به گزارش «شيعه نيوز»، مراجع تقلید به پرسشی درباره استفاده از طبل و سنج در عزاداری پاسخ گفته اند.
متن پرسش مطرح شده وپاسخ پنج تن از مراجع تقلید بدین شرح است:
آیت الله العظمی سیستانی
س:استفاده از طبل و سنج در دسته جات سینه زنی سید الشهداء (علیه السلام) آیا جائز است ؟
پاسخ: مانعی ندارد.
آیت الله العظمی صافی گلپایگانی
س: نظر مبارک راجع به طبل و سنج جهت هماهنگ نمودن سینه و زنجیر زدن در عزاداری ماه محرم چیست؟
ج. مراسم عزاداری حضرت سیدالشهداء (علیه السلام) که به صورت مجالس روضه و سخنرانی و حرکت هیئتهای عزا برگزار میشود از شعائر بزرگ مذهب و موجب احیای آثار اهلبیت علیهمالسلام و از علائم شعور دینی و تبلور احساسات مذهبی است، باید مظاهر آن مظاهر ایمانی بوده و هر چه از آلایش استعمال این وسایل و آلات منزهتر باشد و ساده و بیپیرایهتر برگزار شود. شکوه معنوی آن برتر و جلوههای آموزنده آن بیشتر میشود؛ این پیرایهها و آلایشها خصوصاً استفاده از آلات لهو که شرعاً ممنوع است از حال عزا و سوگواری و توجه به مفاهیم بلند و آموزنده این مراسم مانع میشود. امید است در برگزاری این شعائر همگان موفق و مشمول عنایات خاصه حضرت بقیهاللّه (علیه السلام) باشند.
آیت الله مکارم شیرازی
س:استفاده از طبل و سنج در مراسم عزادارى و غیر آن چه حکمى دارد؟
پاسخ : استفاده از طبل وسنج در این مراسم آن چنان که معمول است و آهنگ لهوى در آن نیست اشکالى ندارد.
آیت الله خامنه ای
س:استفاده از ادوات موسیقی (محلی یا غیر آن) نظیر طبل، سنج، دمام و … برای عزاداری اباعبداللهعلیهالسّلام در هیئتها چه حکمی دارد؟
ج: استفاده از آلات موسیقی، مناسب با عزاداری سالار شهیدانعلیهالسّلام نیست و شایسته است مراسم عزاداری به همان صورت متعارفی که از قدیم متداول بوده، برگزار شود. البته استفاده از طبل و سنج به نحو متعارف اشکال ندارد.
آیت الله روحانی
س:آیا طبل زدن در مراسم عزادارى سیدالشهداء(علیه السلام) در خیابان ها، جزء موسیقى حساب مى شود؟ و در صورت ایجاد مزاحمت در اوایل شب چه حکمى دارند؟
جواب:
باسمه جلت اسمائه; طبل زدن در عزاى سید الشهداء(علیه السلام) موسیقى نیست و جائز است، و خیال نمى کنم که شیعه محب اهل بیت(علیهم السلام) عزادارى در اوایل شب را مزاحمت بداند.