به گزارش «شيعه نيوز»، سعید اوحدی، پیش از ظهر امروز در نشست تخصصی «بازمهندسی حج و رسانه» که در مرکز پژوهشهای اسلامی صداوسیما(رسانه)، در قم برگزار شد، با اشاره به تفاهمنامه بین ایران و عربستان برای حج امسال گفت: این تفاهمنامه هر ساله توسط وزارت حج عربستان با تمام کشورهای اسلامی امضا می شود و در این دوره نیز در زمان مقرر برای انجام این فرایند اقدام شد.
وی با اشاره به دعوت دولت عربستان برای انجام این مفاهمه در اواخر دی ماه سال گذشته، افزود: عربستان تاریخ ملاقات را به 19اسفندماه موکول کرد که گویی قطع ارتباط برنامه ریزی شده بود و یا از آن اطلاع داشتند و این مذاکره را به بعد از قطع روابط موکول کردند.
رئیس سازمان حج و زیارت اظهارکرد: وقتی این رفتار مشاهده شد، این ذهنیت ایجاد گردید که عربستانی ها، قصد کارشکنی در حج امسال را دارند و به همین دلیل برای کسب تکلیف از سوی وزیر خارجه و وزیر ارشاد نامه ای به رهبر انقلاب نگاشته شد و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز با نگاه حکیمانه خود، به دلیل اهمیت فریضه حج دستور به پیگیری دادند؛ ولی بیان کردند هر نوع کارشکنی باید به اطلاع مردم و مجامع برسد.
وی گفت: پس از این مساله در جلسات کارشناسی افق کار بررسی شد، در دعوتنامه پس از قطع ارتباط با ویزای 8 نفر موافق شده بود، ولی با توجه به اینکه اعتقاد داشتیم اقامه فریضه حج جزو تکالیف است، نامهای را پس از قطع ارتباط به وزیر حج عربستان فرستادیم که این ویزا در کجا قرار است امضا شود، در ادامه عربستانیها با یک بداخلاقی در قالب یک پیامک که در عرف دیپلماتیک حج رفتار مناسبی نیست، پاسخ دادند ویزای گروه در دبی انجام میشود.
وی اظهارکرد: این مساله با حفظ شأنیت اقامه حج همراه شد، ولی تحلیل ما درست بود، زیرا آنها دبی را انتخاب کردند تا در صدور ویزا در دبی تاخیر ایجاد کنند و سپس هم اعلام شد این صدور انجام نمیشود.
اوحدی با اشاره به اصرار ایران به برگزاری جلسه با عربستانی ها گفت: نخستین علت آن، وجوب شرعی حج بود؛ دومین دلیل آن این بود که جمهوری اسلامی به دنبال اقامه شعائر الله و توسعه احکام شرعی است و می خواستیم ثابت کنیم مساله حج از روابط سیاسی جدا است؛ استنباط میکردیم که عربستانی ها می خواهند هزینه عدم پذیرش را به جمهوری اسلامی ایران تحمیل کند ما قطعاً زیر بار این مساله نمی رفتیم.
معاون وزیر ارشاد بیان کرد: پس از موضوع 19 اسفند مستندات این مساله به وزیر حج اعلام شد، ولی در پاسخ نامه سکوت شد؛ در 12 فروردین از طریق پیامک اعلام شد 26 فروردین این جلسه تشکیل میشود؛ در نهایت به این نتیجه رسیدیم عربستان به دنبال آن است که هزینههای این عدم پذیرش را به ما تحمیل کند؛ سال گذشته 475 حاجی ایرانی و 5 هزار حاجی در مجموع کل کشورها در مراسم حج جان خود را از دست دادند و طبیعی بود مساله امنیت بسیار مهم است و ما باید این مساله را از آنها می خواستیم.
وی گفت: عربستانی ها در مدیریت حج بسیار ضعیف عمل کردند، به حدی که اگر امکانات احیای ساده پزشکی در بیمارستان منا وجود داشت، قطعاً بسیاری از این حجاج جان خود را از دست نمیدادند؛ شرایط سال گذشته بسیار ناراحت کننده و غیر قابل توصیف بود، ولی عربستانیها فضا را امنیتی کرده و عوامل امدادی و پزشکی توسط سعودیها دستگیر شدند؛ 25تریلی کانتینر دار، پیکرهای شهداء را پنج روز زیر آفتاب سوزان مکه نگاه داشتند.
اوحدی اظهارکرد: در این جلسات کارشناسی، باید مساله تامین امنیت زائران با وجود همه این مسایل بحث میشد و از آنها توضیح خواسته میشد که در آینده چه اقدماتی برای جلوگیری ازاین مسایل انجام خواهید داد؛ بداخلاقیهای دیپلماتیک و سیاسی بسیاری از سوی عربستانیها انجام شد؛ در این جلسه به طرف سعودی اعلام کردیم قبل از ورود به مساله حاشیه ای باید دو موضوع مشخص شود که چرا این تاخیر انجام شد و با این وجود ویزای بیش از 60 هزار زائر چگونه انجام میشود؟
وی با ذکر این مطلب که در آن زمان نماینده وزارت خارجه عربستان اعلام کرد مشخص نیست که ویزا چگونه صادر میشود گفت: هدف آنها این بود تا حاشیه سازی ایجاد شود و ما را مقصر این جریان معرفی کنند؛ سپس بحث امنیتی مطرح شد و 20 راهکار برای تامین امنیت زائر ارایه شد، ولی طرف سعودی بیان کردحادثه منا قضا و قدر الهی بوده؛ سپس بیان کردند که امنیت در عربستان بار سیاسی دارد و پیشنهادات امنیتی طرف مقابل لحاظ نمیشود.
