به گزارش «شيعه نيوز»، جدا شدگان از حزب اتحاد میهنی کردستان که در راس آنها کوسرت رسول علی و برهم صالح قرار دارند، نام "مرکز تصمیمگیری" را بر شاخه جدید گذاشتهاند.
یک منبع آگاه عنوان داشت که این جدایی پس از اختلافات با هیرو ابراهیم احمد، همسر جلال طالبانی، رئیس جمهور سابق عراق و دبیرکل حزب و ملا بختیار، عضو دفتر سیاسی این حزب صورت گرفته است.
در هیات رهبریِ جداشدگان علاوه بر رسول و صالح؛ حکیم قادر، أرسلان بایز، شیخ جعفر شیخ مصطفی، محمود سنکاوی، آزاد جندیانی و چند تن دیگر از مسئولان ارشد حزب اتحادیه میهنی کردستان حضور دارند.
آنها در بیانیهای از اینکه از "نام طالبانی برای به جریان انداختن طرحهای شخصی استفاده میشود" انتقاد کردند. آنها همچنین به "سیاست خالی کردن پشت کادر حزب و به حاشیه راندن مبارزان" هجمه بردند و بازنگری در سیاستهای دولت اقلیم کردستان وساختار آن را خواستار شدند.
جداشدگان از اقداماتی که به "احتکار" اتحادیه میهنی منجر شده است، انتقاد و خواهان جمع آوری اموال این حزب به صورت شفاف شدند.
کوسرت رسول و برهم صالح از سیاستهای کنونی حزب انتقاد و خواهان برگزاری کنفرانسی شفاف و سالم برای این حزب در آیندهای نزدیک شدهاند.
در این بیانیه آمده است: ما نمیخواستیم اختلافاتی برانگیخته شود و تلاش کردیم مشکلات دور از تنش حل شود اما متاسفانه با وجود صبر و تمامی تلاشها دیدیم که گروهی هستند که روزبه روز به صورت مستقیم و غیر مستقیم اتحاد میهنی کردستان را تحت انحصار خود در میآورند و در تعدادی از سیاستهای اشتباه از جمله سرقت نفت و منابع عمومی و قطع حقوق کارمندان و نیروهای پیشمرگ مشارکت دارند.
طبق این بیانیه، از حالا به بعد هرگونه تصمیمی که مربوط به داخل حزب یا خارج از آن باشد و بدون آگاهی یا تایید مرکز تصمیم گیری اتحاد میهنی کردستان اتخاذ شود تصمیم فراگیری برای اتحاد میهنی کردستان به شمار نمیآید و تا زمانی که نیروهای پیشمرگ در چارچوب یک نیروی ملی دولتی قرار بگیرند تمامی نیروهای مسلح وابسته به اتحاد میهنی کردستان وابسته به فرماندهی کل نیروهای پیشمرگ خواهند بود.
منابع از سلیمانیه در مصاحبه با القدس العربی گفتهاند پس از بیماری جلال طالبانی و ناتوانیاش در پیگیری امور حزب از سال 2012 و زمانی که وی رئیس جمهور بود، در واقع هیرو ابراهیم نقش رهبری را در حزب اتخاذ کرد.
منابع عنوان داشتند اخیرا اعضای قدیمی حزب انتقادهایی را علیه رهبری حزب مطرح کردند که علت آن نبود وحدت در تصمیمگیری اتحاد میهنی کردستان در قبال مسائل اصلی از جمله رابطه با بغداد و اربیل بوده است. این تحولات همزمان با بازگشت جلال طالبانی از اتریش به سلیمانیه پس از سفر درمانیاش صورت گرفته است.
در همین حال نوشیروان مصطفی رهبر جنبش تغییر که این جنبش خود نیز پیشتر از اتحادیه میهنی جدا شده بود، هیاتی از این جنبش را برای نشست با کوسرت رسول معاون دبیرکل حزب اتحاد میهنی کردستان فرستاده است.
به گفته یک منبع آگاه، هیات جنبش تغییر نیز به معاونان دبیرکل حزب اتحاد میهنی کردستان گفتند: پیام شما از طریق بیانیهتان رسید اما نباید بیشتر در رسانهها صحبت کرد چرا که در این صورت دشمنان خوشحال میشوند و ما باید نشستی را برگزار کرده و از طریق مذاکرات مشکلات و اختلافات را حل کنیم.
پیشمرگهای قدیمی اتحاد میهنی کردستان نیز حمایت خود را از تشکیل مرکز تصمیم گیری حزب اتحاد میهنی کردستان اعلام و تاکید کردند که تصمیمات صادره از این مرکز را اجرا میکنند.
در همین حال، دفتر سیاسی اتحاد میهنی کردستان از برگزاری نشستی فوق العاده برای بررسی اقدام اجدید خبر داد.