۱

ورود سید حسن نصرالله به جنگ لفظی ایران و عربستان

سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان که در مراسم بزرگداشت ابوخلیل از فرماندهان عالی رتبه حزب الله سخنرانی می کرد، با اشاره به تحولات منطقه، رفتار حاکمان عربستان سعودی را به شدت مورد حمله قرار داد.
کد خبر: ۱۲۳۱۳۸
۰۸:۴۴ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۵
به گزارش «شيعه نيوز»، نصرالله در جریان این سخنرانی ابتدا به دستاوردهای مقاومت لبنان و رزمندگان آن پرداخت و با ذکر ویژگی های حاج اسماعیل احمد زهری، معروف به ابوخلیل بر ادامه مقاومت تاکید کرد.

دبیرکل حزب الله سپس در ادامه صحبت هایش با پیش کشیدن این سوال که چرا درستی و پایداری گزینه مقاومت مورد تایید است، سیاست کشورهای عربی و به خصوص عربستان سعودی را مورد هجمه شدید قرار داد.

نصرالله وضعیت منطقه عربی را «بسیار بد، ضعیف، نحیف، از هم گسیخته و پاره پاره» خواند که دیگر از کشور عربی، اتحادیه عرب واقعی، منافع مشترک و حتی آرمان فلسطین خبری نیست.

او سپس با اشاره به چرخش موضع سعودی ها و علنی کردن رابطه خود با اسرائیل، آن را مهمترین و بدترین تحول در سطح رسمی عربی دانست و با بیان این که سفر انور عشقی، ژنرال بازنشسته سعودی به اسرائیل با هماهنگی مقامات این کشور بوده است، تلاش مفتی های این کشور برای صدور فتواهایی در راستای عادی سازی رابطه با اسرائیل را بسیار بدتر از اصل رابطه دانست که باعث می شود سایر کشورهای اسلامی و عربی هم با پیروی از عربستان که خود را رهبر جهان اسلام و میراث دار اسلام و قرآن و حرمین شریفین می داند، به سمت برقراری رابطه با اسرائیل حرکت کنند.

ورود سید حسن نصرالله به جنگ لفظی ایران و عربستان

رهبر مقاومت لبنان با بیان این که عربستان سعودی راه مذاکره در مورد بحران های منطقه ای را بسته است گفت یمن، بحرین، سوریه و ایران برای گفتگو به سوی عربستان دست دراز کردند اما آنها برای همه شرط و شروط می گذارند و در مقابل برای رابطه داشتن با اسرائیل شرطی تعیین نمی کنند.

نصرالله با اشاره به حوادث تروریستی در سوریه، عراق، افغانستان، فرانسه و آلمان، همه آن را ناشی از فرهنگ عربستان سعودی، فرهنگ وهابیت، فرهنگ داعش، فرهنگ القاعده و فرهنگ جبهه النصره دانست که هیچ فرصتی به زندگی و صلح نمی دهند.

او سپس به پیشنهاد وزیر خارجه عربستان سعودی به روسیه اشاره کرد که طی آن گفته بود در صورت موافقت مسکو با کنار رفتن اسد، سهم محترمانه ای به آنها خواهد. نصرالله خطاب به عادل الجیبر گفت «آیا تو دیوانه شده ای؟» و با ابراز تعجب از موضع سعودی ها در قبال منطقه گفت پادشاهان و فرماندهان سعودی در جایگاهی نیستند که بخواهند سهم دیگران از منطقه را توزیع کنند و به آنها توصیه کرد در سیاست های منطقه ای خود بازنگری کنند و برای گفتگو آماده شوند.

سخنان دبیر کل حزب الله در حالی مطرح می شود که طی هفته های گذشته جنگ لفظی میان عربستان سعودی و برحی از کشورهای عربی منطقه با ایران بالا گرفته است و آنها از هر فرصتی برای برافروختن آتش این جنگ و لفاظی کردن بهره می برند.

عربستان سعودی و متحدان منطقه ایش هرچه داشته اند را رو کرده اند و از جنگ رسمی در یمن تا حمایت از گروه های تروریستی مخالف دولت سوریه و برخوردهای قضایی ناعادلانه با فعالان مذهبی و حقوق بشری در بحرین را پیش گرفته اند اما تا کنون نه تنها دستاوردی کسب نکرده اند بلکه خود را در شرایط سختی هم می بینند.

ناکامی در یمن، اعتراضات مستمر در بحرین و تضعیف گروه های مورد حمایت آنها در سوریه و عراق باعث شده است تا با متهم کردن ایران به دخالت در امور کشورهای عربی و حتی حمایت از تروریسم و مقصر دانستن ایران در جریان حملات تروریستی در فرانسه و آلمان، بر شکست های خود سرپوش بگذارند.

اکنون به نظر می رسد سخنرانی دبیرکل حزب الله که در جریان تجلیل از یک فرمانده مقاومت لبنان ایراد شده است، پاسخ مناسبی به این اتهامات باشد. پاسخ های قابل توجه نصرالله، چه با مقامات ایران هماهنگ شده باشد و چه نشده باشد، این فرصت را فراهم می کند که جهان عرب صریح تر و روشن تر با واقعیات در جریان منطقه روبه رو شود. این در حالی است که چنان چه این صحبت ها از طرف مقامات ایرانی مطرح شود، نه تنها ممکن است به شکلی نادرست منتقل شود، بلکه می تواند مورد سواستفاده مقامات سعودی و دیگر کشورهای عرب هم قرار گیرد.


انتهاي پيام
منبع: PARSINE
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۰
یکی از کسانی که در خاور میانه مقصر است وباید پاسخ گو باشد سید حسن است حزب الله حالا یک گروه مقاومتی نیست در حال زیر پا گذاشتن یک ملت یک مردم خدمت به سهیونیست است در حالی که فکر می کند علیه آن کار می کند فتنه بین مسلمین داخل شدن در هر خون ریزی امر عاقلانه یا اسلامی نیست.او خواهد فهمید اما آن روز دیر است پشیمانی سودی ندارد.