به گزارش «شيعه نيوز»، «رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهور ترکیه، دیروز، 24 مهرماه، ضمن سخنانی در مراسم افتتاحیه دانشکده الهیات دانشگاه «رجب طیب اردوغان» در شهر «ریزا»(شمال شرق ترکیه) گفت: راز پیشرفت و ارتقای مسلمانان در خواندن قرآن و حدیث، فراگیری تفسیر و یادگیری زبان عربی است و مهمترین مسئولیت مؤسسات دینی، توضیح و اصلاح افکار و اندیشههای باطل و نادرست است.
رجب طیب اردوغان که کشورش با تسهیل ورود تروریستهای تکفیری از مناطق مختلف جهان به سوریه، نقش مهمی در نابودی تأسیسات زیربنایی این کشور اسلامی داشته و نقش مستقیمی در آوارگی میلیونها شهروند مسلمان سوری داشته است، در اظهاراتی عوامفریبانه خواندن قرآن و حدیث را لازمه پیشرفت مسلمانان دانست.
همچنین، دولت اردوغان در طول سالهای گذشته ثابتکرده که فقط به دنبال منافع داخلی است و آرمانهای جهان اسلام بههیچ وجه برای ترکیه مهم نیست که نمونه اخیر آن عادیسازی روابط با رژیم اشغالگر صهیونیست بهعنوان غاصب سرزمین ملت فلسطین و دشمن نخست امت اسلام بوده است.
رئیس جمهور ترکیه در بخش دیگری از سخنانش در این مراسم، ژست دوستدار علم و دانش به خود گرفت و گفت: طبیعت از فراغ و تنبلی بیزار است و اگر جویندگان علم و دانش، میداندار نباشند، بهزودی راه برای دلالانی که از راه دین، معامله و تجارت میکنند، باز خواهد شد.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: ما وظیفه داریم تعداد دانشمندان و علمای دینی را که در حوزه انتشار و تبلیغ فعالیت میکنند، افزایش دهیم و زیرساختهای مؤسسات فعال در حوزه علوم دینی را برای تأثیرگذاری و جذابیت بیشتر بهبود بخشیم.
رجب طیب اردوغان در پایان گفت: سختگیری و ایجاد محدودیت در حوزه مسائل دینی در طول سالهای وقوع کودتای نظامی در ترکیه و ممنوعیت آزادیهای دینی در این کشور، عرصه را برای جولاندادن امثال «محمد فتح الله گولن»(واعظ، نویسنده و تدریسکننده علوم اخلاقی و الهیات اهل ترکیه که در تبعیدی خودخواسته در پنسیلوانیای آمریکا زندگی میکند) مهیا کرد.
اسلام ليبرالمسلک موردنظر دولتمردان اسلامگرای تركيه، اسلامی سازشكار و منفعتطلب است كه اهل مبارزه با استكبار و قدرتهای زورگو نيست، گرچه شايد علیالظاهر با برخی از اقدامات دولتمردان دولتهای زورگو و مستكبر غرب و صهيونيست هم هر از گاه مخالف باشد، اما اين مخالفتها بيشتر يک ژست سياسی براي بهرهبرداریهای سياسی دولتمردان ترك در جهان اسلام و نوعی عوامفريبی است. اسلام الگوی تركيه، اسلامی متضاد با آرمانگرايی اسلامی است و بيشتر اهل زد و بند و برخاسته از ديدگاهی ماكياوليستی است. بيشتر مصلحتانديش است و تنها منافع خود، حزب و گروه و كشور خود را در نظر میگيرد و حاضر نيست هيچ هزينهای برای آرمانها و منابع ساير مسلمانان جهان بپردازد.