اوحدی اظهارکرد: متاسفانه عربستانیها با عینک سیاسی به این جریان نگاه میکردند و اجازه ندادند پروازهای ایرانی در انتقال زائران انجام شود؛ قطعاً طرف عربستانی برای پذیرش زائران ایرانی هیچ برنامهای نداشت.
وی یادآورشد: به وزیر حج عربستان اعلام شد که ویزای حجاج باید در ایران انجام شود، ولی آنها بیان کردند که این ویزا، باید در کشور ثالث انجام شود که مورد پذیرش نبود؛ پس از چندی وزیر حج عربستان تغییر کرد چون موضوع آنها منفعالانه شده بود و پذیرفتند که ویزا در ایران صادر شود.
اوحدی با ذکر این مطلب که در دور دوم بسیاری از مهره های عربستانی ها تغییر کردند اظهارکرد: جمع بندی دور اول در شورای عالی امنیت ملی مطرح شد و دو مصوبه تامین امنیت زائر و تضمین حفظ عزت و کرامت زائر در موسم حج اعلام شد؛ پس از حضور در قم، مراجع عظام تقلید بیان کردند عزت و امنیت زائر مورد تاکید قرار گرفته و این موضع مراجع پشتوانه قویی برای دور دوم بود.
اوحدی اظهارکرد: در دور دوم، موضوع حقوق بینالمللی و شهروندی مطرح شد که وزیر حج عربستان بیان کرد وزیر خارجه عربستان در مسکو است و باید برای امضای این پروتکل و تعیین تکلیف وارد عربستان شود، ولی عربستان هنوز هم پروتکل حافظ منافع که سوییس اشت را امضا نکرده، با این حال جمهوری اسلامی ایران برای حفظ حقوق زائرین طی نامهای به سوییس اعلام کرد پروتکل را یک طرفه امضا میکنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد: متاسفانه با جمیع جهات مشخص شد که شرایط منطقه ای و موضوع فاجعه منا در سال گذشته باعث شد آنها هیچ اراده سیاسی برای پذیرش زائران نداشته باشند؛ دولت عربستان هنوز هم بر 700 نفر کشته تاکید دارد که البته بارها ثابت شد، این جمعیت هزاران نفر بوده است.
این مسئول حج ادامه داد: یکی از شروط عربستانی ها آن بود که جمهوری اسلامی ایران حق حمل هیچ نوع پرچمی را ندارد؛ ضمن اینکه بیان شده بعثه ایران حق ارتباط با بعثههای دیگر کشورهای اسلامی را ندارند که از نظر عقلی و شرعی نادرست بود.
اوحدی با ذکر این مطلب که در این مذاکره مساله تبعیض های علیه ایران مطرح شد گفت: گویی لطف خدا بود که همان شب حرکت ناشیانه عربستانیها انجام شد و قائم مقام حج عربستان در شب جلسات کارشناسی در کنفرانس مطبوعاتی بیان کرد گردن جمهوری اسلامی را برابر مقررات عربستان خم کردیم در حالی که هیچ قراردادی امضا نشده بود.
وی گفت: پس از آن نشستی با مسئولان حج چند کشور اسلامی و سفرای 30 کشور اسلامی انجام شد و اعلام کردیم آمادگی داریم قراردادی را طبق قرارداد عربستان با دیگر کشورها امضا کنیم، ولی حاضر نیستیم قراردادی را بدون در نظر گرفتن کرامت زائرین و عزت اسلامی امضا کنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد: در خصوص اربعین و حماسه عظیمی که از سه سال پیش آغاز شد، جریان مبارکی ایجاد شده؛ با وجود جنایات داعشی که با پشتوانه استکبار جهانی و دلارهای حرام نفتی برخی کشورهای منطقه شکل گرفته، این جریان مبارک هر ساله باشکوه تر برگزار می شود.
وی افزود: اربعین امسال با شکوه تر خواهد بود و پیش بینی شده سامانه سماح با 16 قابلیت 2 میلیون نفر را ثبت نام میکند و زائران مرزهای ورودی و روز ورود زائران را مشخص میکنند؛ سامانه به بیمه و بانک ملی و سپه و موکبها و.... متصل است و با پیش بینی خوبی که در این زمینه انجام شده، امیدواریم امسال زیارت باشکوه تری در ایام اربعین شکل بگیرد.
انتهاي پيام/٦٥٤
شما اگر عاقل و زيرك بوديد مي بايست همه شرايط خود را قبل از ملاقات با آنها در رسانه هاي عمومي داخل ايران و در بين مسلمانان و ساير كشورهاي جهان اعلام مي كرديد تا همگان بدانند كه ايرانيان و مسلمانان و مردم جهان با چه شياطيني روبرويند و خود اين كار مانعي بزرگ در مقاصد آنان مي گرديد
نه اين كه همگان و بخصوص ملت ايران را غريبه حساب كنيد و انتظار گشايش ازين كفار يهودي ساخته را داشته باشيد !!!