به گزارش «شيعه نيوز»، در این دستورالعمل ۱۸ صفحه ای آمده است، آمریکا به هنگام عملیات در مناطق خارجی درگیر خصومت تنها زمانی دست به اقدام مستقیم خواهد زد که از وجود مواضع تروریستی و کشته و یا زخمی نشدن غیرنظامیان در این مناطق اطمینان حاصل کند.
طبق این سند، از تجهیزات مرگبار نیز می توان صرفا علیه هدفی مجاز که حامل تهدیدی مداوم و قریب الوقوع برای آمریکایی ها باشد، استفاده کرد.
به نوشته آسوشیتدپرس، این سند در قیاس با آنچه کاخ سفید در سال ۲۰۱۳ به طور خلاصه و مختصر منتشر کرده بود، حاوی جزییات بیشتری درباره شرایط حمله هواپیماهای بدون سرنشین و اقدام مستقیم آمریکا است.
گرچه اوباما و مشاورانش پیش از این درباره معیار اطمینان قید شده در این سند سخن گفتند اما، این معیار باعث توقف انتقادها از مرگ غیرنظامیان در حملات هواپیماهای بدون سرنشین نشده است.
'ند پرایس' سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت، این معیارها حامل حمایت هایی فراتر از الزامات قانون درگیری مسلحانه از غیرنظامیان است.
اوباما در سال ۲۰۱۳ همزمان با انتشار خلاصه ای از این دستورالعمل، با وجود انتقادهای شدید داخلی و خارجی از حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در نقاط مختلف جهان، از این راهبرد دولت خود به عنوان دفاع عادلانه یاد کرده بود.
درحالی که کشته شدن هزاران غیرنظامی در حملات هواپیماهای بدون سرنشین در گزارشهای سازمان های مدافع حقوق بشر بارها مورد تاکید قرار گرفته بود، اوباما گفته بود، چنین حملاتی زمانی انجام می شود که اطمینان حاصل شود که منجر به کشته شدن غیرنظامیان نخواهد شد.
از زمان به قدرت رسیدن اوباما استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در نقاط مختلف جهان به طور چشمگیری افزایش پیدا کرد.
گروه های مدافع حقوق بشر بارها از حملات هواپیماهای بدون سرنشین به عنوان اعدام های بدون محاکمه از سوی دولت آمریکا انتقاد کرده و خواستار توقف آن شده اند.
دولت آمریکا در ژوئیه امسال(۲۰۱۶) در واکنش به فشار روزافزون برای اطلاع رسانی بیشتر درباره عملیات مرگبار آمریکا خارج از کشور، اعلام کرد، بیش از ۱۱۶ غیرنظامی در حملات مبارزه با تروریسم در پاکستان، یمن و سایر مناطقی که آمریکا فعالانه دخالت ندارد، کشته شدند.
انتهای پیام