینتون و بازگشت امریکا با اراده‌ای قوی به منطقه، کشورهای عرب بتوانند نیازهای مالی و تسلیحاتی قیام مردم سوریه علیه بشار اسد را تأمین کنند.
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: