۰

فتوای آیت الله سیستانی و حشد شعبی از نقطه نظر مسیحیت

کد خبر: ۱۲۶۸۴۵
۰۹:۲۳ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۵
به گزارش «شيعه نيوز»، فتوایی که تمام معادلات را بر هم زد و تاثیری قوی در جامعه عراق برجای گذاشت و طوایف مختلف آن را برای دفاع از وطن بسیج، و به مبارزاتی وارد کرد که چهره تاریخ را که تکفیری ها با اعمال شرم آور خود به دنبال بدنام کردن آن بودند، تغییر داد. شفقنا با شماری از شخصیت های دینی، رسانه ای و سیاسی مسیحی لبنان که حضور تاثیرگذاری در عرصه این کشور داشته و دارند، گفت وگو کرده و آرا و دیدگاهها و نقطه نظرات آنها را درباره  فتوای جهاد آیت الله العظمی سیستانی، تشکیل نیروهای داوطلب مردمی عراق موسوم به «حشد شعبی» و حضور مسیحیان در این نیروها را جویا شده است.

پس از گفت وگو با این شخصیت ها مشخص شد که آنها در این خصوص دارای دیدگاهها و افکار متفاوتی هستنداما در یک موضوع اساسی با یکدیگر توافق نظر دارند و آن هم تمجید از عملکرد حشد شعبی و حضور مسیحیان در صفوف این نیروها است. در زیر گفت وگوی شفقنا با این شخصیت ها و دیدگاههای خواندنی آنها درباره حشد شعبی و فتوای جهاد کفایی آیت الله العظمی سیستانی آورده می شود:

کشیش«سهیل قاشا» اندیشمند مسیحی : مشارکت در حشد شعبی وظیفه مقدسی است

کشیش پدر«سهیل قاشا» اندیشمند وشخصیت مسیحی عراقی ساکن لبنان که در شهر «برمانای» این کشور سکونت دارد، در گفتگوی خود با شفقنا ضمن تمجید از فتوای مرجعیت دینی و تبریک به تشکیل سازمان حشد شعبی، از  این نیروها در کنار ارتش عراق به عنوان ارتش اول نابودی نیروهای ستمگر در منطقه یاد کرد و گفت: حضور نیروهای مسیحی در چارچوب حشد شعبی برای آزادسازی مناطقی که از سوی داعش اشغال شده، وظیفه مقدسی است.

قاشا اظهار کرد: مسلمانان و مسیحیان باید در کنار یکدیگر ازعراق و پیشرفت آن دفاع کنند. دفاع از وطن بر هر انسانی از هر مذهب و قومیتی هم که باشد، واجب است؛ زیرا هرچیزی می تواند عوض شود غیر از وطن.

این اندیشمند مسیحی درباره نقش حشد شعبی در حفاظت از مسیحیان عراق نیز تاکید کرد: نقش حشد شعبی در مبارزه با نیروهای شرور و حفظ امانت های وطن و مردم آن از قبیل مسلمانان، مسیحیان، ایزدی ها، صابئین و دیگر گروهها مثبت بوده است.

این شخصیت مسیحی ادامه داد: عراق شرایط سختی را پشت سر گذاشته است. نیروهای زیادی برای مبارزه علیه عراق بسیج شده اند. ما امروز به یکپارچه کردن تلاش ها برای مقاومت با این توطئه بزرگ نیاز اساسی داریم. این نیروها هرگز نخواهند توانست عراق را از پا دربیاورند.

رئیس طایفه مسیحیان سریانی لبنان: بدترین انسان ها کسانی هستند که سنی، شیعه، مسیحی و ایزدی ها را سر می برند

«حبیب افرام» رئیس طایفه مسیحیان سریانی لبنان نیر در گفتگو با شفقنا تاکید کرد: آنچه از مسیحیان شرق محفاظت می کند، وطن آنها و دولت هایشان هستند اما در صورت فروپاشی دولت مرکزی و یا شکست ارتش ملی، حق دفاع از وجود، به حقی مقدس تبدیل می شود.

افرام با بیان اینکه هر سازمانی چه حشد شعبی و چه هر سازمان دیگری که با تروریسم مبارزه کند و به تعددگرایی و تنوع ایمان داشته باشد، دوست و متحد است و دارای نقش مثبت می باشد، بیان کرد: وجود مسیحیان در عراق نه تنها از سوی داعش و گروههای همانند آن در معرض تهدید است بلکه هرکسی که به اصل برابری، شهروندی و حقوق اقشار مختلف جامعه و حضور آنها در حیات سیاسی ایمان نداشته باشد نیز برای آنها تهدید تلقی می شود. وجود و بقای مسیحیان به اراده آنها در پایداری و مقاومت برمی گردد؛ اینکه یا از وجود و بقای خود دفاع کنند ویا اینکه امید به آینده کشورشان را از دست بدهند و به کشور جایگزینی در غرب مهاجرت کنند.

وی درباره اتهاماتی که به حشد شعبی نسبت داده می شود، گفت: در جنگ همه ما انسانیت خود را از دست می دهیم. به دنبال تبرئه احدی نه ارتش و نه هیچ  سازمان دیگری نیستم اما هیچ چیزی با جنایت های تکفیری ها برابری نمی کند. ذهنیت آنها نه فقط به زانو درآوردن و تسلیم کردن آنها است بلکه حذف دیگران است. بدترین انسان ها کسانی هستند که سنی، شیعه، مسیحی و ایزدی ها را سر می برند و دارای این عقیده هستند که زمانی که شهروند و برادر خود را بکشند، عین حقیقت هستند و بهشت در انتظار آنها است. این جنون و دیوانگی است.

رئیس طایفه مسیحیان سریانی لبنان افزود: ما مسیحیان شرق با سنی، شیعه، عرب و کرد نیستیم. ما مخالف بعد طایفه ای هر درگیری هستیم. آنچه برای ما مهم است، حضورما، نقش ما و کسانی هستند که به ما ایمان دارند. ما با نهضت فکری به سمت شهروندی، برابری و حقوق بشر برای تمامی قومیت ها، ادیان، طوایف و مذاهب همراه هستیم.
 

نماینده اسقف مسیحیان لبنان: جنایت های داعش علیه اقلیت ها را هیچ دینی به رسمیت نمی شناسد

«سمیر مظلوم» نماینده بشار پطرس الراعی اسقف مارونی های لبنان نیز با اشاره به اینکه سبک صدور فتوا در مسیحیت وجود ندارد و با تاکید بر اینکه برای دین اسلام و وسایلی که مراجع دین اسلام برای رساندن آموزه ها و رهنودهای خود از آن استفاده می کنند، احترام قائل است، بیان کرد: مشارکت مسیحیان در حشد شعبی برای آزادسازی شهرهای خود و بازپس گیری سرزمین خود حق آنها است و دولت عراق وظیفه دارد که از آنها دفاع کند و زندگی شرافتمندانه ای همانند تمامی شهروندان برای آنها فراهم کند.

مظلوم با اشاره به اینکه حشد شعبی برای پشتیبانی از ارتش در مبارزه با تروریسم بنیان گذاری شد و این حق هر ملتی برای دفاع از خود است، در عین حال تاکید کرد: جنگ و دفاع از خویش شرایط و قواعدی دارد که باید همه به آن پایبند باشند تا در دام تروریسمی که خواهان مبارزه با آن هستند، گرفتار نشوند. مصلحت ملت عزیز عراق، تلاش فراوان برای پایان دادن به جنگ ها و بازسازی دولت و جامعه را ایجاب می کند اما به هر حال صلاح مملکت خویش خسروان دانند.

نماینده اسقف مارونی های لبنان در ادامه تجاوز به مسیحیان، آواره کردن و کشتار آنها را محکوم و تاکید کرد: مسیحیان عراق شهروندانی اصلی هستند و در علم، تمدن، آبادانی کشور و انسان سازی سهیم بوده اند. بلاهایی که داعش بر سر مسیحیان و دیگر اقلیت ها در عراق و سوریه و دیگر کشورها می آورند، ظلمی است که هیچ دین و وجدانی آن را به رسمیت نمی شناسد.

معاون سابق پارلمان لبنان: ضرورت خارج کردن عراق از دست داعش، تاسیس حشد شعبی را ایجاب کرد

«ایلی فرزلی» سیاستمدار مسیحی و معاون سابق پارلمان لبنان از دیگر شخصیت هایی بود که به گفتگو با شفقنا پرداخت و معتقد است که وضعیت کنونی مسیحیان در عراق نامطلوب است و باتوجه به تعداد اندکشان بهای گزافی را پرداخته اند.

فرزلی وقوع اشتباهاتی از سوی حشد شعبی را بعید ندانست و با اشاره به اینکه اشتباهات فردی از آنها سر زده است و عمومیت نداشته است، تاکید کرد: ضرورت خارج کردن عراق از چنگال تروریست های داعش ایجاب کرد که حشد شعبی تاسیس شود.

وی تاکید کرد: مشارکت مسیحیان در حشد شعبی، وظیفه و حق آنها در دفاع مشروع از سرزمین خود می باشد. دیدگاه کلی نسبت به مسیحیان در عراق بدبینامه است و وجود آنها به دلیل عدم پشتیبانی و عدم حمایت تسلیحاتی ، در معرض تهدید قرار گرفته است. علی رغم اینکه کمک هایی از سوی ارتش و دولت به آنها رسید اما این کمک ها دیر به دستشان رسید و آنچه که نمی بایست رخ داده بود.

رهبر جریان آزاد ملی لبنان: فتوای آیت الله سیستانی، ضمانت اجتماعی، اخلاقی و ملی است

«دکتر انطوان حرب» مورخ مسیحی و از رهبران جریان آزاد ملی لبنان نیز با بیان اینکه برای مبارزه با گروه تروریستی داعش در کنار مبارزه رسمی به مبارزه مردمی  نیز نیاز است، تاکید کرد: فتوای آیت الله العظمی سیستانی، ضمانت اجتماعی، اخلاقی و ملی برای بسیج کردن اقشار مختلف عراق به هدف مبارزه با تروریسم بود.

وی در عین حال با اشاره به اینکه منحصر شدن حشد شعبی به یک طایفه خاص به این سازمان مردمی لطمه می زند و چه بسا مانع روی آوری طوایف و مذاهب دیگر به این سازمان شود، بر لزوم مشارکت مسیحیان در حشد شعبی و تمامی تشکیلاتی که با تروریسم می جنگد تاکید کرد و افزود: مسیحیان بخشی از جامعه عراق هستند در نتیجه دغدغه دولت و جامعه عراق، دغدغه آنها هم هست.

وی ادامه داد: جبهه مبارزه با تروریسم باید جبهه ای ملی و یکپارچه باشد و به طایفه یا پیروان مذهب خاصی محدود نشود. همگرایی ملی بین طوایف عراق برای مبارزه با گروه تروریستی داعش ضروری است.

این مورخ لبنانی در ادامه با تاکید بر اینکه مشارکت مسیحیان در حشد شعبی ضعیف است و متناسب با  نقش و حجم آنها در عراق نیست، خواستار حضور بیشتر مسیحیان در صفوف نیروهای داوطلب مردمی شد.

رئیس بخش اطلاع رسانی شورای کلیساهای خاورمیانه: داعش به همه جهانیان اهانت کرده است

«پروفسور یوسف مونس» شخصیت برجسته لبنانی و رئیس بخش اطلاع رسانی کلیساهای خاورمیانه نیز در گفتگو با شفقنا گفت: من شخصا به هر فتوایی احترام می گذارم و برای آن ارزش قائل هستم زیرا به رفتار مردم مرجعیت اخلاقی می دهد اما به شدت مخالف مداخله روحانیون در امور عمومی هستم. من با جدایی دین از دولت موافقم منظور من الحاد و بی دینی نیست بکه جدایی سلطه مدنی از سلطه دینی به طور کلی است.

مونس افزود: داعش تنها به مسیحیان اهانت نکرده است بلکه به تمدن اسلامی و همه جهانیان اهانت کرده است.

وی نیز از مشارکت مسیحیان در حشد شعبی حمایت کرد و گفت : از حضور مسیحیان در حشد شعبی برای آزادسازی مناطق عراق حمایت می کنم بویژه اینکه آنها اساس شرق هستند و در تمدن سازی در کنار مسلمانان سهیم بوده اند.

تحلیلگر سیاسی برجسته مسیحی: حشد شعبی راه را بر طایفه گرایی بست/ فتوای آیت الله سیستانی ندایی انسانی برای تحریک همت عراقی ها بود

«جرج علم» خبرنگار، تحلیلگر سیاسی و مدیر دفتر خدمات اطلاع رسانی در بیروت نیز با بیان اینکه اتهاماتی که به حشد شعبی نسبت داده می شود، رسانه ای است و با واقعیت سازگاری ندارد، تاکید کرد: این وظیفه ملی هر شهروند عراقی از سنی و شیعه و مسیحی است که به ندای بازپس گیری میراث عراق از اشغال داعش و تروریسم لبیک بگوید. برای اقدام ملی باید از پوشش طایفه و مذهب خارج شد و لباس ملی به تن کرد.

جرج علی خواستار خروج  از طایفه گرایی و سیاسی کاری برای حضور در جنبشی با سطح ملی شد و گفت: این فتوا تنها ندایی دینی و نظامی نبود بلکه ندایی انسانی برای تحریک همت فرزندان عراق از مسلمان و مسیحی و ایزدی برای دفاع از وطن و مردم بود. حشد شعبی راه را بر طایفه گرایی بست.

وی ادامه داد: به گفته ناظران رویدادهای میدانی ثابت کرده است که حشد شعبی، حاوی تمامی گروههای جامعه عراق است که پس از این فتوا برای دفاع از عراق قیام کرد و برخاست. به رغم برخی اختلاف نظرها، تمامی دیدگاهها بر لزوم مشارکت مسیحیان در دفاع از زمین، آبرو و وطنشان اتفاق نظر دارند. تنها چیزی که باقی می ماند این سوال است که اگر فرزندان عراق در برابر این مسلمان نماها متحد نمی شدند، چه بر سر عراق می آمد؟ آیا این فتوا سوپاپ اطمینان جامعه عراق در برابر سرطان تروریسم نبوده است؟
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: